Hour of Devastation: het laatste uur heeft geslagen

0

De tweede zon van Amonkhet staat tussen het monument van de God-Farao. De poorten van het hiernamaals zijn geopend. De demon Razaketh heeft zich geopenbaard aan de inwoners van Amonkhet en de rivier de Luxa in bloed veranderd. En de God-Farao, Nicol Bolas, is teruggekeerd. Het Hour of Devastation heeft geslagen.

magic gathering hour devastation art (3)

De leugen waarin de goden en mensen van Amonkhet al hun hele leven geloofd hebben, wordt op gruwelijke wijze onthuld. De God-Farao, voor wie de uitverkorenen de testen van de goden ondergingen en uiteindelijk stierven, is helemaal niet zo welwillend en rechtvaardig. Al de elitekrijgers van Amonkhet die door de speer van Hazoret geveld werden om in het Uur van Eeuwigheid aan de zijde van de God-Farao te genieten van het eeuwige leven, kregen waar voor hun geld… En werden ingelijfd in het leger superzombies van de draak, de Eternals.

Te midden van de chaos herrijzen ook drie vergeten goden. De sprinkhaangod, de scarabeegod en de schorpioengod maakten ooit ook deel uit van het pantheon van Amonkhet, tot ze door Nicol Bolas gecorrumpeerd werden. Nu keren ze zich tegen hun broeders en zusters en tonen al heel snel aan dat zelfs goden kunnen sterven.

forgotten gods

De planeswalkers van de Gatewatch wisten dat hen een moeilijke taak te wachten stond. Maar hoe onmogelijk hun onderneming precies was, ontdekken ze nu. Als de cyclus van “Defeat”-kaarten enige indicatie is, worden Gideon, Jace, Liliana, Chandra en Nissa ronduit vermorzeld en is de overwinning van Bolas absoluut. Zal de Gatewatch erin slagen hun vel te redden en Amonkhet levend te ontvluchten? Kan de kersverse planeswalker Samut hen redden?

defeats

In Hour of Devastation keren enkele mechanics terug die we ook al in Amonkhet zagen. Kaarten met “Cycling” kan je discarden voor een kleine prijs om een extra kaart te rapen. Creatures met de vaardigheid “Exert” kunnen kiezen een extra effect te veroorzaken wanneer ze aanvallen, maar untappen de volgende beurt niet als ze dat doen. Ook de split-kaarten met “Aftermath“, waarvan je de tweede helft maar kan spelen vanuit de graveyard, nadat je waarschijnlijk eerst de eerste helft van de kaart hebt gespeeld, keren terug.

Wat niet terugkeert, is “Embalm“. En daar is een heel goede reden voor: nu hebben we immers “Eternalize“. Gebalsemde wezens werden witte zombiekopieën van hun voormalige zelf, maar de Eternals zijn de elitetroepen van Nicol Bolas. Wezens met Eternalize kan je verwijderen uit je graveyard om in ruil daarvoor een kopie van die kaart te krijgen, behalve dat deze kopie een zwarte zombie is, en 4/4 power en toughness heeft. Wie sterft ter ere van de God-Farao, keert sterker dan ooit terug.

dreamstealer

Het is niet de enige vaardigheid waarover de dienaren van de eeuwenoude draak beschikken. Wezens met “Afflict” zetten je tegenstander in nauwe schoentjes: zelfs als ze geblockt worden wanneer ze aanvallen, zorgen ze er nog voor dat je tegenstander zoveel leven verliest als de Afflict-waarde. Met andere woorden: het is precies alsof ze helemaal niet geblockt werden!

nehebtheeternal

Je hoort het al: het klinkt alsof het laatste uur geslagen heeft. Voor de goden, voor de Gatewatch, voor Amonkhet. Het lijkt twijfelachtig of er nog iets anders van deze wereld zal overblijven na het Hour of Devastation dan een meedogenloos leger Eternals dat klaar staat om de wil van Nicol Bolas aan het multiversum op te leggen. Dat multiversum is net weer een beetje duisterder geworden.

Nicol-Bolas-God-Pharaoh-MtG-Art

Hour of Devastation is te koop vanaf 14 juli.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties