20 jaar Resident Evil: Albert Wesker getuigt

0

Deze week is het precies 20 jaar geleden dat in Japan het eerste deel in de Resident Evil-reeks verscheen. Eén van de hoofdrolspelers in de gebeurtenissen die zich afspeelden in en rond Raccoon City is Albert Wesker. In dit document blikt Wesker terug op wat er toen allemaal gebeurde.

Aan wie dit leest.

Mijn naam is Albert Wesker. Ooit was ik goed op weg om één van de belangrijkste wetenschappers binnen Umbrella Incte worden, een internationaal farmaceutisch concern dat in het geheim werkte aan biologische wapens. Maar toen ontmoette ik in het researchcentrum van Raccoon City een briljante wetenschapper genaamd William Birkin, en deze ontmoeting zou voor altijd mijn leven veranderen.

Resident Evil Weskerlab

Albert Wesker en zijn team van wetenschappers bij Umbrella Inc.

Ik kreeg de opdracht van Umbrella om te infiltreren in S.T.A.R.S. (Special Tactics and Rescue Service), een speciale eenheid elitetroepen van het Raccoon City Police Department opgericht in 1996. S.T.A.R.S. bestond hoofdzakelijk uit ex-militairen en academici, met als doel een ultieme combinatie van kracht en intelligentie creëren in de strijd tegen terrorisme en zware misdaad. Ik werd aangesteld als leider van het Alpha Team. Van binnenuit moest ik het doen en laten van het team observeren, zoveel mogelijk informatie doorspelen naar Umbrella en uiteindelijk het team één voor één uitschakelen. Op 24 juli 1998 kreeg ik eindelijk de kans om mijn opdracht tot voltooiing te brengen.

STARS-team Resident Evil

De overlevenden van het S.T.A.R.S.-team

Die dag vond er een ongeluk plaats in een geheim laboratorium vlakbij Raccoon City dat schuil ging achter de gevel van een magnifieke villa. De Spencer Mansion, die deel uitmaakte van het patrimonium van de familie Spencer, was een enorm landhuis gebouwd in de afgelegen bossen van de Arklay Mountains door architect George Trevor voor de aristocraat Oswell E. Spencer. Als gevolg van dit ongeluk kwam het t-Virus (ook wel gekend als het Clay Virus ε-strain of het Tyrant Virus) vrij in de bewoonde wereld.

resident-evil-t-virus

Het t-Virus

Aanvankelijk werd mij door Umbrella gevraagd om S.T.A.R.S. weg te houden van de Spencer Mansion, maar gezien de grote publieke aandacht voor de moorden in Raccoon City als gevolg van de blootstelling aan het t-Virus, kon ik niet anders dan toestaan dat het S.T.A.R.S.-team werd ingeschakeld. Als gevolg hiervan werden mijn orders aangepast. Ik moest ervoor zorgen dat mijn team de villa zou betreden. Dit zou als experiment gelden om de effectiviteit van het t-Virus als biologisch wapen te testen. Mochten de leden van Alpha Team op één of andere manier de aanvallen van de gemuteerde wezens toch overleven, diende ik hen eigenhandig te elimineren.

Ik besloot om eerst het minder bekwame Bravo-team uit te sturen naar de bossen buiten Raccoon City. Zoals verwacht vielen zij al snel ten prooi aan de gemuteerde specimen. Enkel Rebecca Chambers en Enrico Marini bleken de aanval overleefd te hebben. Snel daarna werd het Alpha-team ingeschakeld om het onderzoek verder te zetten. Bij aankomst aan de Spencer Mansion vielen ook daar meteen enkele slachtoffers.

De overlevende leden van S.T.A.R.S. bleken de perfecte proefkonijnen. Ik besloot om van één van hen een verrader te maken en hen zo tot bij het ultieme wapen van Umbrella te lokken, de Tyrant. Die Judas zou Barry Burton worden. Burton bleek gemakkelijk te manipuleren door in te spelen op zijn gevoelens als family man. Had ik toen maar geweten dat die vervloekte Jill Valentine en Chris Redfield mijn plannen zouden dwarsbomen. Ook Enrico Marini, leider van het Alpha-team, heb ik zwaar onderschat. Hij had al snel door dat ik een spion van Umbrella was. Ik had dan ook geen andere keuze en moest hem snel elimineren. Maar waarom zou ik zoveel moeite doen om slaafs een bedrijf als Umbrella te dienen? Mijn ambities reikten verder en de volgende fase van mijn plan was klaar.

Tyrant Resident Evil

De Tyrant.

Toen ik William Birkin ontmoette bij Umbrella, leerde ik dat hij een virus had ontwikkeld dat de geïnfecteerde tijdelijk schijndood liet slapen om later te ontwaken met bovennatuurlijke krachten. Ik zou mijzelf injecteren met dit virus en mijn eigen dood aan de hand van de Tyrant veinzen om zo aan de aandacht van Umbrella te ontsnappen. Nadat de leden van S.T.A.R.S. door de Tyrant en de andere gemuteerde specimen uit de weg geruimd waren, zou ik uit de dood herrijzen en de Tyrant-data voor mezelf houden. Maar die dekselse Valentine en Redfield slaagden erin de Tyrant te vernietigen en zo mijn kostbare specimen verloren te laten gaan. Na al die moeite en de opoffering van mijn menselijkheid, blijf ik nu met lege handen achter.

De volgende jaren zal ik mij wreken op de overgebleven leden van het S.T.A.R.S.-team, al is dat het laatste wat ik doe.

Wie dit document ook in handen heeft, als u dit leest betekent het dat ik niet meer tot de levenden der aarde kan gerekend worden. Dit is geen schuldbekentenis. Het is enkel mijn versie van de feiten die zich toen, in 1998, afspeelden.

Getekend,

Albert Wesker

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties