Blast From The Past: Het verhaal van Geralt gaat verder

0

Nog enkele dagen slapen en we mogen The Witcher 3: Wild Hunt in alle geuren en kleuren ontdekken. Het verhaal van deze episode zal op zichzelf te volgen zijn, maar een paar links met het verleden zal het zowiezo bewaren. Zodat alles zeker duidelijk is voor wie de vorigen niet gespeeld heeft, zet Geekster nog eens het belangrijkste van de saga op een rij. Jason gaf jullie vorige keer al een samenvatting van het eerste deel, nu is het tweede deel aan de beurt. Het is vanzelfsprekend dat deze artikels één en al spoilerfest zijn. Als je toch nog het voornemen zou hebben eerst de vorige Witchers uit te spelen, vooraleer je The Witcher 3 aanschaft, dan verlaat je nu best de pagina.

Het verhaal van Geralt of Rivia: Deel 2

The Witcher 2: Assassins of Kings begint kort na de feiten uit het eerste spel. We zien Geralt vasthangen aan kettingen en een tweetal wachters die hem graag wat bewerken met hun vuisten. Plots komt Vernon Roche, leider van een speciale eenheid genaamd de Blue Stripes hem halen voor een ondervraging. Blijkbaar wordt Geralt beschuldigd van de moord op koning Foltest en het is aan Geralt om hem te overtuigen van zijn onschuld.

witcher2 2011-05-20 13-50-00-85

Geralt gevangen genomen en ondervraagd door Vernon Roche

Geralt begint de feiten te vertellen en we komen te weten dat hij nu zowat de persoonlijke bodyguard van koning Foltest geworden was, nadat hij hem uit de handen van een eerdere huurmoordenaar gered had . Die Foltest was niet te geliefd precies. Geralt begint zijn verhaal wanneer de koning in een kleine oorlog zit met de troepen van zijn vroegere minnares Mary Louisa La Valette. Die houdt namelijk zijn kinderen gevangen na een kleine ruzie. Geralt vecht aan de koning zijn zijde en leidt de aanval op het kasteel van de barones. Alles gaat redelijk goed, buiten het feit dat ze aangevallen worden door een draak. Een kleine hindernis voor Geralt, die er uiteindelijk in slaagt om samen met Foltest de top van de toren te bereiken, waar zijn kinderen zitten.

Foltest, Geralt en Triss in de aanval

Foltest, Geralt en Triss in de aanval

Niet alles is echter rozengeur en manenschijn als blijkt dat de monnik die bij de kinderen zat eigenlijk een huurmoordenaar is en Foltest zijn keel koelbloedig oversnijdt. Vernon gelooft Geralt zijn versie van het verhaal en geeft hem de sleutel van zijn kettingen op de voorwaarde dat Geralt degene zoekt die verantwoordelijk is voor de moord op Foltest. Blijkbaar werkt de huurmoordenaar samen met de Scoia’tael, die we kennen uit het eerste deel. Geralt ontsnapt de kelders samen met Triss en Roche en zetten zeil naar Flotsam, waar het spoor naartoe leidt.

Foltest vermoord door de huurmoordenaar.

Foltest vermoord door de huurmoordenaar.

Eenmaal aangekomen in Flotsam, worden ze geconfronteerd met Iorveth, de leider van de Scoia’tael. Ze worden aangevallen, maar Triss kan de dag weer redden door gebruik te maken van een beschermende spreuk. Eens ze arriveren in het stadje, merken ze dat een paar vrienden van Geralt op het punt staan om geëxecuteerd te worden. Geralt gaat hier natuurlijk niet mee akkoord en gebruikt zijn vuisten om zijn punt duidelijk te maken. Zoltan en Dandelion zijn hem natuurlijk heel dankbaar. Rozengeur en manenschijn voor iedereen!

Zoltan en Dandelion aan de galg

Zoltan en Dandelion aan de galg

Maar dat was te vroeg gejuicht natuurlijk, na wat research te doen komt onze Witcher te weten dat het stadje lastig gevallen wordt door een groot beest, genaamd de Kayran. Dit beest moet gedood worden voordat iemand het stadje kan verlaten. Een andere tovenares, onder de naam van Síle de Tansarville, is hier reeds mee bezig, maar heeft nog niet veel vordering gemaakt. Geralt molt uiteindelijk de Karyan en alles is weer ok in het stadje.

Geratl versus de Kayran

Geralt versus de Kayran

Zoltan weet blijkbaar ook waar Iorveth zich schuil houdt in de bossen en samen gaan ze op zoek naar de elf. Uiteindelijk vinden ze de puntoor en Iorveth vertelt hen dat de huurmoordenaar Letho heet. Letho heeft natuurlijk Iorveth ook al verraden. Ze komen op een plan waarbij Geralt de elf zogezegd zal overhandigen aan Letho, maar terwijl dit gaande is komt Roche en de zijnen wat roet in het eten gooien. Hier krijgt Geralt de keuze om Iorveth te helpen of hem gewoon een mep te verkopen en de kant van Roche te kiezen. Geralt komt in een gevecht met Letho en krijgt een dik pak slaag, maar Letho spaart zijn leven omdat Geralt het zijne al eens gered heeft. Letho is namelijk ook een witcher en de twee waren elkaar al eens tegen het lijf gelopen. Letho ontsnapt uiteindelijk en ontvoert Triss. Bij het verlaten van de stad moet je ook weer een keuze nemen tussen Iorveth en Roche.

Letho, huurmoordenaar en witcher

Letho, huurmoordenaar en witcher

In het volgende hoofstuk komen we toe in Aedirn, juist op het moment dat het tot een gevecht komt tussen Koning Henselt zijn troepen en de troepen van de rebellie in het dwergen stadje Vergen. Tijdens een vredesgesprek voor het gevecht gaat er echter iets mis en komt er een vloek over het gebied. De vloek zorgt ervoor dat de doden van de vorige veldslagen terug tot leven komen en dat is natuurlijk niet zo tof voor iedereen. Hier komt je keuze van Roche of Iorveth te volgen terug en splitst de game eigenlijk in twee. Tijdens het oplossen van de vloek komen de twee kompanen van Letho, Auckes en Serrit je wat lastigvallen. Geralt is natuurlijk iets te sterk voor deze twee losers en maakt snel komaf met de twee. Met de hulp van magische krachten duik je in het hoofd van Auckes en kom je heel veel te weten over de plannen van Letho en hun schuilplaats. Ze spannen samen met Sile de Tansarville en Philippa Eilhart, twee tovenaressen. Uiteindelijk los je de vloek op en reken je af met de koning. De keuze tussen Roche en Iorveth bepalen in dit hoofstuk zeer sterk het verhaal. Maar uiteindelijk is de uitkomst hetzelfde.
Het spoor leidt naar Loc Muinne en Geralt zet koers naar deze stad.

Tw2-screenshot-henselt-01

Koning Henselt en Sile de Tansarville

In het finale hoofdstuk van het spel bevinden we ons buiten Loc Muinne, afhankelijk van je keuzes is het je taak om bepaalde personages te gaan redden. Triss is hier natuurlijk altijd één van. Als je Triss redt vertelt ze dat ze, met Philippa en Sile, deel uitmaakte van The lodge, een verzameling van vrouwen met magische krachten. The Lodge wou een onafhankelijke staat in het noorden oprichten. Hiervoor moesten er natuurlijk slachtoffers vallen. Namelijk koning Demavend, de koning die zijn hoofd verliest in het intro filmpje van het spel. Triss had haar twijfels hierover en werd eigenlijk uit The Lodge gesmeten. Tijdens het gevecht met de Kayranover was ze de plannen van The Lodge te weten gekomen en werd daardoor door Letho ontvoerd, die in dienst werkt van The Lodge.

Tw2_Lodge_sorceress

Samen met de hele bende trek je naar een bijeenkomst tussen de monarchie en de mages, die het lot beslissen van de verschillende regio’s in het spel. Uiteindelijk wordt The Lodge beschuldigd van verraad, maar de tovenaressen kunnen ontsnappen. Geralt gaat ze achterna en confronteert Sile. Sile vertelt hem dat Letho eigenlijk al van in het begin samenwerkte met Nilfgaard, dit is een groot rijk in het zuiden en zowat het meeste gevreesde. Een beetje vergelijkbaar met het Romeinse rijk. Uiteindelijk loop je Letho tegen het lijf en vertelt Letho alles.

Finale confrontatie tussen Geralt en Letho

Finale confrontatie tussen Geralt en Letho

Tijdens een confrontatie met de Wild Hunt had Geralt zich overgegeven, in ruil voor de vrijlating van Yennefer, Geralt’s ware liefde. Wat er toen met Geralt gebeurd is weten we niet dankzij het geheugenverlies van Geralt. Nadien heeft Letho zorg gedragen voor Yennefer, maar die was niet meer dezelfde als vroeger. Ze gedraagde zich vreemd en in Nilfgaard was dat gedrag niet echt aangeraden. Dus ze verlieten de hoofstad, maar werden uiteindelijk nog gevangengenomen. Wat er sindsdien met Yennefer gebeurd is weet Letho ook niet meer, maar ze leeft waarschijnlijk nog en bevindt zich in het imperium van Nilfgaard. Letho en de zijne kregen een missie aangeboden om de koningen van het noorden te vermoorden en zo het noorden te destabiliseren. Geralt weet nu dat Yennefer nog leeft en waar ze zich bevindt. Zijn doel is duidelijk, hij zal Yennefer vinden.

Share.

About Author

Robin Libbrecht

Met de controller in de hand opgegroeid. Tegenwoordig ook bezig met miniatuurfiguren te schilderen en er mee te spelen. Durft ook wel eens een comic te lezen of een gadget te kopen.

Reacties