Gloomhaven krijgt een tweede druk

0

Zingt jubilate! Liefhebbers van bordspellen die de laatste maanden van het succesverhaal van Isaac Childres’ Gloomhaven gehoord hebben, maar de Kickstarter gemist hadden, krijgen nu een tweede kans om het spel aan te schaffen. Er is namelijk een nieuwe Kickstarter voor een tweede (en licht verbeterde) druk van het spel.

Je kon al eerder op Geekster lezen hoe Stijn volledig omvergeblazen was door dit (letterlijk en figuurlijk) reusachtige spel. Kort samengevat is Gloomhaven een uniek legacy-spel met dobbelsteenloze tactische RPG-gevechten, verbonden door een overkoepelend verhaal. Er zijn veel verschillende character classes, maar je kan ze niet allemaal tegelijk spelen. Wanneer een van je personages zijn of haar persoonlijk doel heeft bereikt, kan deze de avonturiersmantel voorgoed aan de kapstok hangen en begin je een nieuw personage te gebruiken.

 

Gloomhaven: Bang for your buck

Deze nieuwe druk kost $99 en komt met een herwerkte versie van de spelregels en een paar handige health and experience trackers. Voor een extra $10 kan je verder nog 17 extra solo scenario’s en bijhorende items kopen. Je kan deze trouwens ook al helemaal gratis in pdf-vorm op het internet vinden! Wie het spel al heeft, kan zich indien gewenst voor $25 de vernieuwde spelregels, health and experience trackers en solo scenario’s aanschaffen. Ten slotte biedt de Kickstarter de mogelijkheid om nog een paar extra’s te kopen zoals nog een set miniaturen of meer standees (die de originele bezitters al hebben en die er ook al in de nieuwe druk bij zitten). Naargelang wat je koopt, kost het je nog $5-10 verzendingskosten, wat in principe goed meevalt en waarvan andere Kickstarters, zoals die voor het Dark Souls-bordspel, nog iets van kunnen leren. In totaal betaal je als nieuwkomer dus, afhankelijk van de keuze of je de solo scenario’s wilt of niet, tussen de €102 en €112 (wat ook van de wisselkoers afhangt). Dit is veel geld, maar zowel volgens ons als volgens de kenners op het net, toch een goede aankoop.

Gloomhaven 2e druk

Dat het spel een heel positieve reputatie heeft, kan je meteen merken wanneer je ziet dat het doel voor deze Kickstarter-campagne, een slordige $100 000, op een luttele drie minuten bereikt was! Hierdoor zou er ook geen risico aan een pledge verbonden zijn, wat je soms bij andere Kickstarters wel hebt. Wanneer je betaalt, ben je zeker het spel te krijgen. Aangezien het de tweede druk is, hebben de makers nu ook een realistischer beeld van de productieduur. Normaal gezien zou je Gloomhaven tegen augustus in de bus (of aan je deur) moeten krijgen.

Share.

About Author

Michiel

Michiel speelt videogames, boardgames en tabletop rpg's. Hij leest naast de occasionele comic ook veel fantasy en historic fiction. Kenner en grote liefhebber van soundtracks.

Reacties