E3 2014: Nintendo Digital Event round-up

3

Naar goede gewoonte houden we bij GKY ook het Nintendo E3-nieuws sterk in de gaten. Wederom is de trouwe dienaar op post. En man, wat is diens ziel nog aan het nasmeulen van de overvloed aan nieuws dat over ons heen is gespoeld. FIEUW.

Dit jaar opteerde the Big N immers voor een full-on Digital Event, in lijn met de reeks aan Nintendo Directs die we het afgelopen jaar gezien hebben. Deze handelswijze staat lijnrecht tegenover de real live persconferenties van andere giganten zoals Microsoft, Sony, EA en Ubisoft. Maar dat deze aanpak zo slecht nog niet is, wordt meer dan bewezen. Een round-up van het Digital Event, if you please.

nintendo E3

Robot Chicken Reggie leidt in.

Meteen een onverwacht begin van het event wanneer we zien dat Nintendo de humanoids van Robot Chicken heeft ingeschakeld voor de nodige dosis zelfspot aan de dag te leggen. Niets beter om mensen met een positieve instelling te laten beginnen aan je conferentie. Het hield de presentatie fris en zorgde voor de nodige afwisseling. Geniaal. De eerste minuten lieten er dus geen twijfel over bestaan, Nintendo is erg goed voorbereid op deze E3.

SMASH BROS

Waarop het beeld zipt naar een epische clash tussen Reggie Fils-Aime en Satoru Iwata, in ware Dragon Ball Z stijl. Ik zou het Apple eens willen zien doen. Komt meteen de eerste aankondiging van de dag. Je kan je eigen Mii’s gebruiken in de nieuwe Smash Bros. titels. Die Mii kan maar liefst 3 vechtstijlen aanmeten. Brawler, Fencer en Gunner, die allen een zichtbaar andere speelstijl hebben. Het zou dus perfect mogelijk zijn om de Mii’s die je zorgvuldig hebt gecreëerd, het te laten uitvechten tegen andere Mii’s en de vaste cast. Gandalf vs. Iron Man. Khaleesi vs. Johnny Depp. Jesus vs. Ghandi. Oh, de mogelijkheden!

Nintendo E3

Elijah Woo… Wait what?

 

AMIIBO

Laat dat dan de aanzet zijn naar een nieuwe Wii U functie die wellicht heel wat aandeelhouders gelukkig zal stemmen. We zien de introductie van Amiibo, een type Near Field Communication speelgoedje, zoals ook Skylanders al even gebruikt, maar dan specifiek voor Nintendo personages. Deze beeldjes kan je dan ook in verschillende games gebruiken, meenemen naar je vrienden en zo je personages gelinkt aan het figuurtje optimaliseren en personaliseren. Smash Bros, Mario Kart, de mogelijkheden stapelen zich op.  Kerstmis wordt een erg, erg vruchtbare periode als ik het zo hoor. De portemonnee van menig ouder weent zich alvast in slaap.

Amiibo

Amiibo

 

Yoshi’s Woolly World

Na deze beelden wordt de focus verlegd naar een game die er verdomd fraai uitziet. Yoshi’s Woolly World, voordien nog Yarn Yoshi genoemd, waarin we met Yoshi ons door de meest zacht uitziende, hartverwarmende wereld wandelen. De manier waarop Yoshi de Piranha planten bekogeld met wollen eieren is ronduit vertederend. Zalig te zien hoe ingenieus dit spel de dynamiek van garen zo benut. Nog meer zo dan in Kirby’s Epic Yarn. Yoshi’s Woolly World kunnen we verwachten in 2015.

nintendo E3

Yoshi’s Woolly World: It’s so fluffy!

 

Captain Toad: Treasure Tracker

Kennen jullie nog die Indiana Jones-achtige Toad uit Super Mario 3D World? Jep, die rakker krijgt nu ook zijn eigen volledige game! Dit is ,denk ik, het eerste spel waarin Toad ook de absolute hoofdrol speelt. Gedaan zijn de dagen van Mario, Peach of Luigi. Full On Toad mode Dragon riding. Dit spel kunnen we dan ook nog verwachten in de kerstperiode van 2014.

nintendo E3

Captain Toad: Treasure Tracker

 

The Legend Of Zelda

Hetgeen zich daarna afspeelde, was waar menig Legend Of Zelda fan al een jaar op zit te wachten. De mythische eenhoorn van een Nintendo fan. Zelda Wii U. En we hebben hem gezien.

nintendo E3

Zelda Wii U: Open world!

OPEN WORLD. Dat is de gigantische vernieuwing die het genre zal kennen deze generatie. Altijd al de bedoeling geweest, maar nooit uitvoerbaar door de beperkingen van de hardware. Tot nu dus. En alle Gerudo’s nog aan toe, het ziet er zo prachtig uit. In een grafische stijl die de mix lijkt van The Wind Waker en Skyward Sword.  Deze fan is alvast verkocht. Nifty. Helaas staat de release van deze titel ook gepland voor 2015, dus horen we nog even te wachten.

nintendo E3

Link in The Legend of Zelda Wii U

nintendo E3

Zelda Wii U

 

Pokémon

Next  up, wordt er een korte blik geworpen op Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire, waar we eindelijk de Mega Evolutions van Swampert, Sceptile, Groudon en Kyogre bevestigd zien. Ook zien we wat korte gameplay footage van de games, dat er net even strak uitziet als Pokémon X en Y. Mooi zo.

nintendo E3

Pokémon ORAS screenshot

Bayonetta 2

We hebben al aardig wat footage van Bayonetta 2 gezien, maar natuurlijk kon deze game niet ontbreken. De typische Platinum Games mayhem is uiteraard weer van de partij. Buiten het feit dat we eindelijk een datum weten waarop deze zou uitkomen (oktober 2014!), was er ook een leuke toevoeging. Wie Bayonetta 2 aankoopt, kan tegelijk een bundelversie met Bayonetta 1 erbij aanschaffen, waar er leuke extra toegevoegde content zoals een Varia Suit, Peach outfit en Link outfit zijn aan toegevoegd. Iets waar de fans al ettelijke maanden, tot frustratie van velen, om smeekten. Let op, dit lijkt enkel een bundel te zijn die beschikbaar is in retail, dus niet samen met een digital download. In ieder geval, can’t wait for this one.

nintendo E3

Bayonetta 2: Fire Kick Split… O_O

 

Hyrule Warriors

De underdog. Geïnspireerd op Dynasty Warriors. De titel waarvan niemand verwacht had dat ie er zo geweldig ging uitzien. Elke keer deze game in beeld komt, wordt mijn ervaring eerlijk gezegd positiever. Nu ook weer met geweldige gameplay shots van karakters zoals Impa en Link. Tevens werd ook bevestigd dat er een “significant” aantal karakters uit het Zelda Universe van de partij zijn ( go Tingle!). Ook zien we Zelda, en zelfs Midna, hun unieke moves gebruiken in-game. Komt steeds meer en meer op iedereens wachtlijstje te staan als dé Wii U game van het najaar! 19 september, mark your calendars!

Nintendo E3

Hyrule Warriors: Zelda

 

Xenoblade Chronicles X

So far so good. Ook een andere game die we al gezien hadden komt opnieuw aan bod, met een definitieve titel deze keer. X wordt uiteindelijk Xenoblade Chronicles X, wat een vervolg lijkt op de vorige titel van Monolith Soft, Xenoblade Chronicles. Deze RPG lijkt dan ook veel succesvolle elementen te hebben overgenomen van deze game. In de laatste trailer leren we dan ook meer over het verhaal dat schuilgaat achter de rijzige Gundam-achtige suits en waarom deze van levensbelang zijn in de darwinistische strijd  op een vreemde planeet. De release date van deze Sci-fi RPG staat voorlopig op 2015.

UPDATE: In een aansluitende Nintendo Treehouse stream heeft Nintendo maar liefst 30 minuten gameplay laten zien van Xenoblade Chronicles X, zeker de moeite waard om te volgen!

nintendo E3

Xenoblade Chronicles X

 

Kirby and the Rainbow Curse

Ook Kirby blijft niet bij de pakken zitten. Hij krijgt à la Yoshi ook een gethematiseerde Wii U game all to himself. In deze game komt Kirby tot leven in een wereld van klei, waar je vervolgens, met behulp van de Gamepad, de rode blob door de levels heen leidt en kan transformeren in een kanon, duikboot en ongetwijfeld andere, mogelijks zottere voertuigen. Heel fijn te zien dat de Gamepad echt een integraal onderdeel wordt van steeds meer Wii U games! Ook deze game kunnen we verwachten in het magische jaar 2015.

nintendo E3

Kirby and the Rainbow Curse

 

Splatoon

Oh. Wat is dit? Iets nieuws? OH JA. Nintendo komt zomaar even met een nieuwe IP en wat voor één! Een third-person shooter no less! In wat ik niets anders kan noemen dan Paintball op LSD, zien we hoe de cartooneske Inklings brutale, territoriale strijd voeren over verschillende slagvelden heen. Deze Inklings kunnen morfen in Inktvissen voor extra mobiliteit of humanoids voor verfsplatterende chaos.

Dit is een spel dat draait rond multiplayer en dat voel je. Maximaal 4 tegen 4 teams nemen het lokaal of online tegen elkaar op met een arsenaal aan paintguns, paintbazookas (mijn wapen ligt bij deze vast), paintsnipers en een verfroller. De kleuren spatten bijna letterlijk van het scherm. Er zal ook een flinke dosis strategie nodig én mogelijk zijn om de tegenstanders te verven in de kleuren van jouw team. Call of Duty? Naaaaah, dit lijkt me leuker. Release: de eerste helft van 2015.

nintendo E3

Splatoon

nintendo E3

Splatoon: PAINT BAZOOKA!!

 

Mario Maker

Het gonsde al een beetje over het internet en werd bij deze ook bevestigd. Mario Maker is een realiteit. Met behulp van de Gamepad stelt het je in staat old-school en/of HD levels van Super Mario vanuit het niets te verwezenlijken om ze dan door anderen te laten doorlopen. Dit kan heel snel heel bat shit crazy worden. Te verwachten in de eerste helft van 2015.

nintendo E3

Mario Maker

 

One last thing

In ware Apple-stijl, sloot de presentatie af met one last thing. En net zoals menig Nintendo Direct, was het alweer een fijne aankondiging van een nieuwe challenger in Smash Bros, in anime-stijl. Meer van dat, graag!

nintendo E3

Palutena

Palutena, de godin uit Kid Icarus. Beschermengel van Pit en klaarblijkelijk een beest. Oh my.

UPDATE: In de loop van het Smash Bros tornooi op E3 is nóg een nieuw personage bekend gemaakt. En wat voor één. Hét retro gaming icoon, dat dateert van voor de intrede van Mario. PAC-MAN! Ook hij doet mee in Smash Bros. Wat wordt dit spel een mooie ode aan de game-geschiedenis.

nintendo E3

PAC-MAN

Eindconclusie

Kids, Nintendo heeft E3 2014 gewonnen. No doubt about it. Waar de andere groten der aarde zich bezig hielden met een rondje reclame, hield Nintendo de lijn strak tussen hen en de consumenten en scoort daarmee ook zeer hard. Dé presentatie met het meeste ziel staat op hun naam. Deze mensen doen het echt voor de fun. Ook aardig wat vrouwelijke hoofdrollen in de Nintendo games, in vergelijking met de andere consoles.

Hou zeker ook nog het Nintendo Treehouse in de gaten voor wellicht nog wat aankondigingen in de loop van de dag!

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties