Animal Crossing: Pocket Camp komt eind november naar smart devices

0

Nintendo brengt eindelijk zijn Animal Crossing-serie naar smart devices. Oorspronkelijk aangekondigd begin 2016 is dit de langverwachte game die de mobiele divisie haar eerste grote hit moet opleveren. In Animal Crossing: Pocket Camp ben jij de manager van je eigen camping, die je naar hartenlust kan personaliseren.

De weg naar succes op de mobiele markt blijkt een hobbelig parcours voor Nintendo. Het Japanse softwarehuis experimenteert sinds het aankondigde dat het games ging maken voor smart devices, met een aantal formules om hun vele hits te vertalen naar het verticale scherm. Na de flop van Miitomo en het ondermaats presterende Super Mario Run haalde Kyoto zijn eerste slag thuis met Fire Emblem Heroes. Free-to-play lijkt het winnende ticket en ook Pocket Camp lijkt die weg in te slaan.

Zoals al vermeld laat je in Animal Crossing: Pocket Camp de burgemeesterssjerp even achter en ga je aan de slag als manager van je eigen camping. Je kan die helemaal naar hartenlust inrichten en zo een gezellig allegaartje aan campingbezoekers aantrekken. De centrale mechaniek in deze game is het craften van items. Wil je een schattig picknickmandje voor op je kampeersite? Die moet je laten maken en daar heb je zowel bells, de lokale munt, als materiaal voor nodig. Concreet heb je voor de picknickmand staal en katoen nodig. Die materialen kun je gaan verzamelen in de verschillende gebieden waar je met je camper naartoe kan reizen. Bovendien duurt het ook nog een bepaalde tijd voor je bestelling klaar is. Hoe waardevoller de voorwerpen die je wilt craften, hoe meer bells, materiaal en tijd je nodig zal hebben om je bestelling te laten maken. Pocket Camp zou geen free-to-play game zijn mocht er geen snellere manier zijn om je favoriete items te bemachtigen. Met Leaf Tickets, die je zowel kan verdienen in de game of kopen met echt geld, kan je de nodige materialen meteen aankopen en de tijd verminderen die nodig is om iets te craften. Of wat had je gedacht.

Door je campsite in Pocket Camp aantrekkelijk in te richten, zal je verschillende bezoekers aantrekken, met wie je een vriendschapsband kan opbouwen. Voor het eerst in Animal Crossing kan je nu ook zien hoe goed je bevriend bent met een personage, aangeduid met een level. Net zoals in de andere games in deze serie kan je ook hier vissen (nu ook met een handig visnet), insecten verzamelen en heeft de game een real-time klok. Het zal dus donker worden in de game wanneer ook buiten de zon onder gaat. Ook zal de game de seizoenen volgen, met speciale gebeurtenissen doorheen het jaar. Bekende gezichten zoals Timmy en Tommy Nook zijn terug met een Nookling Global-winkel en ook de Able Sisters zijn van de partij met een soort reizende pop-up store. En zoals steeds kan je bij Kicks terecht voor het betere schoenenaanbod.

Bovendien kun je niet alleen de campsite inrichten, ook je eigen camper is volledig naar wens te personaliseren. Binnenin is het een mini-huisje met tot twee verdiepingen, en ook het exterieur kun je ook laten ombouwen zoals je zelf wil. Andere spelers kunnen je camping bezoeken en je kan items van hen kopen in een selectie van uitgestalde goederen. De game lijkt dus de meeste elementen van andere Animal Crossing-games te lenen en in aangepaste vorm aan te bieden in deze versie voor smart devices. De grote vraag blijft natuurlijk hoe moeilijk het zal blijken om de game te spelen zonder geld uit te geven aan Leaf Tickets. We zagen in de Nintendo Direct bijvoorbeeld al dat het 72 uur duurt om een zwembad te plaatsen. En dan weten we nog niet precies hoeveel moeite we gaan moeten doen om de nodige bells en materialen te verzamelen.

Er rust veel druk op de schouders van deze Animal Crossing-game, dat algemeen als de litmus test voor de mobiele strategie van Nintendo wordt gezien. Het voorbije kwartaal bracht de divisie voor smart devices 79 miljoen $ binnen, ver onder de verwachtingen. Het succes van Pokémon GO zette investeerders in 2016 nog aan het dromen maar tot zover heeft Nintendo dit succes niet kunnen evenaren met een eigen product.

Animal Crossing: Pocket Camp is eind november beschikbaar voor iOS en Android.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties