Essen Spiel 2015 impressies: dag -1

0

Op donderdag gaat Essen Spiel natuurlijk ook open voor het publiek, maar onze man ter plaatse biedt jullie nog een exclusieve sneak peek achter de schermen. De standen zijn grotendeels opgebouwd, de tafels staan klaar om boardgames uit te testen, maar wat gebeurt er zo nog op D-1 van de grootste spellenbeurs van Europa?

We zien op de persconferentie dat Geekster niet de enige is die verslag uitbrengt van het hele gebeuren. Daarnaast werpen we een blik op de onbezongen heldin achter dit hele gebeuren, hoofdorganisator Dominique.

De nieuwe games die voorgesteld worden op de persconferentie nemen heel wat plaats in, zeker wanneer er demonstraties zijn met verklede figuranten. Ooit al eens afgevraagd hoe Seven Wonders Duels gespeeld werd in het oude Egypte?
Er wordt natuurlijk ook nog 999’s Mega-Civilization voorgesteld door Pegasus, waarvoor je een annex aan de living moet voorzien voor het speelbord alleen al.

Na het stevige geweld van de volwassen boardgames, biedt onze man jullie een blik op de kinderspelen.
Star Wars is dit jaar overal en Essen Spiel vormt daarop geen uitzondering: een Star Wars-versie van Kolonisten van Catan, de speeder uit de nieuwste film op de stand van Intrafin, waar je zelfs mee op de foto kan.
Ook om je verdriet na het verlies te verdrinken, voorziet Essen meer dan voldoende mogelijkheden, met onder meer artisanale mede.

Geekster heeft er alvast heel veel zin in en hoopt van jullie hetzelfde! Als jullie er zelf niet geraken, geen nood, uw moederschip blijft het event uitvoerig volgen.

Share.

About Author

Robby

Fervent boardgamer, SciFi liefhebber, film verslinder.

Reacties