E3 2015: Microsoft Showcase Recap

2

Hoo boy. De eerste conferentie van de Big Three zit erop. Microsoft haalde behoorlijk wat vuurwerk en knallers boven om de XBOX ONE het centrum van alle aandacht te maken deze E3. Voorlopig zijn ze daar in geslaagd, maar zal het blijven duren met het aanstormende Nintendo/Playstation geweld? Only time will tell. In tussentijd hebben wij Geeksters trouw voor onze lezers een mooie overzicht van het XBOX event klaar. Brace yourselves.

Backwards Compatibility

Oh my. Microsoft heeft de smeekbeden van de gamegoden gehoord en biedt, twee jaar na gesteld te hebben hoe onzinnig dat backwards compatibility voor de Xbox One is, dan toch de service aan voor elke Xbox One bezitter. Jep! That’s the spirit! Deze service zou zelfs volledig online moeten zijn tegen deze eindejaarsperiode. Geen nood meer aan al die remastered editions dus? A man can dream.

Backwards Compatibility

Backwards Compatibility

Early Access op console

Microsoft weet dat zijn kracht ligt in de combinatie Xbox en PC en dit weten ze goed. Features van de PC overbrengen naar hun console, is iets waarmee ze Sony kunnen voor blijven. Verwelkom dus de praktijk van Early Access in je salon, onder de naam Xbox game preview! Gelukkig is Microsoft bewust van de problemen dat dit veroorzaakt op PC. Daarom zal de service ten allen tijden een gratis demo van de uitgestalde spellen beschikbaar houden, zodat je eerst kan testen voor je er centen in steekt. De dienst is vanaf vandaag beschikbaar, benieuwd hoe dit zal varen…

Microsoft brengt  early access naar de Xbox ONE

Microsoft brengt early access naar de Xbox ONE

Fallout 4 mods

Todd Howard kwam ook nog even dag zeggen en profiteerde ervan om Fallout 4 nogmaals voor te stellen. Voor meer info verwijzen we graag naar de Bethesda Showcase, maar een unieke feature werd aangekondigd op de Microsoft Showcase: Mod support! Je leest het goed, Xbox One zal dus de eerste console zijn dat mods ondersteunt. Een groot voordeel voor de bezitters, maar een nog groter voordeel voor Fallout fans, aangezien je content zal kunnen delen tussen Xbox ONE en PC. Geweldig nieuws, the future is now!

Mod zullen voor het eerst op de Xbox ONE te vinden zijn

Mods zullen voor het eerst op de Xbox ONE te vinden zijn

XBOX Exclusives

Behoorlijk wat trailergeweld in de presentatie, dat er verdomd prachtig uitziet. Laat jullie oogbollen maar smullen van de volgende trailers:

Aaaaw yisss, trailers

Aaaaw yisss, trailers

 

HALO 5

Sinds de spellenreeks overgedragen werd naar 343 Studio, is het spannend telkens de nieuwe Halo aan bod komt. Zal het even goed zijn? Geen idee, maar deze trailer voorspelt alvast niets slecht. De serie wordt duidelijk met veel respect behandeld en een aantal nieuwigheden verschijnen vluchtig in beeld, zoals nieuwe vijanden en voertuigen. We zien ook de toevoeging van een nieuwe mode, genaamd Warzone, coming October 27.

RECORE

Ik verslikte me bijna in mijn drankje, toen ik de Metroid Prime vermelding zag in de opening. Recore lijkt zich af te spelen in een post-apocalyptische wereld (wat niet tegenwoordig?), waarbij je, als een chibi-Lara Croft, met je robot vrienden de wereld lijkt te verkennen. Het is voorlopig wachten op meer gameplay details, maar het ziet er alvast fantastisch uit.

Gears of War 4

Die andere microsoft only shooter, Gears of War, kon ook niet zonder vervolg blijven. Say hello to the new Gears 4. Het heeft nu meer weg van Resident Evil 4 dan van zijn eigen voorganger, maar het valt vooral op dat er zo goed als geen vernieuwing is. Er zijn minder monsters en je speelt niet Markus, maar alle andere elementen komen letterlijk over uit de vorige. Wachten op meer info is het enige dat we kunnen doen.

FORZA 6

Forza 5 is nu al even uit, dus is het tijd om een nieuwe te maken. Het zal ook niemand verbazen dat deze Forza 6 opeens opdoemt. Het probleem is dat we nog niet echt weten wat er allemaal nieuw zal zijn. De graphics werden breed uitgestald, maar die van Forza 5 waren al zo adembenemend dat dit voor Forza 6 niet meer zo indrukwekkend overkomt. Neem zelf maar een kijkje.

Deze diashow vereist JavaScript.

DARK SOULS 3

Onze lijken zijn nog niet koud in Bloodborne of we worden al om de oren geslaan met de laatste installment in de Dark Souls reeks. De sfeer lijkt meteen goed te zitten in wat lijkt op een mengelmoes van Dark Souls 2 en Bloodborne. Oh yes. Give it to me.

 

Gigantic

Wat te zeggen over deze Gigantic? Enerzijds valt de art style behoorlijk in de smaak met leuke felle kleuren en cartoony modellen. Langs de andere kant is het alweer een free-to-play shooter MOBA, zoals iedereen er nu wil maken. Zonder gameplay valt hier natuurlijk niets uit te distilleren en het is afwachten wat deze MOBA van de anderen zal onderscheiden. Behoorlijk leuke art style, dat wel…

Rise of the Tomb Raider

Lara Croft keert terug in de nieuwste van Crystal Dynamics voor wat lijkt op meer van hetzelfde, maar dan bigger, better en meer Mission Impossible scenario’s. Alleen hadden ze misschien niet die berg moeten beklimmen in een bliksemstorm. Dat was niet je beste idee, Lara. We kunnen alvast niet wachten om opnieuw het pad op te gaan met Lara en een trusty boog, op zoek naar tombs om te verkennen. All of me wants this one.

Elite Controller

Whoa, de Elite Controller. Volledig ontwikkeld voor competitieve spelers en dat merk je. Knopjes en snufjes overal samen met regelaars, voor zowat alles waar je aan trekt of op duwt. Dat alles met verwisselbare stukken én supergevoeligheid? Damn. Hopelijk voelt het zo goed in de hand als het eruit ziet en valt de prijs wat mee.

Deze diashow vereist JavaScript.

ID@Xbox

Microsoft weet ook dat innovatie vaak uit de indie hoek komt en daarom blijft het belangrijk deze kleine ontwikkelaars te steunen en af en toe een plaats in de zon te gunnen; Wel, MS does just that! Een massieve showcase met alle indie’s onder het ID@Xbox die laten zien waar ze mee bezig zijn.

De leukste en meest opmerkelijke van al deze games is ongetwijfeld Cuphead. Het spel is een regelrechte hommage aan de cartoons van de jaren 20. De makers combineren dit met uitdagende en klassieke platform/actie en de helaas veel te korte trailer die uit deze combo voortkomt is echt geniaal. En dan heb je ook nog de aquarel ervaring die Beyond Eyes wil aanbieden. Kortom, neem zeker een kijkje naar al wat ID@Xbox te bieden heeft.

Deze diashow vereist JavaScript.

RARE

Rare doet aan nostalgie met de aankondiging van RARE Replay, ter gelegenheid van diens 30ste verjaardag. Maar liefst 30 games gebundeld in één game? Jep, dat is net gebeurd. Perfect Dark, Jet Force Gemini, Viva Piñata en last, but not least Banjo-Kazooie, allen zitten ze in de bundel. Daarbovenop ook nog Conker’s Bad Fur Day? En dat allemaal voor 30 euro? Superdeal als je weet dat een N64 titel op de Nintendo Eshop al snel 10 euro kost.

Daarnaast onthulde Rare ook diens nieuwste game: Sea Of Thieves. De game lijkt alvast een MMO te zijn, met een bijzonder hevige cartoony Pirates of The Carribean vibe erachter. Ik kreeg spontaan goesting om wat Alestorm te luisteren en that’s a good thing!

HOLOLENS

Het meest imposante aan de show. In een vreemde presentatie toonde Microsoft wat lijkt op een nieuwe dimensie van Augmented Reality. Een headset die gametaferelen kan projecteren op een vlakke ondergrond (zoals een tafel). Je moet het eigenlijk zien om het te geloven. Geen beter spel om het mee uit te leggen dan Minecraft, al zijn we erg benieuwd naar andere toepassingen en games die hiervan gebruik gaan maken. Laten we hopen dat we hiermee niet de Kinect tour opgaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

En hiermee is ook Microsoft aan het woord geweest op de E3. Veel nieuwe mogelijkheden voor de XBox ONE en hun gebruikers. De backward compatibility is zeker één van de beter moves van deze E3. De Hololens presentatie was zeker en vast ook een knap staaltje techniek, benieuwd hoe dit zal evolueren. Wat vonden jullie ervan? Heeft Microsoft hiermee genoeg om E3 te ‘winnen’?

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties