Essen Spiel 2015 impressies: dag -2

0

Essen Spiel is deze week van start gegaan en Geekster zou Geekster niet zijn als we jullie daar niet over zouden berichten. Onze reporter Robby is reeds ter plaatse.

We geven jullie nu al een sneak peek op de grootste boardgamebeurs van Europa, waar de opbouw volop bezig is, twee dagen voor de officiële opening. De hallen in Essen verwachten van 8 tot en met 11 oktober ongeveer 170 000 bezoekers, op een oppervlakte van 68 000 vierkante meter. Naast boardgames is er ook ruimte voor comics en Live Action Roleplaying (LARPing).

Volg onze man op zijn tocht langs de vele uitgevers in opbouw, leer over de verschillende wereldkampioenschappen en recordpogingen. We tonen je in première al stands van de diverse uitgevers, en laten je verlekkerd lonken naar de stapels en stapels spellen die op nieuwe eigenaars liggen te wachten. Essen is immers, veel meer dan Gencon, erg gericht op de verkoop.

Met meer dan duizend wereldpremières is Essen Spiel de grote afspraak voor boardgamers, producenten en uitgevers. Wil je van nabij volgen wat er gebeurt op Spiel? Boardgamegeek voorziet livestreaming, er wordt een magazine geschreven in het Engels en het Nederlands, maar vooral: het Geekster-moederschip voorziet jullie van een reeks filmpjes met impressies, interviews en interessante weetjes. Als het hele gebeuren achter de rug is, gaan wij natuurlijk ook weer druk aan de slag om jullie te laten weten welke boardgames onontbeerlijk zijn in de kast van de echte tabletop-liefhebber!

Robby is alvast enthousiast!

Hey Geeksters,

Vanaf 7 oktober kan je hier mijn avonturen volgen vanop het walhalla van de bordspellen: de Internationale Spieltagen in Essen, Duitsland, of ook kortweg Spiel genaamd. Verwacht je aan impressies, interviews en bloopers.

  • Ken je geen andere bordspellen naast Monopoly en Risk? Duik dan mee in de wondere wereld van designer boardgames.
  • Je hebt er al van gehoord, maar je vraagt je af wat er nu zo speciaal is aan Spiel? Kijk mee voor een exclusieve backstage-trip waarin ik de madness van Spiel onthul.
  • En bezoek je zelf Essen? Als je mij toevallig ziet lopen in de mensenmassa, kom dan een praatje maken. Wie weet sleur ik je wel voor mijn camera.

Vandaag is het dag -2.

“-2” ? Tja, als je daar meer over wil weten moet je toch naar de video kijken 🙂

See you at the meeple side!

 

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties