Breaking: Eerste games op Nintendo NX vrijgegeven

0

Oh my. Dat was niet wat ik van deze ochtend verwacht had. Op een grootschalige persconferentie maakte Square Enix zojuist bekend dat ze met de Dragon Quest-franchise ambitieuze plannen hebben.

De Dragon Quest-franchise draait al mee sinds 1986 in Japan, maar de JRPG komt desondanks een behoorlijke following maar met mondjesmaat uit in het Westen. Op de persconferentie werd dat nogmaals pijnlijk duidelijk met de aankondiging van maar liefst 11(!) DQ games, waarvan er maar ééntje, Dragon Quest Heroes, in het Westen leek te verschijnen.

Dragon Quest

Het grote kantelpunt van de conferentie kwam er met de, al gelekte, aankondiging van Dragon Quest XI, de nieuwste installment in de core franchise. Dragon Quest XI, al is het nog relatief onzeker of deze ook in het Westen zal uitkomen, komt zowel op PS4 als op 3DS uit. En dat in verschillende vormen. Terwijl de PS4 versie op UE4 zal draaien en er verdomd mooi uitziet, zal de 3DS versie een gooi doen naar de roots van de franchise. In deze versie zal je op het topscherm de 3D render zien van de overworld, terwijl je op het onderscherm kan geneiten van SNES graphics van weleer. Prachtig concept! Verbazingwekkend dat andere titels dit nog niet in het verleden gedaan hebben. Mark my words, they better localize this.

Dragon Quest

One more thing…

Edoch, dat was niet het einde. Op het allerlaatste moment kwam er vanuit Square Enix de bijna terloopse opmerking dat zowel Dragon Quest X, de MMO versie van Dragon Quest, als het nieuwe Dragon Quest XI hun opwachting zullen maken op de Nintendo NX console! Bommetje.

Laat ons even stil staan bij de implicaties van dit overdonderend nieuws. Als de titel dicht aanleunt bij de PS4 versie, betekent dit dan dat de Nintendo NX ook UE4 aankan? Voor third party developers zou dat een godsgeschenk zijn. Zou FFXV en Kingdom Hearts 3 dan ook naar Nintendo NX komen? Jullie begrijpen waar ik heen ga. Of zal de 3DS versie eerder zijn opwachting maken op de NX? Of zelfs beide? Een klein tipje van de sluier is zonet door Square Enix, ironisch genoeg, licht opgehoffen.

Laat de speculatie maar beginnen! We zijn benieuwd naar jullie mening!

UPDATE 28/07/15

In een officiële statement heeft Square Enix al wat gas terug genomen. Daar wordt er verwezen dat de Nintendo NX plannen slechts  "under consideration" zijn. Nintendo ninja's at work?
Het is alleszins duidelijk dat Squenix eerst het officieel fiat van Nintendo zal moeten krijgen eer we hier het fijne van zullen weten
Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties