Gamekalender April: Even uitblazen

0

Oyez Oyez, het is weer tijd voor de gamekalender van de maand. Wat staat er ons te wachten? Wel, eigenlijk niet zo veel nieuws en dat hebben we te danken aan een E3 dat nadert met rasse schreden. Iedereen lijkt zijn hand verborgen te houden tot dan, niets aan te doen. Niettegenstaand is dit voor sommigen onder ons de perfecte kans om de drukke maand maart en wellicht opgebouwde backlog te verwerken alvorens nieuwe hooi op de vork te nemen. De rest kan hier misschien zijn boodschappenlijstje uit distilleren.

Xenoblade Chronicles 3D (New Nintendo 3DS) – 2 april 

Als we het over J-RPG toppers zouden hebben dan staat deze Xenoblade Chronicles 3D zonder twijfel in de top tien . Toen hij uitkwam op de Wii, nu 4 jaar geleden, vloog hij ondanks topreviews wat onder de radar voorbij. Nu brengt Nintendo hem opnieuw uit op new Nintendo 3DS voor diegene die deze toen gemist hebben en tegelijk diegenen  die uitkijken naar Xenoblade Chronicles X wat meer achtergrond info te geven. Verwacht hier weliswaar geen verbeteringen of vernieuwingen in het spel. dit is een port, niets meer of minder. Opgelet wel, deze Xenoblade Chronicles is enkel speelbaar op de new Nintendo 3DS!

Hearthstone – Blackrock Mountain (PC) – 2 april

Hearthstone, het immerpopulaire kaartspel van Blizzard, krijgt er deze maand een nieuwe update bij. Blackrock Mountain is het tweede avontuur beschikbaar en is deze keer een knipoog naar raids en dungeons uit Blizzard’s al even populaire MMO World of Warcraft. In deze uitbreiding zullen vooral dragon kaarten een significante boost in gebruik zien. Vanaf 2 april is de eerste vleugel van het verhaal beschikbaar met wekelijks een nieuwe vleugel tot het einde van de maand. Je kan deze apart aanschaffen met in-game goud (700gold) of voor echte euro’s (7 euro) of deze 5 vleugels in een pak aanschaffen voor 25 euro. Op het menu 31 nieuwe kaarten en een nieuwe achterkant voor je kaarten, te verkrijgen bij winst tegen de 17 nieuwe bazen. Verzamelen maar!

 

Dark Souls 2 – Scholar of the First Sin (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)  – 3 april

Bloodborne is nog maar net uit of From Software komt al opdraven met zijn definitive edition van Dark Souls 2, Scholars of the First Sin. De re-release bevat de 3 alomgeprezen DLCs alsook de laatste update samen met verbeterde graphics voor de laatste generatieconsoles. Extra speelplezier voor veteranen en een leuke bundel voor nieuwe vergaarde fans van Bloodborne dat zich graag eens de voorganger willen meten.

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360) – 14 april 

Sinds oudsher lokt Mortal Kombat polemiek uit met zijn geweldadige gameplay en zijn overmate graphische fatalities waar de serie zo mee bekend geraakt. Deze tiende versie van het knokfestival doet niet onder voor zijn voorgangers, integendeel. Met nerveuzere gevechten, een stevige roster en vooral honderden nieuwe manieren om je tegenstander een kopje kleiner te maken (letterlijk) zou deze MK-X zich moeten plaatsen als de beste Mortal Kombat tot nu toe. Opwarmen en afwachten dus.

GTA V (PC) – 14 april

De Grand Theft Auto reeks hoeft geen uitleg meer denk ik. Deze vijfde iteratie van Rockstar Games kreeg torenhoge reviews en het is dan ook normaal dat deze zich ooit een weg zou banen naar de PC. Het einde van de frustratie is bijna in zicht voor het zogenaamde master race, GTA V zal er binnen 2 weken zijn voor jullie. Ik kan echt niet wachten om te zien welke nieuwe mods de gemeenschap gaat uitvinden om het spel tot het uiterste te rekken.

Titan Souls (PC/Mac, PS4, Vita) – 15 april

Afsluiten doen we deze maand met de kleine indie titel Titan Souls van studio Acid Nerve. Oorspronkelijk was het een project op het Ludum Dare 28 festival maar dankzij de hulp van uitgever Devolver Digital is het team klaar voor een echte release. Titan Souls werd ontwikkeld volgens de regel van dat 28ste festival: ‘Je hebt er maar één’. Het resultaat is een klein actie-advontuur spel waarin het personage slechts 1 pijl heeft om 4 titanen te leggen. Geen paniek weliswaar, je kan je pijl steeds recuperen en opnieuw proberen. Met enkel titanen als vijanden is het duidelijk dat de inspiratie van het team bij Shadow of the Colossus te vinden is maar we hebben als slechtere referenties gekend…

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties