Wishful Thinking: “Studio 100 GOES HBO: Samson & Gert”

0

Studio 100 Goes HBO. Het klinkt tegenstrijdig, maar Geekster maakt het onmogelijke waar en voorziet hun reeksen van een noodzakelijke, volwassen update.

Plot:

Suburbia Samson & GertAls regisseur en eigenaar is het altijd makkelijk je eigen personage in het zonlicht te plaatsen. Het is iedereen toch al opgevallen dat Gert als grootste, slimste, best geklede en meest welbespraakte van alle spelers in het verhaal is? Omringd door een stotterende hond, verwijfde kapper, hyperkinetische ambtenaar en verstrooide politicus straalt hij als Lodewijk XIV over zijn keizerrijk. Niemand die hem tegenhoudt.

Niemand behalve Geekster. Waarom draaien we de rollen niet gewoon om?

In het derde en laatste deel van ons drieluik transformeren we het kroonjuweel van Studio 100, de nucleus van een merchandise-imperium, in de volwassen televisiereeks die het hoort te zijn. We verplaatsen ons naar de residentiële woonwijken van de suburbs en leren de cast op een andere manier kennen.

Geekster presenteert met enige fierheid…

Wishful Thinking: “Studio 100 Goes HBO: Samson & Gert”

Personages:

Gert

gertje

Shia Labeouf

Bekend van: Transformers-franchise (Michael Bay), Wall Street: Money Never Sleeps (Oliver Stone, 2010)

Waarom: Omdat enkel de immer charismatische Shia Labeouf over voldoende streetcred beschikt om een geliefd mediatycoon als Gert Verhulst gestalte te geven.

Wie is Gert: Wanneer bekend wordt dat de populaire universiteitsprofessor het met twee cheerleaders aanlegde, en hij noodgedwongen de campus moet verlaten komt een einde aan zijn academische carrière. Als bovendien de details en pikante camerabeelden van zijn relationele uitspattingen boven water komen, en zijn foto op  elke pagina van de krant komt, verlaat zijn vrouw hem. Hij trekt zich, samen met zijn hond Samson (waarmee hij in zijn eenzaamheid eenzijdige gesprekken aangaat), in zijn huis terug en gaat werken aan een wetenschappelijk boek. Wanneer hij na enkele nachten chatten op een schimmige site de Russische Betzy ten huwelijk vraagt, krijgt hij ongewild een nieuwe vrouw.

Betzy

betzy

Anna Faris

Bekend van: The Bunny House (Fred Wolf, 2008), What’s Your Number (Mark Mylod, 2011)

Waarom: Anna Faris heeft in vorige films bewezen dat een rol als vrolijke blondine haar ligt.

Wie is Betzy: Opgegroeid in armoede werkt ze als veel van haar leerstijdsgenoten als chatgezelschap in dienst van de Russische maffia. Wanneer één van haar online slachtoffers haar pardoes ten huwelijk vraagt, grijpt ze de kans op een nieuw leven. De lokroep van een Green Card en ontsnapping aan de onderwereld volstaat om een leven met de onuitstaanbare Gert vol te houden. Maar Betzy, gedreven door een onstilbare seksuele honger, ontdekt de vele geneugten van the american way of life.

Alberto

alberto

Joe Manganiello

Bekend van: True Blood (HBO, 2008-2014)

Waarom: Neen, Alberto is meer dan een verwijfde kapper.

Wie is Alberto: De gladde kapper is een vrouwenversierder in hart en nieren. Door zijn imposante en knappe verschijning krijgt hij alle gehuwde vrouwen uit de buurt als klant, die hij gehaaid rond zijn vinger draait. Nieuw in de buurt, valt Betzy al snel voor zijn charmes. Of is het andersom?

Burgemeester

burgemeester

Nick Nolte

Bekend van: Warrior (Gavin O’Friday, 2011), Noah (Darren Aronofsky, 2014)

Waarom: Strenge karakterkop.

Wie is de Burgemeester: Na het campusschandaal nodigt hij zijn zoon Gert uit om in zijn stadje te wonen. De weduwnaar is een begrip binnen de gemeenschap. Rechtschapen, intelligent, en gewaardeerd blijft hij na elke verkiezing trouw op post. Als vader is hij bovendien goed geplaatst om zijn ontspoorde zoon terug op het goede spoor te plaatsen.

Octaaf

octaaf

Matt LeBlanc

Bekend van: Friends (NBC, 1994 – 2004)

Waarom: Na Friends werd duidelijk dat hij een perfecte zielenpoot kan neerzetten.

Wie is Octaaf: Toen zijn vader het ouderlijk huis verliet toen Octaaf 6 jaar was, veranderde zijn leven drastisch. Zijn moeder stortte alle affectie op hem en liet hem geen seconde uit haar buurt. Hoewel hij waarschijnlijk over genoeg talent beschikt, heeft hij zich bij deze situatie neergelegd. Hij vult zijn dagen met een saaie bureaujob aan de gemeente, waarna hij achteraf thuis zijn voetjes onder tafel schuift. Hij probeert wel vrouwen te daten, maar wanneer zijn onzekerheid hem de das niet omdoet wordt elke poging vakkundig door mama getorpedeerd.

Eugène Van Leemhuyzen

leemhuysen

Matthew Lillard

Bekend van: The Descendants (Alexander Payne, 2011)

Waarom: Ideale gecast om de hyperkinetische Van Leemhuyzen te spelen.

Wie is Van Leemhuyzen: De bipolaire romanschrijver werd rijk met zijn eerste publicatie. Die financiële vrijheid heeft hem bijgevolg met een blijvende writer’s block opgezadeld, waardoor hij zich geen weg weet met zijn energie. Wanneer hij bij een bezoek aan Gert met Betzy kennis maakt verdwijnt de mist uit zijn hoofd. De muze! In de buitenlandse del vindt hij zijn inspiratie terug. Zij beantwoordt zijn gevoelens echter niet.

Jeannine De Bolle

jeanine

Glenn Close

Bekend van: Damages (Audience Network, FX, 2007 – 2012), Guardians Of the Galaxy (Disney, 2014)

Waarom: Onze Jeannine is een sterke zakenvrouw met een venijnig kantje.

Wie is Jeannine De Bolle: Tijdens het huwelijk met Octaaf’s vader blijft ze als moeder op de achtergrond. Maar na de relatiebreuk en het vertrek van haar man, maakt ze de klik en bouwt zelfstandig een kleine kruidenierszaak tot winkelcentrum uit. Gezien ze geen man in haar leven meer wil, stort ze haar relationele gevoelens bij haar zoon. Hoofd van vele buurtverenigingen, en eeuwige politieke rivaal van de burgemeester is ze verstrengeld in iedereens leven. Niet geliefd, maar wel gerespecteerd, is ze graag op de hoogte van wat gebeurt in de gemeenschap. De komst van de fris ogende, maar weinig gesofisticeerde Betzy ziet ze met lede ogen aan.

Agent Smith

agentsmith

Anthony Anderson

Bekend van: Law & Order (NBC, 1990 – 2010)

Waarom: Serious looking dude: altijd goed voor een rol als special agent.

Wie is Agent Smith: De agent wordt door de NSA als undercover agent in de vorm van een plushen hond naar het stadje gestuurd. Zijn dienst is er van overtuigd dat hij via Betzy de andere geïntegreerde leden van de Russische maffia kan vinden en ontmaskeren. Om onopvallend op onderzoek te gaan doet hij zich als klusjesman voor.

Soundtrack:


Samson & Gert is in zijn oorspronkelijke vorm een educatief programma. Gert Verhulst laat geen moment verloren om zijn minder begaafde vrienden wat beschaving en weetjes mee te geven. Deze benadering nemen we mee naar de soundtrack, waar we een klein historisch overzicht van moderne muziek krijgen. Zo leert dat spreekwoordelijke nichtje van 15 jaar klassiekers en evergreens kennen.

Onze inspiratie halen we niet zomaar uit de laatst gedrukte Oor-encyclopedie. We nemen de bestaande liedjes uit het Samson & Gert repertoire en vervangen ze door een toppers uit de muziekgeschiedenis. Zo kiezen we bijvoorbeeld meezinger “De Wereld Is Mooi“. Niets mis mee uiteraard, maar binnen de volwassen context van een HBO-reeks wordt het  “A Wonderfull World” van Louis Armstrong.

De “Samsonrock”  knalt nu als “Rock n’ Roll” van Led Zeppelin door Gert’s boxen. Bekijk bovenstaande Spotify-lijst en herken andere transformaties van liedjes als Wij Willen Voetballen”, “Vrienden Voor Het Leven”, “Droom”, “Samen op de Moto”, “Ik ben verliefd”,…

Krijg je er niet genoeg van? Bewonder dan de vorige afleveringen uit onze reeks:

Plop ROX
Share.

About Author

Axel

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd. Het verheerlijken van alle glorie van mijn jaren 80 zie ik als een plicht naar de huidige generatie. Doorspekt met invloeden van de subtiele humor van Jeroom, George Carlin en Mad Magazine presenteer ik verder nonsens en nostalgie.

Reacties