Als er één ding is waar ik kieskeurig over ben, dan is het wel wat er op mijn pizza ligt. Eerst en vooral moet het mijn honger kunnen stillen en wil ik me niet druk maken over of er een perfect moment is om die pizza op te eten. Smijt er nog eens een extra blik ananas bij en je hoort mij niet klagen! De pizza Hawaï is een ware parel.

Specificaties
Diameter: 9″
Dikte: 0,75″
Toppingdichtheid (ananas):75%
Gewicht: 355g
Calorieën: 764 kcal (38%)
Doos: 23 x 23 x 2 cm
Bereidingsduur: 13-15 min (oven)
Verorberingstijd: Zwaar verschillend van persoon tot persoon

Pizza Hawaï: one pizza to rule them all

Ananas op pizza werd altijd als een gimmick afgedaan en toegegeven, ik was er ook geen fan van. De laatste jaren is de ananas op heel wat pizza, tot zelfs die van Dr. Oetker toe, een pak beter geworden. Na een paar pizza’s van Dr. Oetker te hebben gegeten in het verleden, was ik wel benieuwd hoe de 2017-variant zou smaken. Maar vooral, of ik het ook effectief zou lusten.

Als ik maar één woord zou krijgen om de ananas op pizza te beschrijven? Heel makkelijk eigenlijk: WAUW. De ananas is zonder twijfel heerlijk en in zijn geheel een pizza waar Italianen nog wat van kunnen leren. Kleuren zijn levendig, details springen in het oog en de smaak komt belachelijk snel binnen. Hierdoor geniet je er ook vaker van dan je zelf beseft. Ik betrapte me er vaak op dat ik de ananas langer in mijn mond hield dan gewoonlijk om er extra lang van te kunnen genieten.

Perfecte basics …

Die positieve ervaring is voor een groot deel ook te danken aan de krokante korst en tomatensaus, die dienen als basis voor deze geweldige cirkel van puur genot. Het deeg werd perfect voorgebakken en belegd en daarna ingevroren om na een kwartiertje oven perfect te kraken in je mond. Dit zorgt naast de smaakexplosie van de perfect samengestelde tomatensaus voor een top-eetervaring. Die tomatensaus die hier als basis dient onder de ananastopping bestaat uit een perfecte mix van tomatenpuree, laurier, basilicum, dragon en rozemarijn. En dan hebben we het nog niet over de geheime Dr. Oetker-ingrediënten die we helaas niet hebben meekregen om te vermelden voor deze review.

Naast de basisingrediënten werd de pizza ook nog rijkelijk belegd met kaas en stukjes ham. De kaas, een mix van mozzarella en edammer is extreem smeuïg en versterkt enkel maar de algehele smaakbeleving van het product. Bij sommige pizza’s *kuch quattro formagi kuch* heb je namelijk kaasmengsels die net iets te zwaar doorsmaken. Ik heb het dan over de momenten waarop die ene sterke kaassoort zodanig overheerst dat je zelfs minder zin zou beginnen krijgen in je stukje godenvoer. Maar niks van dit bij de pizza Hawaï. Het mengsel is perfect samengesteld en past volledig bij de rest van het smaakpallet. Ook de gekookte achterham, afkomstig van de beste varkens die er te vinden zijn, voegen enkel maar topsmaken toe. Dr. Oetker heeft trouwens laten weten dat hun ham enkel komt van slachterijen waar de beestjes totaal geen stress hebben. Dat zorgt ervoor dat het vlees nog malser en beter wordt.

Pizza Hawaii Cover

… verbeterd met de meest smaakvolle topping.

MAAR, dan hebben we het nog niet gehad over het allerbeste van de pizza Hawaï. De ananas! In vergelijking met de vorige iteratie van de pizza lijkt er nog meer ananas op te liggen dan bij mijn vorige review. De smaak is nu nog voller en nog intenser dan die ooit geweest is. De stukjes hebben een fantastisch lekker uitziende lichtgele kleur. En ook de textuur en daarmee samenhangend de bijtzachtheid zijn zodanig verfijnd dat ik me niet kan inbeelden dat dit nog beter zou kunnen gemaakt worden. Heeft Dr. Oetker met hun pizza Hawaï de perfectie bereikt? Volgens mij wel.

De smaak is nu nog voller en nog intenser dan die ooit geweest is.

Perfectie!?

Er zijn echter mensen die het daar niet mee eens zijn. Het is helaas al meer dan eens gebeurt dat Twitter en andere media ontploften over het feit dat er ananas op een pizza ligt. Wij zijn ontegensprekelijk overtuigd van deze hemelse combinatie. Iedereen die deze stukjes goud op een pizza een abominatie vindt, gelieve Koolster te ontvolgen en te unliken. Hoe kan je nu iets hebben tegen de prachtige vormgeving, kleuren en de smaaksensatie die een pizza Hawaï biedt? Geef toe, dat vleesrood van een salame ziet er maar slecht uit naast de warme kleuren van ananas en ham.

Om de vergelijking met de concurrerende smaken verder te trekken: sommigen zijn fan van de spinachi, een pizza belegd met spinazie. Wie bedenkt het toch? Net of dat beetje groen ‘gezond’ is op een pizza. En wie heeft ooit het idee gehad van de carbonara te ontwikkelen? Eieren op een pizza, alstublieft zeg. Of de bolognese met van dat basic gehakt doorheen de tomatensaus gemengd? En wat met de Prosciutto? Basically zijn ze gestart met overheerlijke pizza Hawaï en hebben ze er dan het beste van gehaald. Als het aan mij lag, weg met alle concurrentie en enkel nog de perfecte pizza Hawaï in de rekken!

Score

10 Perfectie

Laat ons dus eerlijk zijn. Er is geen betere pizza dan de pizza Hawaï. En al wie iets anders zegt, is verkeerd!

  • Textuur 10
  • Smaak 10
  • Topping 10
Share.

About Author

Louis Van de Putte

A bit Hipster, A bit Geeky, A bit Shy, A bit Ambitious, A big Optimist, A Creative, A Designer, and A lot more!

Reacties