Crispin Glover in the spotlight

0

Crispin Glover begon met acteren in 1983 en speelde reeds in een 50-tal filmen en verschillende sitcoms. Ondanks dit noemrijke aantal, is hij redelijk onbekend bij het grote publiek. Toch hebben velen hem waarschijnlijk al zien acteren, zonder zich te realiseren wie hij is. Hij had onder meer een rol in Charlie’s Angels, Beowulf,  Alice in Wonderland en Hot Tube Time Machine.  Zijn grote doorbraak was echter als George McFly in Back to the Future, maar ik ken hem voornamelijk als Willard Stiles uit de gelijknamige film Willard.

crispin glover

Willard Stiles

Wat Crispin Glover onderscheid van het gros van de acteurs, is dat hij niet puur acteert om zijn portemonnee te vullen. Het geld dat hij verdient met de ‘hogere budget’-films, gebruikt hij om zijn eigen onafhankelijke films te financieren onder zijn label Volcanic Eruptions. De eerste, genaamd ” What is it?”, bestaat uit een cast van mensen die lijden aan het syndroom van Down en gaat over een man die zowel een innerlijke, als een uiterlijke strijd levert. Zijn tweede film “It Is Fine.  Everything Is Fine!” werd geschreven door Steven C. Stewart. Een man die lijdt aan hersenverlamming.

crispin glover

The Knave of Hearts

Via zijn films uit Glover commentaar  tegen de mainstream filmindustrie en wil hij mensen zelf laten nadenken. Jammer genoeg kan je zijn werk niet zomaar meepikken. Ze worden enkel getoond wanneer hij op toer is voor screenings, waarbij hij ook lezingen doet uit zijn boeken. Want naast acteur is hij ook schrijver en schreef in totaal een 20-tal boeken. Waarvan er velen nooit werden gepubliceerd en die worden beschouwd als visuele en geschreven kunst. Ik hoop binnenkort zelf eentje in mijn collectie te kunnen opnemen. Glover’s passie voor zijn vak en zijn fans, want vaak lopen de screening uren uit omdat hij tijd maakt voor iedereen, is echt geweldig. Zijn uitstekende acteerprestaties en het behouden van zijn persoonlijkheid, inclusief zijn bizarre kantjes, maken hem tot een van mijn favoriete acteurs en misschien wel schrijver. Ook benieuwd naar zijn werk? Hij verkoopt een aantal van zijn boeken exclusief op zijn webpagina.

Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties