Wreck-it Ralph

0

Op uitnodiging van Walt Disney konden we het voorbije weekend beginnen in de aangenaam ontspannende zetels van Kinepolis Brussel. Met de 3D-bril paraat, wachtten we geduldig voor de avant-premiére van Disney’s nieuwste geesteskind. Na een kleine introductie dimden de lichten en begon een mooie ode aan retro games genaamd Wreck-it Ralph. Vanaf 12 december in de betere bioscoopzaal!

Eerst wil ik eventjes al volledig off-topic gaan door stil te staan bij Paperman. Paperman is een kortfilm die net voor Wreck-It Ralph gespeeld werd en een onwijs romantisch verhaal inhoudt. Wat deze kortfilm zo speciaal maakt is de geniale soundtrack en de cutting-edge technologie erachter. Het is geanimeerd zoals de oude Disney-stijl, maar het voelt toch modern aan door het gebruik van 3D elementen.

Dit allemaal geheel terzijds natuurlijk. Nu, laten we het even hebben over Wreck-it Ralph en wat wij ervan vonden. Ralph is het beu om de slechterik te zijn in het arcade spel Fix-it Felix en infiltreert in een ander spelletje genaamd Hero’s Duty, waar hij tracht om een medaille te veroveren om eindelijk eens als een held ontvangen te worden. Door een samenloop van omstandigheden komt hij terecht in het suikerzoete Sugar Rush waar hij vriendschap sluit met een glitch genaamd Vanellope.  Onbedoeld creëert hij hiermee een bedreiging voor de gehele arcadewereld.

Ik heb genoten van de film. Zoals het een goeie animatiefilm betaamt, spreekt het de jongste onder ons aan en is er genoeg leuks voor de volwassenen om ook te genieten van de film. Ookal is het niet zo sterk als het werk van hun dochterbedrijf Pixar zoals Wall-E of Up, het blijft een sympathieke tussendoor-film met heerlijke knipogen naar bekende videogame personages. Ik heb er een handvol de revue zien passeren, zowel op de voor- als achtergrond, maar telkens even geslaagd. Van Pacman tot Super Mario of Sonic en Street Fighter, je kan hier en daar personages uit de franchises zien opduiken.

But wait, there’s more!
Omdat we jullie zo graag hebben ( ja, ik heb het tegen jou, sympathieke anonieme GKY-lezer ) geven we prijzen weg! Rep jullie ongetwijfeld goedgevormde achterwerk naar onze facebookpagina en like de Wreck-It Ralph afbeelding! Easy peasy, if you ask me!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties