X-men: Days of Future Past

0
80%
80%
Aanrader!

"Is 'X-Men: Days of Future Past' beter dan X-Men 3 ?" Volmondig: Ja. Is het de beste X-Men film? Dat niet, maar het is wel de meest ambitieuze. Het is een onderhoudende no-nonsense film geworden, met epische gevechten en lekker veel superhelden. Een absolute aanrader voor wij, geeks

  • Verwachting
    7
  • Net na de film
    9
  • Terugblikkend
    8

Zaterdagavond me gezellig in de cinemastoel geploft, mentaal al volledig klaargehyped voor ‘X-Men: Days of Future Past’, Bryan Singer’s nieuwste film binnen het X-men universum. Ik ben grote fan van de X-men. Het feit dat de oorspronkelijke comics kwamen als kritiek op de discriminatie ten opzicht van de Zwarte Medemens in Amerika zorgde ervoor dat ik vandaag de dag er met andere ogen naar kijk. Maar deze film brengt geen diepere boodschap met zich mee, en dat hoeft ook niet. ‘X-Men: Days of Future Past’ is vooral een leuke film waarin we zowel de jonge als oude sterrencast zien terugkeren in hun iconische rollen. Het tijdreizen is gewoon een lekker sausje dat alles mooi samenbint.

X-Men: Days of Future Past

Doorheen de film passeren vele mutanten de revue

Doorheen de hele film en veel personages passeren de revue. In de toekomst vinden we Bishop, Sunspot, Warpath, Blink, Colossus, Iceman en Kitty Pryde terug. Als een volwaardig team proberen ze de Sentinels van zich af te slaan maar de Sentinels kunnen zich bliksemsnel aanpassen aan hun tegenstander. Het is duidelijk dat ze geen kans wagen. Kitty stuurt Bishop enkele dagen terug om ze te waarschuwen en zo lukt het hen om in leven te blijven. Maar wat voor een leven? Continu vluchten van een onverwoestbare vijand, doorheen ruïnes van steden, de toekomst is bitterslecht.

X-Men Days of Future Past

Enter onze X-Men! Charles Xavier, Storm, Wolverine én Magneto komen op het podium met een plan. Kitty stuurt Charles naar z’n jonge zelf en proberen de oorlog tegen te houden nog voor het ooit begonnen is. Leuk plan, enkel is Charles zo oud dat z’n lichaam het niet aan zou kunnen zo ver de toekomst in te gaan. Wolverine besluit z’n plaats in te nemen en gaat het verleden in, een tijd waarin hij nog geen Adamantium klauwen had.

De vaart zit er lekker in en eigenlijk kan ik me geen moment herinneren waarin ik dacht dat de film een beetje bleef hangen. Quicksilver ( gespeeld door Evan Peters, die we kennen uit American Horror Story ) wordt geïntroduceerd en in tegenstelling tot de online geruchten is hij helemaal geen douche-bag, maar een zeer cool personage.

Peter Dinklage als Dr. Stark

Peter Dinklage als Dr. Stark krijgt jammergenoeg weinig diepgang

Als ik dan toch een minpuntje moet aankaarten, dan is het de antagonist in het verhaal. Dr. Stark ( gespeeld door Peter Dinklage ) krijgt bitter weinig diepgang. Wat jammer is want Marvel toonde met ‘Captain America: The Winter Soldier’ dat ze dat wel degelijk aankunnen.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties