E3 2019: waar we op hopen en wat we verwachten

0

Dit jaar wordt een speciale editie van E3 voor Geekster. Voor het eerst sturen we twee navigators naar de beurs in Los Angeles! Jason en Yves zijn zich al een aantal weken druk aan het voorbereiden op deze heugelijke gebeurtenis, maar ook de rest van onze redactie – die alles vanaf het moederschip nauwgezet zal volgen – blijft niet stilzitten. Waar kijken we naar uit? Wat hopen we te zien? En wat zijn onze echte verwachtingen? Read on!

Yves

Wie mij kent, weet dat ik vooral naar E3 ga voor Nintendo. Ik zal dan ook in rechte lijn richting de stand van de Japanse ontwikkelaar rennen van zodra de deuren openen op dinsdag. Wat Nintendo precies zal tonen op de beurs is nog een beetje koffiedik kijken en dat zullen we pas zeker weten op het allerlaatste moment wanneer de Nintendo Direct wordt uitgezonden de ochtend (late namiddag voor jullie) dat de beurs van start gaat. Grote blikvangers worden uiteraard Super Mario Maker 2 en Fire Emblem: Three Houses. Deze games zullen enkele weken na de show in de winkelrekken liggen, en daar moeten we dus zeker mee aan de slag. Maar ik hoop – dit jaar for reals – op een volledige reveal van Animal Crossing voor Switch. Toon mij alles, Nintendo, en laat het mij spelen. Als Pokémon Sword & Shield er ook is in speelbare vorm kan ik vredig sterven. Gooi daar ook nog eens een leuke verrassing bovenop (Metroid Prime Trilogy *hint* hint*) en het kan niet meer stuk.

Verder ben ik megahyped om (hopelijk) voor het eerst de Final Fantasy VII-remake te kunnen spelen. Als het eerste deel dit jaar nog moet verschijnen, zou het logisch zijn om deze al eens los te laten op de pers in LA. Helaas zal Sony niet aanwezig zijn op de beurs, dus geen The Last of Us Part II. Maar laat dat de pret niet bederven. Er zijn immers nog een aantal andere games waar ik enorm naar uitkijk: Shenmue 3 (please be good), Cyberpunk 2077 (please be real) en wie weet, Star Wars Jedi: Fallen Order. Het worden drukke tijden voor Geekster.

Michiel

Qua games kijk ik op E3 altijd het meeste uit naar de presentatie van Sony, maar aangezien zij er niet zullen bij zijn (of toch geen eigen show hebben), moet ik mijn verwachtingen wat aanpassen. Ik had echter gehoopt op meer informatie over één van de twee games waar From Software mee bezig is, want ik heb blijkbaar niet genoeg stress in mijn leven. Geruchten genoeg op het internet: een samenwerking met George R.R. Martin? Bloodborne 2, maar dan niet enkel op Playstation? Misschien dat we er toch iets over te weten komen op een andere conferentie.

Als alles goed gaat, krijgen we eindelijk meer informatie over de Avengers-game waar Square Enix ons al lang mee aan het teasen is.

Dan maar Square Enix. In de vorige trailer werden ons meer details in juni beloofd omtrent Final Fantasy VII Remake. Een deftige release date en uitleg over de inhoud van de  eerste episode, met wat ononderbroken gameplay die langer is dan drie seconden zou mij heel blij maken. Maar ook DLC voor Kingdom Hearts III lijkt me wel wat. En als alles goed gaat, krijgen we eindelijk meer informatie over de Avengers-game waar ze ons al lang mee aan het teasen zijn.

Bij de streams van EA denk ik dat het een no-brainer is dat we info en zelfs gameplay zullen krijgen van Star Wars Jedi: Fallen Order. EA heeft zijn Star Wars-licentie – om het nog zacht te zeggen – wat misbruikt de laatste jaren, dus hopelijk kunnen ze het met dit single player-spel een beetje goedmaken. Bij Bethesda hoop ik op een beetje meer dan enkel een titel voor The Elder Scrolls VI, maar na Fallout 76 moeten ze toch met iets heel goed afkomen om wat goodwill te verdienen. Verder wil ik van Ubisoft gameplay van Beyond Good and Evil 2.

Ik heb geen Xbox of krachtige pc, maar ik ga toch naar de aankondigingen en hopelijk zalige gameplay van Cyberpunk 2077 kijken. Ten slotte mag Devolver Digital weer heerlijk meta (maar niet té overdreven) doen en met heel het event een beetje de draak steken. En voor de “It’s out right now!”-bonus: Rebel Galaxy Outlaw, please.

Nils

Deze E3 is voor mij een heel atypische. Dat Sony bijna letterlijk hun banden met de beurs opzegt, na hun grote fanfare van vorig jaar, spreekt voor mij boekdelen. De grote beurs E3 is no more. Maar de essentie van E3 blijft bestaan. De hoogmis van gamereveals, consolegeheimen en geruchtenbevestiging. Deze ziel zal nooit sterven. En dat blijft me hoop geven. Sowieso dat we meer van Death Stranding, The Last of Us: Part II én Final Fantasy VII gaan zien rond de periode van de beurs. E3 is met andere woorden zoveel meer geworden dan enkel een beurs. Al kijk ik wel uit naar de geweldige, nieuwe terminologie die Xbox onvermijdelijk gaat gebruiken voor hun “Xbox timed regional exclusives”, “Xbox exclusives” en “only on Xbox”-gametitels.

Persoonlijk kijk ik zoals elk jaar heel erg uit naar de Nintendo-presentatie, waar we wederom te horen krijgen wat er allemaal aan gaat komen. Het is een open deur om meer Pokémon-reveals te verwachten. We zullen wellicht ook veel meer te weten komen over de remake van Link’s Awakening. We durven dromen van een nieuwe Animal Crossing, na de epische tease van vorig jaar. Smash DLC, evenzeer een open deur. Een vorm van Metroid Prime lijkt evident, allicht een Switch-port, maar toch een goedmaker na de breed uitgesmeerde excuses. De echte verrassing zal zitten in welke publishers ook hun games naar de Switch zullen brengen. Zal Atlus Persona 5R bijvoorbeeld naar de Switch brengen? Wat met Final Fantasy? Wat voor plannen heeft Capcom met de Switch? Zijn er speciale exclusives die eraan komen? Wat heeft het steeds groter wordende Cygames ons te bieden? Zoveel te ontdekken, zoveel te lezen op Geekster.

En bovenal, zit er een nieuwe Monster Hunter aan te komen, na Iceborne? Mijn Dual Blades-hanterende ziel hoopt alvast van wel. Mijn stoutste droom? Een vervolg op het uiterst charmante Monster Hunter Stories. En Golden Sun. Altijd Golden Sun. De heilige Sjmilgraal. (Onze excuses aan de lezers – nvdr.)

Jason

Eindelijk ga ik E3 van mijn bucketlist kunnen schrappen. Ironisch dat het eerste jaar dat ik kan gaan, Sony zijn kat stuurt naar de expo. Er zal gelukkig genoeg te zien zijn bij de concurrentie. Waar ik het meest naar uitkijk is, net als Michiel, nieuws uit de stallen van From Software. Al zijn het kruimels, ik wil weten wat Great Rune voor ons in petto heeft en of de voorlopige geruchten – open wereld, Noorse mythologie, krachtrunen stelen van naburige steden – wel kloppen. Verder ben ik ook razend benieuwd naar verse info over de volgende Beyond Good Evil. Ubisoft liet al enkele keren de spirituele opvolger van Jades avonturen zien, maar concrete details over het verhaal en het spelverloop hebben we nog niet helemaal. Een stevige hands-on demo zou ideaal zijn hiervoor.

Net als Nils kijk ik ook wel uit naar het Nintendo-nieuws. De Switch blijft potten breken in de verkoop dus kan het niet anders dan dat er een plethora aan nieuwe aankodigingen volgt. Ik verwacht hier het meest verrast te worden door nieuwe IP’s, al zou ik ook wel wat info over Metroid Prime 4 kunnen smaken. Zolang het maar niet te lang meer op zich laat wachten.

Ik ga pas echt een aanval krijgen als blijkt dat er en nieuwe NieR in de maak zou zijn of indien een Legend of the Dragoon HD-remake op ons af zou komen.

E3 is ook altijd de kans voor ongeremde wishful thinking en sarcastische voorspellingen. De E3-bingokaart, voor de E3-veteranen. Als Ubisoft een cringey dansnummer zou willen brengen, Microsoft een auto op podium tovert, EA wat sportman necromancie toepast en de pc-gaming show intervenanten alweer denken dat ze een Facebook-live moment hebben met hun oma, dan is mijn bingokaart al vol. Serieuzer nu, ik ga pas echt een aanval krijgen als blijkt dat er en nieuwe NieR in de maak zou zijn of indien een Legend of the Dragoon HD-remake op ons af zou komen. Dat en Gearbox dat Borderlands 3 nu uitbrengt op alles buiten de Epic Store.

Martin

E3? Hahaha, dat is toch nog super ver weg? Wacht? Volgende week al? Man, wat gaat die tijd toch snel. Alleen… nog steeds geen Animal Crossing Direct gekregen van Nintendo! Ik denk dat ik hiermee al duidelijk heb gemaakt wat er hoog op mijn verlanglijstje staat. Naast Animal Crossing kijk ik enorm uit naar de volgende knaller van Platinum Games, Astral Chain. De look deed mij erg denken aan Tiger & Bunny meets Persona. Combineer dat dan ook nog eens met de heerlijk Platinum Games hack ‘n slash gameplay en dan heb je een top combinatie volgens mij. Ik hoop dat we deze E3 wat meer gameplay ervan mogen zien! Naast Astral Chain zit ik ook enorm uit te kijken naar Daemon X Machina. Na de testversie eerder dit jaar is het verrassend stil geworden rondom die game en ik ben ondertussen wel toe aan een goede mecha-game! (Looking at you, Left Alive.)

Naast Nintendo kan ik natuurlijk ook niet wachten om te zien wat Sony dit jaar za- Oh? Doet Sony geen persconference op E3? Oh, uh. Hmmm. Dan maar kijken naar wat Microsoft dit jaar te bieden heeft. Vorig jaar hadden ze een enorm sterke line-up aan games (die, voor mij gelukkig, grotendeels multiplatform waren!) en hun nieuwe push op pc doet mij toch hopen dat we op dat vlak veel leuks gaan zien. Ook hoopt de eeuwige Halo-fan in mij nog op een wat duidelijker beeld van Halo Infinite.

Ach. Misschien krijgen we dit jaar wel eindelijk Mega Man Legends 3 … gemaakt met de RE Engine en natuurlijk voor de Nintendo Switch.

Louis

Na al die pros hierboven is het ook tijd voor deze casual om eens neer te schrijven wat we zouden kunnen verwachten van E3 dit jaar. Ik beperk me echter wel enkel tot Nintendo omdat die nu eenmaal de games maken die mij het meeste aanspreken. In het kort kijk ik uiteraard uit naar Pokémon Sword en Shield. Ik verlang alweer om een nieuwe regio en nieuwe Pokémon te gaan ontdekken op mijn Switch! Als ze het beste van Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu combineren met gekende originele gameconcepten kan dit gewoon niet anders dan een topgame worden.

Daarnaast is er momenteel van wat er hangende is niet meteen veel dat mij hard aanspreekt. Die nieuwe schattige Zelda mag natuurlijk altijd een nieuwe trailer krijgen. Nu ik erover denk, als verrassing zou ik tegen wat extra verhalen in Breath Of The Wild ook wel geen nee zeggen! Verder is het hele Animal Crossing-concept me wat voorbijgegaan in het verleden. Maar misschien overtuigen ze me dit jaar wel als ze een nieuwe trailer lossen? (Ik hoop met je mee, Yves!) Wat ook nog een leuke verassing zou zijn, lijkt me een nieuwe Mario Kart, of een manier om nog meer bestaande banen aan de collectie van Mario Kart 8 Deluxe toe te voegen.

Verder hoop ik ieder jaar dat Nintendo nog eens verrassend uit de hoek komt met iets volledig nieuws. Ik heb het vorig jaar ook geschreven en dit jaar dus nog eens. Maar ik zou zo graag eens opnieuw de magie beleven van de eerste Splatoon- en Arms-trailer. Ik was echt instant verliefd op die games. Misschien komt Gamefreaks nieuwe Town daar wel in de buurt? Time will tell.

Als laatste ben ik gewoon in het algemeen benieuwd hoe de toekomst van de Switch eruitziet. Krijgen we dit jaar nieuwe creatieve accessoires (die niet van karton zijn) te zien waar het scherm inschuift en nieuwe functies toevoegen? Of krijgen we een compleet nieuw toestel? Wat het ook moge zijn, ik denk dat Nintendo ons wel zal verassen!

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties