5 Belgische games die je nog niet kende

2

Ja hoor, hier in ons kleine landje kunnen we nog wat meer maken dan Belgische frieten, chocolade pralines en honderden soorten bier. Vroeger nog verstopt achter hun computerscherm in de kelder van de mama, zijn er enkele getalenteerde game developers naar buiten gestapt om hun werk aan de wereld kenbaar te maken. Zo komen ze samen op events als Indie Game Salon en Brotaru om hun games aan elkaar te tonen en vooral omdat het enorm leuk is om met mede-nerds een pint te drinken. Hieronder vind je enkele Belgische games die ik heb leren kennen op het Indie Game Salon van vorige maand, georganiseerd door The House of Indie.

Mayan Death Robots door Sileni Studios

Belgische game Mayan Death Robots

De Azteekse goden zijn niet om zonder handschoenen aan te pakken

Een beetje Worms, een beetje Tetris en een beetje mythologie van de Maya’s geeft je deze amusante co-op game. Deze creatie van het Antwerpse Sileni Studios is nog steeds in ontwikkeling. Toch waren de vroege versies die ik al in handen heb gekregen enorm plezant en ik was zeker niet de enige die dat vond. Overal waar men iets over Mayan Death Robots zegt, is het meer dan positief. Ik heb zelfs al kinderen het zien spelen en ze leken zich enorm te amuseren. Zoek jezelf een tegenstander en twee controllers, download de demo en ervaar zelf de geniale chaos. En stem ze meteen ook op Steam via Greenlight!

Woolfe door GRiN

Belgische game Woolfe

Roodkapje zoals je haar nog niet vaak gezien hebt.

Zoals je al kon lezen in de preview van Jason is Woolfe een pareltje in wording. De platformer met een Roodkapje die net wat duisterder is dan het spookje dat we allemaal kennen, het is ook eens iets anders. Bij GRiN zijn ze in ieder geval enorm gemotiveerd om de beste game af te leveren die ze ooit hebben gemaakt. En vermits ze enkel verantwoording moeten afleggen bij de gamers zelf, zullen ze zonder twijfel ook alles uit de kast halen om de perfectie te benaderen. De demo is ondertussen al verwijderd door de makers omdat ze willen vermijden dat de reactie op het eindproduct te veel wordt beïnvloed door dit testertje.

Get Well Soon door GSM Productions

Belgische game Get Well Soon

2 spooky 4 you?

Geboren uit de 27ste editie van Ludum Dare is deze game, waarin je wakker wordt in een creepy ziekenhuis met een monster dat je achtervolgt. Je moet proberen te ontsnappen, maar het lastige is dat je maar 10 seconden per keer kan bewegen, net als het monster. Samen met de fantastisch donkere sfeer die er hangt, zorgt dit er voor dat Get Well Soon een goede basis vormt voor een uitgebreidere game. Benieuwd wat ze er bij GSM Productions mee van plan zijn. Een demo kan je hier downloaden.

Suprematism door Glitchnap

Belgische game Suprematism

Doet denken aan de intro van de Nintendo Gamecube

Een serie mini-games gemaakt voor A-MAZE festival, bestaande uit verschillende breinbrekers die lekker strak en modern zijn vormgegeven. Dit is maar één van de vele projecten waaraan Joon al heeft meegewerkt. Op zijn website vind je vele andere projectjes, zoals het voor de fans van Adventure Time zeer amusante Super Jake Snake. Dit werd ook gemaakt in samenwerking met Glitchnap, een band uit Kopenhagen die liever games maakt dan muziek.

Quatris door God As A Cucumber

Belgische game Quatris Origins

Tetris, maar dan in 3D!

Quatris is Tetris, maar dan vanuit een ander perspectief en dat kan je letterlijk nemen. Bij elk blokje dat neergevallen is, draait het volledige spel een kwartslag, zodat je de kubussen allemaal langs de andere kant bekijkt. Een bekend mechanisme voor de mensen die al eens Fez hebben gespeeld. Toen ik het speelde vond ik het een verfrissend nieuwe kijk op de klassieker.

En dit zijn maar enkele van de waarschijnlijk talloze games die in België door een reeks enthousiaste mensen wordt gemaakt. Sommige doen het puur voor de fun, andere proberen er hun baan van te maken en enkelen kunnen er zelfs echt brood mee op de plank krijgen. In ieder geval is de game-industrie in ons kleine landje iets om in het oog te houden, want het doorbreken van Larian Studios met hun Divinity-serie en GRiN met Woolfe is nog maar het begin!

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties