Arceus daalt neder in Game Mania en Fnac

0

Nintendo viert feest! Pokémon, een van zijn populairste en meest succesvolle franchises, mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren, worden er het hele jaar door giveaways met uiterst zeldzame Pokémon georganiseerd. Na MewCelebiJirachiDarkraiManaphy en Shaymin, is in augustus Arceus aan de beurt!

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Pokémon kan je binnenkort Arceus aan je collectie toevoegen. Van 1 augustus tot en met 24 augustus kan je via de NintendoZone van je plaatselijke Game Mania of Fnac een downloadcode verkrijgen die je dan vervolgens in de Mystery Gift-functie van je exemplaar van Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire kan gebruiken om deze mythische Pokémon downloaden.

Arceus Jesus

Arceus is een unieke pokémon. Niet alleen is hij vrij letterlijk het poké-equivalent van God en heeft hij vermoedelijk de hele pokémonwereld geschapen, maar dankzij zijn ability Multitype kan hij, naargelang de plate die hem als item gegeven worden, van type veranderen. Deze plates kan je doorgaans in de spellen vinden, maar Arceus zelf niet.

Arceus

Waar je de meeste mythische pokémon dankzij een event item in je spel kan gaan opzoeken en proberen te vangen, is Arceus alleen nog maar officieel verkrijgbaar geweest als rechtstreekse download. Oorspronkelijk was er voor Pokémon DiamondPokémon Pearl en Pokémon Platinum een event gepland waarbij de spelers de Azure Flute konden krijgen. Als je dit item gebruikte op de Spear Pillar van Mt. Coronet, het allerhoogste punt van Sinnoh, verscheen er een immense trap die je NOG een beetje hoger bracht, naar de poké-hemel zowaar, waar de schepper Arceus de speler stond op te wachten. We moeten je niet vertellen dat dat een behoorlijk pittige battle zou geworden zijn. Het event zelf zit nog steeds in de code van de spellen, dus wie op minder legale wijze toch aan een Azure Flute weet te geraken, kan het event nog steeds activeren.

Hall_of_origin

De Arceus die je via deze code krijgt, is getraind tot level 100 en heeft het normal type. Hij kent de moves JudgmentRecoverHyper Beam en Perish Song en heeft de ability Multitype, die hem in staat stelt van type te veranderen naargelang de plate die hij vasthoudt.

arceus

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties