Awesome Games Done Quick 2015: The Recap

0

Het zit er op! Na meer dan 120 uur non-stop gamen is AGDQ 2015 afgelopen met bijna 1.5 miljoen dollar verzameld voor de Prevent Cancer Foundation. Er is nog hoop voor de mensheid, ondanks alles. Deze editie verklaren we dus met glans geslaagd, niet alleen in haar opzet maar ook in haar uitvoering. Ieder van de 150 speedrunners gaf alles wat hij/zij had met pure, geweldige waanzin als resultaat. Uiteraard is dit alles opnieuw bekijken een hele klus. Daarom zet ik voor jullie de, in mijn opzicht, beste momenten van AGDQ 2015 nog eens op een rij.

Donkey Kong Tropical Freeze

De eerste run was meteen raak. Deze Donkey Kong, dat ter herinnering op 21 februari 2014 uitkwam, wordt nu al volledig overmeesterd door de speedrun community. De uitvoering en geplande weg zijn waanzinnig. Als je het spel ook gespeeld hebt, en je kan 1h42 van je leven missen, dan moet je dit zeker eens bekijken.

TASBOT plays Pokemon Red

Toegegeven, dit is geen echte speedrun. TASBOT is de leuke naam dat gegeven wordt aan de Super Nintendo’s meest nutteloze accesoire, ROB. Het grote verschil met het origineel model is dat deze bot scripts en commando’s kan doorsturen naar de SNES om zo de resultaten van tool assisted speedrun te delen met een live publiek. Wat ze doen met Pokemon Red daarentegen gaat je kaak los uit zijn kom doen vallen. Ik ga niets spoilen. Luister aandachtig naar de uitleg en aanschouw hoe op minuut 12 TASBOT gewoon het internet wint.

 

F-ZERO GX

De hele F-Zero playlist was een festijn voor de ogen maar de beste run hebben we toch op die gouden F-Zero GX van de Gamecube gehad. Runners Zewing,Naegleria en AKC tonen waarom ze de beste zijn door alle staff ghosts zwaar op hun doos te geven, in totaal goed voor net iets minder dan 90 minuten puur genot aan 1500 in ’t uur. Enjoy!

 

I Wanna be the Boshy

Het spelgenre precision platformer zegt je misschien niets, je gaat meteen mee zijn na deze run van het meest oneerlijke videospel ter wereld. Aanschouw hoe runner WitWix zich hier niets van aantrekt en het spel een stevig lesje leert waarbij hij alsnog bevestigt dat dit spel ook daadwerkelijk kan uitgespeeld worden. Maar WitWix doet meer dan dit alleen, het is een 100% run en hij speelt op hard (ja, dat was blijkbaar nodig). Indrukwekkend en ook een heel grappig spel, stevige aanrader om met wat vrienden te kijken.

 

Tetris: The Grand Master

Op het eerste zicht zou je zeggen dat een speedrun van Tetris maar saai zou zijn maar Oh Lawd wat heb je het mis. Deze runner bewijst hoe meesterlijk hij is in de grootvader van arcade games door de hoogste ranking te halen in één pot. Dat betekent meer dan level 999 in snelheid en onnoemelijk veel tetrissen, alsook de creditroll waar het spel gewoon onzichtbaar is. Just that…

 

Kaizo Super Mario World

Je ziet niet vaak mods van spellen zo beroemd worden dat ze een speedrun krijgen. Kaizo Super Mario World is een van die mods, zoals je kon raden eentje van het meesterwerk Super Mario World op de SNES. Waarom is deze beroemd? Wel, is het de meest sadistische Super Mario ooit gemaakt en het is bewijs dat sommige mensen nooit een level zouden mogen ontwerpen. Desalniettemin zag deze mod het leven, en ook al laat runner Dram55 een paar van zijn levens schieten, is dit spel en deze run gewoon een must see.

 

Dark Souls 2 Broken%

De titel zegt alles. Wanneer een speedrun van de categorie Any% naar Broken% gaat krijg je met zekerheid spektakel. Dit spel wordt gewoonweg, en ik kies mijn volgend woord heel bewust, VERKRACHT ! Eén van de moeilijkste spellen van 2014 uitspelen op minder dan een halfuur (!) zou illegaal moeten zijn. Je moet dit zelf zien, geen woorden kunnen uitleggen wat hier allemaal gebeurt. Gelukkig levert de commentaar van de runners alle info die je nodigt hebt als je het ongeveer wil snappen.

 

The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time 100%

Waarschuwing: deze run is een absolute klepper, letterlijk en figuurlijk. Geniet van het meesterwerk dat Ocarina Of Time is in zijn absolute volledigheid, nostalgische tranen en al. Het kost je helaas net geen 5 uur om volledig af te zien, iets wat ik dus enkel aanraad aan doorwinterde kijkers of in kleine dossisen. Als je de moed kan opbrengen trakteert runner ZFG – ja hij doet dit alleen – je op alles wat je moet weten en zien over deze The Legend of Zelda toptitel.

 

Bij deze dus een dikke proficiat aan AGDQ en alle runners die ons uren kijkplezier schenken. Uiteraard is deze top subjectief, laat dus gerust weten wat jij van het evenement vond en welke jou favorieten waren dit jaar. Nu, op naar de Summer Games Done Quick!

Share.

About Author

Jason Blomme

Games games en nog eens games. Ik ben geboren met een controller in de handen en zal zo waarschijnlijk ook heengaan. En podcasts.

Reacties