Waarom Detective Pikachu een aangename verrassing wordt

0

Het laatste nieuws rond de scenaristen voor de Detective Pikachu-film geeft heel wat hoop aan het vreemd klinkende live-actionproject.

Variety bericht dat niemand minder dan Alex Hirsch, de bedenker van de betoverende animatiereeks Gravity Falls, mee het scenario zal schrijven van Detective Pikachu. Hij wordt daarvoor bijgestaan door Nicole Perlman, de co-scenariste van Guardians of the Galaxy en het aankomende Captain Marvel.

Eerder deze zomer doken er geruchten op dat Hollywood aasde op de rechten van Pokémon om er een heuse live-actionfilm van te maken, gestuwd door de ongekende hype van Pokémon GO. Later werden die geruchten bevestigd met een onverwachte wending: de film baseert zich niet op de games, de anime of de augmented reality-app, maar wel op het Nintendo 3DS-spel Great Detective Pikachu: Birth of a Duo. Daarin sluit een pratende Pikachu een verbond met een jongen om allerlei misdaden op te lossen.

Het is nog steeds wennen aan het idee dat de eerste échte Pokémon-film rond het obscure personage van Detective Pikachu zal draaien, maar met de twee talentvolle scenaristen, Hirsch en Perlman, is het project plotsklaps een film geworden om naar uit te kijken.


Gotta catch ‘em all:

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties