Gamekalender april 2016: ruimtebeesten, tijdsmanipulatie en sterven

1

Oyez Oyez trouwe Geeksters. Welkom terug voor jullie maandelijkse update met een resem nieuwe releases. Wat staat er jullie deze maand zoal te wachten? Onder andere de terugkeer van de twee oude helden Fox McCloud en Ratchet, in respectievelijk Starfox Zero en de reboot Ratchet & Clank. Verder de langverwachte time shenanigans van Quantum Break en onze jaarlijkse portie sterven en frustratie met Dark Souls III. Minder omvangrijk dan vorige maand, maar daarom niet minder belangrijk: ziehier de kalender!

PC

releaselijst PC april 2016
ASTROKILL – 1 april

Zin in een potje Ace Combat buiten de stratosfeer? Of wil je je al voorbereiden op No Man’s Sky, die er binnen enkele maanden aankomt? Goed nieuws in dat geval, want met AstroKill kan dat perfect. De ​gritty space shooter​ uit de stal van Doomsday Games dropt meteen op 1 april, en belooft enkele pittige ruimtegevechten op te leveren. AstroKill – de vlag dekt de lading al enigszins – gaat daarbij uit van realistische ​physics en zit bovendien ook nog eens tjokvol explosies en kogels. Geen voer voor de pacifisten onder ons dus.

Dead Star – 5 april

Dead Star is een top down space shooter van Armature Studio voor pc en PS4 waarin je moet proberen om in een brutale wereld te overleven door zelf op niet zo lieve wijze andere spaceships uit de ruimte te schieten, outposts over te nemen en resources te verzamelen. Het spel belooft een grote graad van customization te hebben, aangezien je heel je schip kan aanpassen met alle loot die je geplunderd hebt van andere basissen. Dankzij de optie om online met 10 tegen 10 te spelen, en de mogelijkheid om ergens in de ruimte een ware dreadnought te vinden om andere spelers het leven zuur te maken, is chaos alvast verzekerd. Wie PS+ heeft, krijgt dit spel trouwens helemaal gratis!

Dirt Rally – 5 april

Racefans kunnen zich deze maand wagen aan Dirt Rally. Het is al een tijdje uit op Steam, maar nu wordt ook de fysieke cd voor pc beschikbaar, evenals de versie op PS4 en Xbox ONE. We kunnen onze driving skills testen in wagens uit verschillende decennia en op een aantal echte locaties op verharde grond of offroad doorheen de bochten scheuren. Je kan het spel in singleplayer of in multiplayer spelen. Zo kan je bijvoorbeeld racen tegen je vrienden in een zelfgemaakte league, of de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen aangaan om je te bewijzen als de beste rally pilot.

Enter the Gungeon – 5 april

Als je de woorden indie, roguelike en dunguon crawler naast elkaar ziet staan, rol je wellicht nu al met je ogen, en ongelijk kunnen we je niet geven. Wat onderscheidt deze Gungeon dan van soortgenoten als The Binding of Isaac? Nog meer wapens, de ene al debieler dan de andere, en de mogelijkheid om de miljarden kogels die op je afkomen te ontwijken met een juist geplaatste rol. Zie deze oneindige bullet hell dan ook best als een mix van het random-gehalte aanwezig in Isaac en de bikkelharde, razendsnelle actie van Hotline Miami, al kan je hier met drie vrienden een genocide starten. Origineel? Absoluut niet, maar het ziet er wel verdomd fijn uit.

Quantum Break – 5 april

Quantum Break wordt de nieuwste franchise van Remedy Entertainment, bekend van Alan Wake en Max Payne. Oorspronkelijk had het spel een Xbox ONE exclusive moeten zijn, maar Microsoft kondigde onlangs ook de pc-versie aan. Voor of tegen terzijde gelaten hebben we hier niet met zomaar een third person shooter te maken. Quantum Break zal, net als Defiance vroeger al probeerde, zijn universum verdelen over game en serie. Beide zijn met elkaar verweven en beschikbaar op de schijf, maar wat je ziet in de afleveringen zal afhangen van je keuzes in het spel. Combineer dit met het intrigerende tijdmanipulatieplot, recht uit dezelfde briljante hand die Alan Wake schiep (Sam Lake) en je mag onze interesse geprikkeld noemen. Ons verdict kan je nu al lezen!

MXGP2 – 7 april

Motorcrossers aller landen verenigt u, want het – laat ons een kat een kat noemen – nichespel MXGP 2 komt er deze maand aan. Het spel had er eind maart moeten zijn maar liep wat vertraging op. Desondanks zal het een realistische weergave geven van het kampioenschap van 2015. Rondcrossen in de modder en genieten van een adrenalinekick zonder er zelf vuil van te worden dus. Ook de grote namen uit het wereldje, zoals titelverdediger Romain Febvre of legende Tony Cairoli, tekenen present voor deze titel. Naast de carrièremodus zijn er nog verschillende andere online- en offline-modi beschikbaar om je helemaal te kunnen uitleven op twee wielen.

Dark Souls III – 12 april

Als er iemand stevig uitkijkt naar de derde episode in deze onvergeeflijke actierollenspelreeks zijn het onze huismasochisten Jason en Michiel wel. Ze namen de uitdrukking “blind de uitdaging aangaan” zelfs zo letterlijk dat we hen moesten tegenhouden of ze hadden ei zo na hun oogleden aan elkaar geniet. Hopelijk wordt hun honger naar de ultieme uitdaging (en de frustrerende vernedering die ze en route ongetwijfeld tegenkomen) voldoende gestild wanneer ze deze maand helemaal loos kunnen gaan met de nieuwste creatie van Hideteki Miyazaki. Hij legde met PS4-kraker Bloodborne de lat op eenzame hoogte, maar hoopt daar met een combinatie van nieuwe wapens en bloeddorstigere vijanden, die heel wat tactisch vernuft vereisen vooraleer je ze op de knieën krijgt, alsnog over te wippen. Nu nog een maand of twee hun frustratiekreten aanhoren, en dan mogen ze eindelijk weer zonder begeleiding naar buiten.

Danganronpa 2: Goodbye Despair – 18 april

Op de draagbare Vita is de Danganronpa-franchise al lang een gevestigde waarde, maar nu komt het tweede deel van de geschifte visual-novel-reeks ook naar pc. In deze sequel wordt een groep schoolkinderen wakker op een tropisch eiland. Net als in de voorganger zitten ze opgesloten, en opnieuw is er de kwaadaardige doch hilarische zwart-witte teddybeer Monokuma om de kinderen tot moorden aan te zetten. Een kind kan pas ontsnappen als hij erin slaagt om een moord te plegen zonder betrapt te worden in een klassenrechtszaak achteraf.

Deze sectie is normaal om mensen interesse te doen krijgen in het desbetreffende spel, maar we raden aan om eerst de voorganger te spelen, anders ontbreek het je wat aan context en is het eerste spel grotendeels gespoiled.

The Black Death – 19 april

We vinden niet elke dag een spel op onze weg dat zijn thema distilleert uit één van de donkerste periodes uit de menselijke geschiedenis. Net als de veelbelovende RPG Kingdom Come: Deliverance, wil ook survival MMO The Black Death een historisch correcte weergave zijn van de middeleeuwse samenleving. Het leven was toen al zwaar genoeg zonder je zorgen te maken over fantasieclichés als draken, tovenaars en duistere magie. Spelers moeten letterlijk hun brood verdienen om te overleven, maar de manier waarop ze dat doen, kunnen ze zelf bepalen. Je kan wapens smeden, diezelfde wapens gebruiken om onschuldige zieltjes te redden van kwaadaardige struikrovers of als zingende marktkramer door het graafschap trekken. De titulaire Zwarte Dood kan je daarbij missen als de, welja, pest. Het is nu eenmaal niet evident om naam en faam te maken als wandelende etterbuil.

The Banner Saga 2 – 19 april

Ook voor april is het vervolg op de immens geprezen tactische RPG The Banner Saga van ontwikkelaar Stoic. In deze opvolger loopt het verhaal gewoon door en zullen de keuzes uit het eerste spel een effect hebben op je nieuwe perikelen. De makers hebben ook aandacht voor de kritieken van de eerste episode en beloven te zorgen voor minder repetitieve gevechten. Dit door nuances aan te brengen aan elke confrontatie met extra objectieven en gebeurtenissen. We zijn alvast zeer benieuwd.

Lumo – 26 april

Een isometrische puzzle platformer, what’s in a name? Iets dat we sinds de jaren 90 steeds minder en minder ontwikkeld hebben gezien. Maar niet getreurd, mijn vrienden! Het genre blijkt nu terug van weggeweest met de release van Lumo, ontwikkeld door Triple Eh?. Lumo is volgens de makers dan ook een “charmante ode aan de golden age of gaming” (lees: de jaren 80), met meer dan 400 kamers (lees: puzzels) om ons geboeid te houden. De makers pakken uit met kwaliteit, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of dit werkelijk de snoeiharde Geekster-analyse zal doorstaan.

PS4

releaselijst PS4 april 2016
Nights of Azure – 1 april

Fans van Japanse fantasygames kunnen vanaf 1 april Nights of Azure terugvinden in de rekken. Deze JRPG van ontwikkelaar Gust Co. Ltd. en uitgever Koei Tecmo kwam al eind vorig jaar uit in Japan zelf, maar krijgt nu ook een Noord-Amerikaanse en Europese release (de Amerikonders krijgen de game overigens een dagje vroeger dan wij). Het spel volgt twee meisjes uit Rusewall Island, een plek waar niemand ’s nachts slaapt. Dat komt omdat de zogenaamde Ruler of the Night na zijn nederlaag tegen de mensen ervoor zorgde dat iedereen die in aanraking kwam met zijn blauw bloed veranderde in een Jayou – wezens die de nachttijd van de mensen stelen. Best een ingewikkeld verhaal dus, maar dan valt er des te meer te ontdekken voor jou!
(Noord-Amerikaanse en Europese release enkel op PS4)

Dead Star – 5 april

Dead Star is een top down space shooter van Armature Studio voor pc en PS4 waarin je moet proberen om in een brutale wereld te overleven door zelf op niet zo lieve wijze andere spaceships uit de ruimte te schieten, outposts over te nemen en resources te verzamelen. Het spel belooft een grote graad van customization te hebben, aangezien je heel je schip kan aanpassen met alle loot die je geplunderd hebt van andere basissen. Dankzij de optie om online met 10 tegen 10 te spelen, en de mogelijkheid om ergens in de ruimte een ware dreadnought te vinden om andere spelers het leven zuur te maken, is chaos alvast verzekerd. Wie PS+ heeft, krijgt dit spel trouwens helemaal gratis!

Dirt Rally – 5 april

Racefans kunnen zich deze maand wagen aan Dirt Rally. Het is al een tijdje uit op Steam, maar nu wordt ook de fysieke cd voor pc beschikbaar, evenals de versie op PS4 en Xbox ONE. We kunnen onze driving skills testen in wagens uit verschillende decennia en op een aantal echte locaties op verharde grond of offroad doorheen de bochten scheuren. Je kan het spel in singleplayer of in multiplayer spelen. Zo kan je bijvoorbeeld racen tegen je vrienden in een zelfgemaakte league, of de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen aangaan om je te bewijzen als de beste rally pilot.

Enter the Gungeon – 5 april

Als je de woorden indie, roguelike en dunguon crawler naast elkaar ziet staan, rol je wellicht nu al met je ogen, en ongelijk kunnen we je niet geven. Wat onderscheidt deze Gungeon dan van soortgenoten als The Binding of Isaac? Nog meer wapens, de ene al debieler dan de andere, en de mogelijkheid om de miljarden kogels die op je afkomen te ontwijken met een juist geplaatste rol. Zie deze oneindige bullet hell dan ook best als een mix van het random-gehalte aanwezig in Isaac en de bikkelharde, razendsnelle actie van Hotline Miami, al kan je hier met drie vrienden een genocide starten. Origineel? Absoluut niet, maar het ziet er wel verdomd fijn uit.

MXGP2 – 7 april

Motorcrossers aller landen verenigt u, want het – laat ons een kat een kat noemen – nichespel MXGP 2 komt er deze maand aan. Het spel had er eind maart moeten zijn maar liep wat vertraging op. Desondanks zal het een realistische weergave geven van het kampioenschap van 2015. Rondcrossen in de modder en genieten van een adrenalinekick zonder er zelf vuil van te worden dus. Ook de grote namen uit het wereldje, zoals titelverdediger Romain Febvre of legende Tony Cairoli, tekenen present voor deze titel. Naast de carrièremodus zijn er nog verschillende andere online- en offline-modi beschikbaar om je helemaal te kunnen uitleven op twee wielen.

Dark Souls III – 12 april

Als er iemand stevig uitkijkt naar de derde episode in deze onvergeeflijke actierollenspelreeks zijn het onze huismasochisten Jason en Michiel wel. Ze namen de uitdrukking “blind de uitdaging aangaan” zelfs zo letterlijk dat we hen moesten tegenhouden of ze hadden ei zo na hun oogleden aan elkaar geniet. Hopelijk wordt hun honger naar de ultieme uitdaging (en de frustrerende vernedering die ze en route ongetwijfeld tegenkomen) voldoende gestild wanneer ze deze maand helemaal loos kunnen gaan met de nieuwste creatie van Hideteki Miyazaki. Hij legde met PS4-kraker Bloodborne de lat op eenzame hoogte, maar hoopt daar met een combinatie van nieuwe wapens en bloeddorstigere vijanden, die heel wat tactisch vernuft vereisen vooraleer je ze op de knieën krijgt, alsnog over te wippen. Nu nog een maand of twee hun frustratiekreten aanhoren, en dan mogen ze eindelijk weer zonder begeleiding naar buiten.

Ratchet & Clank – 12 april

Deze opkomende PS4-titel is meer dan zomaar een film tie-in. Het herhaalt de belevenissen van de allereerste Ratchet & Clank, maar voegt een bom extra content toe. Nieuwe baasgevechten, gebieden, wapens, vlieg-sequenties en nog zoveel meer. Hou je maar al klaar voor een nostalgische reünie met ouwe getrouwen Ratchet, robot Clank en Captain Qwark, de incompetente opschepper van dienst – een gespierdere versie van Zapp Brannigan uit Futurama.

Battle Worlds: Kronos – 15 april

Battle Worlds: Kronos is een turn based RTS, gemaakt door en voor fans van het genre en liefhebbers van onder meer Advance Wars en Panzer General. Het spel is al een tijdje uit op Mac en Linux, en vanaf april kun je het dus ook spelen op PS4 en Xbox ONE. Deze versies bevatten trouwens gratis DLC. Zoals het een goede RTS betaamt, krijgen we zowel grote campagnes in singleplayer als de mogelijkheid om door onze vrienden ingemaakt te worden in online multiplayer (in live matches of door telkens een turn door te sturen in play-by-mail). Verder kan je ook nog je eigen maps en missies maken.

Invisible Inc. – 19 april

Het zijn goede tijden voor liefhebbers van turn based strategy die tevens een streep sciencefiction kunnen smaken. We hebben nog maar net XCOM 2 achter de kiezen of er staat al een nieuw tactisch avontuur te trappelen om zijn entree op PS4 te maken. Invisible Inc. verdween bij zijn pc-debuut, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, allesbehalve onder de radar. Het incognito-spionageavontuur wist met zijn originele setting en proceduraal gegenereerde missies, die voor een haast oneindige levensduur zorgden, het hart van menig strategieliefhebber te veroveren. Diezelfde kwaliteit werd behouden in de Contingency Plan DLC, die eind vorig jaar verscheen en integraal deel uitmaakt van de PS4-versie die binnenkort verschijnt.

Lumo – 22 april

Een isometrische puzzle platformer, what’s in a name? Iets dat we sinds de jaren 90 steeds minder en minder ontwikkeld hebben gezien. Maar niet getreurd, mijn vrienden! Het genre blijkt nu terug van weggeweest met de release van Lumo, ontwikkeld door Triple Eh?. Lumo is volgens de makers dan ook een “charmante ode aan de golden age of gaming” (lees: de jaren 80), met meer dan 400 kamers (lees: puzzels) om ons geboeid te houden. De makers pakken uit met kwaliteit, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of dit werkelijk de snoeiharde Geekster-analyse zal doorstaan.

Alienation – 26 april

Diablo met guns”. Nu niet meteen de meest originele vergelijking, maar beter dan dit kan Alienation niet samengevat worden. Isometrisch perspectief, random loot, hordes vijanden en een vier-speler-co-op, dat staat je te wachten in een futuristische setting vol moordlustige aliens. Het spel gebruikt het skelet van DeadNation, het vorige succes van dezelfde maker wat belichting en besturing betreft, en dat is een goede zaak. Wat verschilt er dan wel? Missies zijn nu niet meer lineair, er is een vaardighedensysteem opgezet en je uitrusting kan naar hartenlust veranderd of verbeterd worden. Wordt het beter dan Diablo? Misschien niet, maar het is een stevige verbetering ten opzichte van de al geweldig fijne DeadNation.

Dungeons 2 – 26 april

Wie zijn tirannieke zelf even wil vermaken, kan zich wagen aan Dungeons 2, dat in april uitkomt voor PS4 (met een heleboel gratis DLC erbij). Na door een bende helden grondig verslagen te zijn, moet je als een Ultimate Evil van nul herbeginnen en je krachten weer opbouwen. In deze mix van strategic building simulator en RTS moet je je dungeons laten uitbouwen door je minions, om daarna de verblijfplaatsen van de heroes met de grond gelijk proberen te maken. Dit spel is waarschijnlijk het dichtste dat we ooit bij Dungeon Keeper 3 zullen raken. Zeker als je de ramp die Dungeon Keeper Online was terecht negeert.

Xbox ONE

releaselijst Xbox ONE april 2016
Dirt rally – 5 april

Racefans kunnen zich deze maand wagen aan Dirt Rally. Het is al een tijdje uit op Steam, maar nu wordt ook de fysieke cd voor pc beschikbaar, evenals de versie op PS4 en Xbox ONE. We kunnen onze driving skills testen in wagens uit verschillende decennia en op een aantal echte locaties op verharde grond of offroad doorheen de bochten scheuren. Je kan het spel in singleplayer of in multiplayer spelen. Zo kan je bijvoorbeeld racen tegen je vrienden in een zelfgemaakte league, of de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen aangaan om je te bewijzen als de beste rally pilot.

Quantum Break – 5 april

Quantum Break wordt de nieuwste franchise van Remedy Entertainment, bekend van Alan Wake en Max Payne. Oorspronkelijk had het spel een Xbox ONE exclusive moeten zijn, maar Microsoft kondigde onlangs ook de pc-versie aan. Voor of tegen terzijde gelaten hebben we hier niet met zomaar een third person shooter te maken. Quantum Break zal, net als Defiance vroeger al probeerde, zijn universum verdelen over game en serie. Beiden zijn met elkaar verweven en beschikbaar op de schijf, maar wat je ziet in de afleveringen zal afhangen van je keuzes in het spel. Combineer dit met het intrigerende tijdmanipulatieplot recht uit dezelfde briljante hand die Alan Wake schiep (Sam Lake) en je mag onze interesse geprikkeld noemen. Ons verdict kan je nu al lezen!

MXGP2 – 7 april

Motorcrossers aller landen verenigt u, want het – laat ons een kat een kat noemen – nichespel MXGP 2 komt er deze maand aan. Het spel had er eind maart moeten zijn maar liep wat vertraging op. Desondanks zal het een realistische weergave geven van het kampioenschap van 2015. Rondcrossen in de modder en genieten van een adrenalinekick zonder er zelf vuil van te worden dus. Ook de grote namen uit het wereldje, zoals titelverdediger Romain Febvre of legende Tony Cairoli, tekenen present voor deze titel. Naast de carrièremodus zijn er nog verschillende andere online- en offline-modi beschikbaar om je helemaal te kunnen uitleven op twee wielen.

Dark Souls III

Als er iemand stevig uitkijkt naar de derde episode in deze onvergeeflijke actierollenspelreeks zijn het onze huismasochisten Jason en Michiel wel. Ze namen de uitdrukking “blind de uitdaging aangaan” zelfs zo letterlijk dat we hen moesten tegenhouden of ze hadden ei zo na hun oogleden aan elkaar geniet. Hopelijk wordt hun honger naar de ultieme uitdaging (en de frustrerende vernedering die ze en route ongetwijfeld tegenkomen) voldoende gestild wanneer ze deze maand helemaal loos kunnen gaan met de nieuwste creatie van Hideteki Miyazaki. Hij legde met PS4-kraker Bloodborne de lat op eenzame hoogte, maar hoopt daar met een combinatie van nieuwe wapens en bloeddorstigere vijanden, die heel wat tactisch vernuft vereisen vooraleer je ze op de knieën krijgt, alsnog over te wippen. Nu nog een maand of twee hun frustratiekreten aanhoren, en dan mogen ze eindelijk weer zonder begeleiding naar buiten.

Battle Worlds: Kronos – 15 april

Battle Worlds: Kronos is een turn based RTS, gemaakt door en voor fans van het genre en liefhebbers van onder meer Advance Wars en Panzer General. Het spel is al een tijdje uit op Mac en Linux, en vanaf april kun je het dus ook spelen op PS4 en Xbox ONE. Deze versies bevatten trouwens gratis DLC. Zoals het een goede RTS betaamt, krijgen we zowel grote campagnes in singleplayer als de mogelijkheid om door onze vrienden ingemaakt te worden in online multiplayer (in live matches of door telkens een turn door te sturen in play-by-mail). Verder kan je ook nog je eigen maps en missies maken.

Wii U

releaselijst Wii U april 2016
Star Fox Zero – 22 april

Star Fox is terug! We verwachten veel van deze samenwerking tussen Nintendo en PlatinumGames, die de eerste Star Fox-game heeft opgeleverd in 10 jaar tijd. Shigeru Miyamoto himself neemt een actieve rol in dit project, nog een reden om vrij hyped te zijn. De game zou gretig gebruik maken van de Wii U GamePad en op E3 vorig jaar werd een demo getoond waar je zowel de control stick als de motion controls gebruikt om de Arwing te besturen. Op de GamePad zie je ook een soort van first-person-perspectief waardoor je nauwkeuriger zou kunnen vuren op je vijanden. Sindsdien zou de game volgens geruchten wel enkele veranderingen ondergaan hebben nadat de release uitgesteld werd. Het is dus (bang?) afwachten of dit een topper of flopper wordt.

Lost Reavers – 28 april

Dat Lost Reavers onder de radar vliegt, is niet gelogen. Nochtans kwam er heel wat reactie en discussie na de aankondiging in 2015 van een Free to Play die exclusief voor de Wii U op Unreal Engine 3 ontwikkeld zou zijn. De dungeon-crawl-slash-loot-festijn-formule had wel wat, ondanks dat het veel deed denken aan de klassieker Phantasy Star Online. Een ware verademing voor de console van Nintendo, maar dat de uiteindelijke realisatie ook op PSO leek, was wat moeilijk te slikken. In Japan kwam het spel eind vorig jaar uit zonder aankondiging of enige mediacampagne. Vertaalde feedback is uiterst zeldzaam, de weinige vertalingen zijn dan veelal berichten met zware kritiek over inhoud, besturing en grafisch aspect. Het blijft wel een FTP, dus iedereen kan zijn eigen mening vormen op het einde van de maand, maar waar de media-aandacht voor de eerste FTP van Nintendo blijft, is nog steeds een raadsel.

Handheld

releaselijst 3DS april 2016
YO-KAI WATCH – 29 april

Op 29 april begint de Yo-kai-invasie van Europa. Na het monsterlijke succes in het land van de rijzende zon en de lancering eind vorig jaar in Noord-Amerika, kon het oude continent niet langer ontsnappen aan de gekke kuren van Jibanyan en konsoorten. YO-KAI WATCH is een role playing game in de trend van, je kan het al raden, Pokémon. De eerste game speelt zich af in Springdale, waar mysterieuze krachten schuilen achter alledaagse problemen. Yo-kai zijn charmante en grappige wezentjes, die in een soort geheime, parallelle wereld leven van waaruit ze bij ons allemaal vreemde en vaak hilarische fenomenen veroorzaken. Als nieuwe bezitter van de krachtige Yo-kai Watch, een horloge met een lens waarmee je de verborgen Yo-kai kan zien, moet de speler de vele mysteries en problemen oplossen om zo Springdale van deze deugnieterij te beschermen. Wanneer je een Yo-kai verslaat, krijg je van hem een zogenaamde Yo-kai Medal, waarmee je de Yo-kai in de toekomst opnieuw kan oproepen via je horloge om je te helpen in je avontuur. Yo-kai kunnen net zoals Pokémon ook evolueren en sterker worden.

releaselijst Vita april 2016
Trillion: God of Destruction – 1 april

Bij de meeste games speel je doorheen de campagne in de hoop op het einde van een sectie getest te worden door een boss fight, waar je al je recent geleerde talenten moet bovenhalen om het gedrocht neer te halen. In de strategy-RPG Trillion: God of Destruction gebeurt dit ietwat anders. Gedurende heel het spel vecht je enkel tegen dezelfde vijand – de god van verwoesting – en deze heeft een trillion levenspunten. Anders gezegd: een miljoen tot de tweede macht, of een 1 met twaalf nullen. Verwacht je naast tactische gevechten ook maar aan klassieke dating-sim-elementen en typische animeclichés.

Lumo – 22 april

Een isometrische puzzle platformer, what’s in a name? Iets dat we sinds de jaren 90 steeds minder en minder ontwikkeld hebben gezien. Maar niet getreurd, mijn vrienden! Het genre blijkt nu terug van weggeweest met de release van Lumo, ontwikkeld door Triple Eh?. Lumo is volgens de makers dan ook een “charmante ode aan de golden age of gaming” (lees: de jaren 80), met meer dan 400 kamers (lees: puzzels) om ons geboeid te houden. De makers pakken uit met kwaliteit, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of dit werkelijk de snoeiharde Geekster-analyse zal doorstaan.

Stranger of Sword City – 26 april

Ondertussen al een vrij oude game (2014) die nu ook eindelijk een Europese release zal kennen op de meest niche-handheld van het moment – de Playstation Vita. In de andere regio’s zagen we recentelijk al een XBox One-versie verschijnen van de RPG. Voor diegenen die het nog niet kennen: Stranger of Sword bevindt zich in de dungeon-crawlcategorie – wat bekt dat toch lekker – en kent behoorlijk diepgaande mechanieken. De character creator, morele keuzes, crafting en leveling, allemaal lijken ze te bulken van de kleine details. Voor de hongere RPG-verorberaars onder ons toch even de moeite waard om te bekijken.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties