Alles wat je moet weten over de nieuwste Pokémon Go-Update

0

Wist je dat we al een jaartje pokémon aan het vangen zijn in onze echte wereld via Pokemon Go? Misschien was je er wel bij tijdens Pokémon Zoo? Zo snel is dat jaar inderdaad voorbijgegaan. Waar is de tijd dat we enkel maar rattata’s en pidgey’s in onze straten vonden. Tegenwoordig zijn dat eerder de Johto-varianten sentret en murkrow. Maar er is net weer een nieuwe update live gegaan. Deze keer geen nieuwe pokémon, maar een hoop nieuwe gamplay-elementen! Neen; geen resem nieuwe items e.d. om je pokémon te evolueren, maar een volledige herwerking van de gyms!

Update je app!

Je hebt het tijdens je zonnige wandelingen van de laatste dagen misschien al gemerkt? De gyms zijn hun kleur verloren. Als je erop klikt krijg je ook een melding: ‘gyms are under construction’. Maar wat zijn onze pokémon go-goden van Niantic dan aan het opbouwen? Een volledig nieuw gym- en battlesysteem. Weg zijn de krachtige gyms van tien pokémon waar je als alleenstaander geen begin aan zag.

Maar wat wordt er met de nieuwe update en gyms nu beschikbaar gemaakt?

  • Op het moment dat de nieuwe gyms live gaan krijgen die ook de functie van pokéstop aangemeten, wat betekent dat mensen die bijvoorbeeld maar één gym en één pokéstop hadden in hun gemeente er nu meteen twee hebben.
  • Het vechten in de gyms wordt ook volledig anders aangepakt. Zoals eerder gemeld; weg met de prestige en training van pokémon in gyms. In de plaats komen er zes te vullen plekjes. Die zes plekken moeten gevuld worden met zes verschillende pokémon! Gedaan dus met de vijf Dragonite te moeten verslaan achter elkaar. In plaats van trainen met je pokémon zal je nu bij gyms van je eigen team –Team Instinct represent berries kunnen geven om de motivatie en gezondheid van de gehuisveste pokémon op peil te houden. Het ongecontroleerd tikken op je scherm om je tegenstander schade toe te brengen blijft wel behouden.
  • Naast het maximum van zes pokémon komt er nog een feature uit de core games naar pokémon go. Ook de badges maken hun debuut. Helaas geen badges per type zoals we gewend zijn, maar eerder tokens als bewijs dat je in bepaalde gyms hebt gespeeld. Hoe meer je vecht in gyms, hoe hoger de waarde van je badge, hoe hoger de rewards die je kan krijgen van die specifieke gym-stop.

Coming Soon

De drie punten hierboven zijn de veranderingen die meteen zichtbaar gaan zijn eens de gyms weer actief worden. Maar er is meer op komst! Om de gyms af en toe te resetten komt Niantic met een systeem genaamd Raids op de proppen. Deze Raids ga je kunnen herkennen aan een aftellend klokje en een ei dat boven een gym begint te zweven. Eens het klokje volledig afgeteld is wordt er een sterke pokémon onthuld en is het aan de passanten om die proberen te verslaan en na winst te vangen.

Deze gevechten zijn open voor iedereen wat betekent dat je geen lid hoeft te zijn van het team dat op dat moment de gym verdedigt. Er is zelfs een optie om een raid enkel met vrienden aan te pakken in plaats van die voor iedereen beschikbaar te stellen. Het wordt dus ook een kwestie van net op tijd bij de gym aan te komen!

Helaas kan je maar één Raid Battle doen per dag daar je dagelijks maar één Raid Pass cadeau krijgt van een gym. Moest je er toch meer willen veroveren, dan kan je altijd een pass bijkopen in de shop! Het verslaan van die Raid Boss geeft je trouwens, naast een kans om die specifieke pokémon te vangen ook een aantal nieuwe items waaronder twee TM’s .

  • Rare Candies; het is een “aspecifiek” snoepje dat je aan eender welke pokémon kan geven, dat dan optelt bij de snoepjes die je specifiek hebt van die pokémon kan gebruiken om hem te evolueren of te versterken.
  • Golden Razz Berries; een stukje fruit dat je aan een pokémon die je bent tegengekomen kan geven. Met dit besje kan je die pokémon nog makkelijker vangen dan met een gewone razz berry.
  • TM’s of Technical Machines zijn aanvallen die je je pokémon kan aanleren. De raid pokémon zou dus zomaar eens een Fast Attack of een Charged Attack kunnen laten vallen waarmee je een pokémon naar keuze kan versterken!

Wanneer de Raid Battles met hun sterkere pokémon worden geactiveerd is nog niet helemaal duidelijk. Het zou trouwens zeer goed kunnen dat de legendaries waarop we al eventjes aan het wachten zijn ook hier hun opwachting zullen maken! Wij houden je bij Geekster van alle ontwikkelingen via onze facebook en twitter op de hoogte!

Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties