Celebi celebreert in je mystery gift!

13

Nintendo viert feest! Pokémon, een van zijn populairste en meest succesvolle franchises, mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren, worden er het hele jaar door giveaways met uiterst zeldzame Pokémon georganiseerd. Na de acte de présence van Mew in februari (voor wie die gemist heeft: zeker blijven lezen tot het einde van dit artikel!), maakt de mythische Pokémon Celebi in maart zijn opwachting in de mystery gift die je thuis kan downloaden!

Ilex Forest Shrine

Net als bij Mew, waren er destijds heel wat wilde verhalen over hoe je een Celebi kon vangen. De meeste daarvan hielden verband met het Ilex Forest Shrine, een klein schrijntje in Ilex Forest gewijd aan de beschermer van het bos. En wat bleek: sommige van die wilde verhalen waren effectief waar! In Pokémon Gold en Pokémon Silver was het schrijn nog puur esthetisch, maar in Pokémon Crystal kon je Celebi laten verschijnen door de GS ball in het schrijn te plaatsen… Een item dat helaas enkel verkrijgbaar was via een event in de Japanse versies van het spel. Wie niet te beroerd was om cheat devices te gebruiken, kon echter ook in de Engelse versie de GS ball in zijn inventory editen om zo toch het event van start te laten gaan. Deze bal leek overigens ook in de tekenfilm van enig belang te zijn.

GS ball

De verhaallijn met de GS ball werd plots geschrapt toen duidelijk werd dat Celebi de hoofdrol zou spelen in de vierde Pokémonfilm.

Belgische gamers moesten wachten tot een speciale actie in Six Flags Belgium (waar onze eigenste Nils wel erg bijzondere herinneringen aan heeft) vooraleer ze Celebi in hun pokédex konden registreren. Door de jaren heen was deze ‘mon slechts sporadisch beschikbaar, het meest recent bij de lancering van de Pokébank voor Pokémon X en Pokémon Y.

Kom terzake man, hoe download ik Celebi?

Celebi Shrine

Oh, juist. Datte. Even uit het oog verloren. Van 1 tot 24 maart kan je via het internet/wifi je eigen Celebi op je exemplaar van Pokémon XPokémon YPokémon Omega Ruby of Pokémon Alpha Sapphire te bemachtigen. Je ontvangt hem in de gedownloade mystery gift!

Celebi zelf is level 100, heeft de ability Natural Cure en kent de moves Confusion, Recover, Heal Bell en Safeguard. Toegegeven, dat zijn niet de meest sexy moves, maar wie goed gebruik maakt van TM’s en de Move Tutor, kan dat euvel vlotjes verhelpen!

Maar er is meer!

De Mew-actie die in februari georganiseerd werd, is ondertussen ten einde. Ben jij door je drukke agenda of door pure vergetelheid niet op tijd in je plaatselijke gamewinkel geraakt? Geen zorgen, Geekster’s got you covered. Dankzij Game Mania mogen we namelijk twee codes verloten onder onze lezers! Laat ons in de comments weten welke TM jij als eerste aan je Mew zou leren, en wie weet krijg jij binnenkort wel een van de twee codes toegestuurd!

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties