Laten we eerlijk zijn. There is no sincerer love than the love of food. Eten is immers veel meer dan je eigen lichaam gaande houden. Neen, je bent wat je eet, en wie je bent bepaalt evenzeer wat je eet. Geef toe, de gevoelens die je krijgt bij de chocolademuffin die een tango des duivels danst op je smaakpapillen is iets helemaal unieks. Een van de grootste literaire werken van de twintigste eeuw werd geïnspireerd doordat Proust zijn madeleintje in zijn thee liet vallen.*gniffel* Wortel? Wortel.

Waarom ik dat allemaal vertel? Heel simpel: vanaf nu zijn we Koolster, een foodblog. Want fuck games. Fuck films. Screw boeken, films en series. Fuck tech. Als het niet aan eten gerelateerd is, boeit het ons niet meer. Het succes van Tournée Minerale en Dagen zonder vlees bewijst dat je op de sociale media pas echt scoort met verhalen over wat je in je keelgat giet. Netflix staat vol met series over eten, zoals het glorieuze Chef’s Table, waarvan intussen ook een aparte reeks voor de Franse keuken verschenen is. En dat is en blijft dé referentie als het over eten gaat. Bij Koolster kunnen we echt niet achterblijven.

Wat is Koolster?

Wat dat precies zal inhouden? Heel simpel allemaal. Simpel allemaal. Wat met #GeeksterCollection? #Geekstercollection ontpopt zich tot #Koolsterfood en wordt een opsomming van de beste zelfgemaakte maaltijden van onze lezers. Dus zeker delen met onze redactie! Voor telefoons is er maar één criterium meer als we ze reviewen: hoe goed is de kwaliteit van de Pinterestwaardige foodkiekjes die ze kunnen maken? Slagen ze erin om een Instagramwaardig plaatje te schieten voor het bord afgekoeld is? We weten intussen dat muziek en geluid een essentiële rol spelen bij de smaakbeleving oftewel umami. Vanaf nu krijgen onze lezers dan ook de kans om mee te komen proeven van wat we uit onze potten toveren, zodat de objectiviteit van onze reviews steeds gegarandeerd blijft.

Voortaan focussen we dan ook op alles wat onze smaakpapillen kan tintelen. Van het gebruik van Koriander tot Soylent Green: we schuwen geen controverse bij Koolster. Onze eerste review gaat immers over de grootste splijtzwam in de hedendaagse popcultuur: hoort ananas wel of niet thuis op pizza? Zover gaan we. Daarbovenop laten we ons kritisch oog vallen op welke foodrunners de beste service bieden, met in-depth besprekingen van Deliveroo, Takeaway.com en Ubereats.

Daarna blijven we doorgaan op hetzelfde elan: zelfs zijne Regale Hoogheid Het Vliegend Spaghettimonster zal niet gespaard blijven van de kritische Manuel ojos. Onze boekenredacteurs voorzien uiteraard een overzicht van hun favoriete kook- en bakboeken. We bieden ook nog een undercoverreportage over de Vlaamse kook- en bakprogramma’s: onze Barefoot Kaptessa heeft deelgenomen aan Komen Eten.

Eten is de essentie, en wij van Koolster zijn graag uw moederschip in dit uitgestrekte universum. Geef ons zeker door wat je wilt zien verschijnen, geen groente of fruit is ons te exotisch.

Share.

About Author

Koolster

Uw moedertraktor. Maar dan zonder de insecten en met meer coole kooltjes.

Reacties