BITGRID II

0

Tijd om dat bijna vergeten Donkey Kong-shirt en die gekke Super Mario-sokken nog eens uit de kast te halen! Zaterdag 11 oktober vindt de 2e editie van het unieke Chiptune-event BITGRID plaats in Antwerpen. Voor deze 2e editie pakt BITGRID uit met een indrukwekkende line-up van internationaal toptalent. 14 live-acts uit 5 verschillende landen en een open stage voor aanstormend talent beloven er een memorabele nacht van te maken.

Wat is Chiptune? Chiptune refereert naar de muziekstijl die gebaseerd is op de 8-bit sound van de geluidschips die je tegenkomt in vintage spelconsoles/microcomputers zoals de Gameboy, Atari of Commodore 64. Bliepjes en blobs dus, een herkenbaar nostalgisch geluid waar velen onder ons mee opgegroeid zijn. Deze klanken leiden naar een verrassend groot assortiment van verschillende muziekgenres: van rustige IDM tot klassieke muziek, over house, electro, rock, dubstep, D&B, tot het hardere werk. Altijd klinkt de muziek vrolijk en is het zéér dansbaar.

Het genre wint snel aan populariteit en is ondertussen al big in USA, Australië, Japan, en Scandinavië. Chiptune is stilletjes aan op weg om heel Europa (Nederland en Verenigd Koninkrijk zijn al helemaal mee) te veroveren, en nu is België aan de beurt!

BITGRID II wordt georganiseerd door en voor (elektronische) muziek- en (retro-) gameliefhebbers met wortels in Antwerpen.

BITGRID II Zaterdag 11 Oktober – 22:00 tot 5:30 Stockholm S. – Rijnkaai 37, 2000 Antwerp, Belgium Neem een kijkje op de eventpagina van BITGRID.

Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties