Fate Reforged: Daar zijn de draken weer!

2

Kerstmis is nog maar net voorbij, of fans van Magic: The Gathering krijgen alweer een kadootje: een nieuwe uitbreidingsset! Op vrijdag 23 januari wordt Fate Reforged immers in de winkelrekken gedropt. Samen met de planeswalker Sarkhan Vol keren we 1280 jaar terug in de tijd, toen de draken nog de onbetwiste heersers waren van het uitspansel boven Tarkir.

uginbolas

Het duel tussen Ugin en Nicol Bolas is een ware clash der titanen

Maar waarom terugkeren in de tijd? We herinneren ons dat Sarkhan Vol in Khans of Tarkir op zoek was naar de stem in zijn hoofd: de planeswalker Ugin. Tot zijn grote ontsteltenis is Ugin al eeuwen geleden tot een hoopje drakenbotten herleid. Zodoende reist Sarkhan 1280 jaar terug in de tijd, naar een cruciaal kantelpunt voor Tarkir: het duel tussen de drakenplaneswalkers Ugin en Nicol Bolas. Zal Sarkhan er in slagen de uitkomst van het duel te veranderen, Ugin te redden en de geschiedenis van Tarkir te herschrijven?

EN_b8geus80vUgin is echter niet de enige draak die we in het verleden van Tarkir ontmoeten: Silumgar, Atarka, Dromoka, Kolaghan en Ojutai zijn de vijf legendarische draken die de eigenschappen van de draak belichamen die de clans van Tarkir in het heden aanbidden: meedogenloosheid, woestheid, uithoudingsvermogen, snelheid en sluwheid. Samen met hun brood van mindere draken verschijnen zij in Fate Reforged.

abzan

Ook de vijf clans keren terug in Fate Reforged, en om te kunnen overleven in een wereld waarin draken de apex predator zijn, moeten ook zij harder en sterker zijn. Onder leiding van de Khans Dagathar the Adamant, Shu Yun the Silent Tempest, Tasigur the Golden Fang, Alesha Who Smiles at Death en Yasova Dragonclaw verdedigen de clans zich met hand en tand tegen de woeste beesten. De mechanics Delve, Prowess en Ferocious kennen we nog vanuit Khans of Tarkir, maar Bolster en Dash zijn de nieuwe truukjes uit het arsenaal van de Abzan Houses en de Mardu Horde. Kaarten met Bolster versterken het zwakste beestje aan jouw kant van het slagveld door er +1/+1 counters op te leggen, terwijl creatures met Dash meteen kunnen aanvallen in de beurt dat je ze speelt, waarna ze op het einde van je beurt terug worden gestuurd naar je hand.

manifest

Een nieuwe spin op een oude mechanic is Manifest, het vreemde broertje van Morph. Kaarten met Manifest, de magische specialiteit van de draak Ugin, laten je de bovenste kaart van je deck ondersteboven spelen als een 2/2 creature. Als deze kaart zelf ook oorspronkelijk een creature was, kan je voor de manacost van de kaart het 2/2 creature weer omtoveren naar zijn normale gedaante. Omdat er uit een gemanifesteerde kaart letterlijk àlles tevoorschijn kan komen, is het een bijzonder tricky mechanic die je tegenstanders meermaals zal vervullen met verbazing en afgrijzen.

Last but not least verschijnt in Fate Reforged ook de planeswalker Ugin, the Spirit Dragon eindelijk ten tonele in zijn volle glorie!

Ugin,_the_Spirit_Dragon

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties