Partyspellen


 

Expertspellen


Voor twee spelers


 Star Wars Rebellion

Star Wars Rebellion

Niet dat Star Wars nog méér hype nodig had, daar zorgt box office hit Rogue One wel voor, maar dit jaar verscheen er ook een puik bordspel rond de franchise. Rebellion is haast letterlijk de filmtrilogie in a box. Technisch gezien kan het spel door vier deelnemers ervaren worden, maar uiteindelijk speelt dat zich af als een veredelde two player game. Eén speler neemt de Empire onder zijn hoede, terwijl de andere speler de rebellen bestuurt. De rebelspeler kiest in het geheim een planeet uit waar zijn basis zich bevindt en het keizerrijk probeert die basis te vinden. Tijdens die zoektocht, voert de rebelspeler allerlei missies uit om de Empire finaal ten gronde te richten. Episch, spannend en vol avontuur, net zoals in de galaxy far, far away

Schotten Totten

Schotten Totten

Eindelijk terug in print, en dit bij uitgever IELLO, wat garant staat voor fantastisch artwork. Schotten Totten is een perfecte breinbreker voor koppels. Zogezegd draait het spel om een vete tussen twee Schotse clans, maar in realiteit is het allemaal een stuk abstracter. Er zijn negen grenspunten op de tafel, en wie als eerste vijf van die punten onder controle heeft, mag zich de winnaar noemen. Dit doe je door kaarten te spelen naar de negen locaties, waarbij je tracht een betere pokerhand te hebben dan je tegenstander. Hoge cijfers zijn goed, maar paren zijn beter. Three of kind? Nog beter, maar niets verslaat een color run, drie opeenvolgende cijfers van hetzelfde kleur. Aangezien elke kaart maar één keer in het spel voorkomt, is het belangrijk te plannen en te bluffen. Een kort, maar fantastisch kaartspel voor twee!

Co-op Spellen


 Legendary Encounters: FireflyLegendary Encounters: Firefly

Wie houdt er niet van Firefly? De cultreeks kreeg dit jaar opnieuw een bordspelversie, maar dit keer binnen het Legendary syteem van uitgever Upper Deck. Net als grote broer Marvel Legendary, behoort dit spel tot de categorie co-op. Het slimme kaartspel laat je toe om alle afleveringen (dat zijn er helaas niet veel) van de tv-reeks na te spelen, en in de huid te kruipen van de geliefde crew van de Serenity. Elkaar bijstaan tegen de hordes vijanden en negatieve gebeurtenissen is absoluut noodzakelijk, want deze game is één van de moeilijkst te winnen titels die we dit jaar te spelen kregen. Het enige minpunt? De tekeningen op sommige van de kaarten halen niet het gewenste niveau. Maar wie spelmechanismen boven artwork kan waarderen, haalt met dit spel een nieuwe favoriet in huis.

bordspel Mansions of MadnessMansions of Madness: 2nd Edition

H.P. Lovecraft en zijn creatie Chtulhu worden al enkele jaren vakkundig ten gelde gemaakt door de bordspelwereld, met vaak ook geweldige resultaten. Deze remake van Mansions of Madness blaast zijn voorganger uit het met tentakelmonsters gevulde water. Daar waar het origineel heel moeilijk op te stellen en uit te leggen was, laat deze gestroomlijnde editie zich behelpen door een handige app. Een groepje onderzoekers betreedt een huis, en in dat huis zit… Wat? Dat ontdek je samen met vrienden in deze game die een goeie balans vindt tussen horror en actie. Zet wel telkens enkele uurtjes opzij om te spelen, want de scenario’s slagen er prima in om je mee het verhaal in te sleuren.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties