Essen Spiel 2015 Impressies: Dag 2

0

Ook op vrijdag is Essen Spiel nog in full swing. Onze man neemt jullie mee door de gigantische massa en toont jullie heel wat mensen die er (soms letterlijk) uitspringen.

De ligging van Essen zorgt dat ook veel Belgen er even, of voor meerdere dagen, op bezoek gaan. Bij het kopen van boardgames kun je best even opletten, want heel veel van de spellen komen vooral in Duitse versies.

Er zijn een hele boel wereldkampioenschappen op Spiel: Carcassone, Rush Hour, Pandemic Survival (met 2 Belgen in de finale, gefeliciteerd mannen!). Naast de wedstrijden kan er ook overal gespeeld worden; voor elk wat wils bij de wijde waaier aan standhouders. Naast de effectieve bordgames voorziet Spiel je ook van alle mogelijke accessoires voor het gamen. In het filmpje van D-2 maakten we al kennis met de dobbelstenen van Koplow Games, nu leren we meer over Battlefoam, een beschermingssysteem voor miniaturen allerhande. Ook Games Workshop, de grote naam in het miniaturen-gebeuren is sterk aanwezig op Spiel.

Er zijn ook fluffy dingen, comics, RPG-boeken, collectibles en merchandise allerhande. Marvel heeft een grote stand, en doorheen de ganse beurs zie je cosplayers. Voor ervaren boardgamers, die weten dat niets zo vervelend is als dat ene kleine speelstukje kwijtraken, is Essen Spiel nu werkelijk zo allround dat ze ook daarvoor de oplossing bieden. Minder sterk punt is de eerder beperkte aanwezigheid van Bancontact en bankautomaten, waardoor je wel al eens een eindje in de rij moet gaan staan als de contanten opgedroogd zijn.

Ook de innerlijke mens moet natuurlijk versterkt worden: rondlopen, met bordgames zeulen, … Het hevige verlangen naar al die boardgames vraagt wat energie. Op dat vlak doet Essen het best wel goed: uitgebreid aanbod en niet duur. Misschien maar best, als je er de volle vier dagen je maag moet vullen. Ook voor het Geekster-materiaal zijn de vier dagen soms een ware uitputtingsslag, onze excuses aan Essen-veteranen Peter en Roel van Spellen op Zolder…

Tot snel voor meer impressies van Essen Spiel. Misschien al een kleine spoiler: op dag drie overviel onze man, inclusief camera, de Geekster-redacteurs die een eendaags blitzbezoekje kwamen brengen…

Share.

About Author

An-Sofie

Uw bomma, maar dan geekier: houdt van breien, koekjes of taart bakken en thee, keukenprinsesje in de dop. Wordt blij van boardgames, gin, series netflixen en strips. En van Geekster. Vooral van Geekster. Knijpt niet in je wangen.

Reacties