Vier andere gezichten van Robin Williams

0

Robin Williams, wat een verlies. Een gevierd acteur met meerdere Oscarnominaties, een gezellige baard en zijn kenmerkende spark of madness. Iemand waar ik persoonlijk (en vele anderen met mij) erg naar opkeek.

Nu, erg veel mensen herinneren hem als de dolkomische acteur uit Mrs. Doubtfire, Jumanji, Aladdin en andere hartverwarmende films. Maar laat dat absoluut niet het enige zijn waar we aan terugdenken. Hier zijn enkele zaken over Robin Williams die je misschien nog niet wist.

The Legend Of Zelda Williams

Al sinds het begin van de serie was Robin een gigantische fan van The Legend of Zelda franchise. Zo’n grote fan zelfs dat hij zijn enige dochter daadwerkelijk vernoemd heeft naar Princess Zelda, houder der Triforce of Wisdom. In een Amerikaanse reclamespot voor The Legend of Zelda: Skyward Sword traden ze zelfs samen op. De wereld leerde zijn dochter kennen als Zelda Williams, zijn echte princess Zelda.

Bevriend met Superman

Studeerden samen af in Theater aan de Julliard school en waren heel hechte vrienden. En bevriend zijn met Robin Williams, betekent overvallen worden op je ziektebed door een Robin in Russische vermomming die claimt je een rectaal onderzoek te moeten geven. Gewoon, om je op te vrolijken na je tragisch ongeval. BEST. FRIEND. EVER.
ROBIN WILLIAMS CHRISTOPHER REEVE

Stand-up Comedy

Naast zijn acteercarrière, tourde hij ook, sinds de jaren ’70 (jep, al zo lang), veel rond met stand-up comedy tours. Van “An Evening with Robin Williams” tot “Weapons of Self-Destruction”, telkens leverde hij een show af op zijn eigen snelle tempo. Met shows die alles behalve vuilbekkerij gecombineerd met maatschappijkritiek uit de weg gingen. Als je ze nog niet gezien hebt, doe het dan nu. Insta-cheer-uppers.

Groot democraat  en humanitair

Alsof het nog niet duidelijk genoeg was in diens stand-up comedy shows, was Robin ook een uitgesproken Democraat. Hij zette zich hevig in voor de Obama administratie en verzette zich altijd tegen de oorlog in Irak. Maar dat hield hem niet tegen om ettelijke malen de Amerikaanse troepen in Irak te gaan ondersteunen en entertainen. Hij was iemand die zichzelf en diens imago ten dienste stelde van anderen, zonder daarover persberichten uit te sturen. Patch Adams mocht dan wel een film zijn, het personage leefde altijd in hem voort. Dat blijkt ook aan alle  goede doelen, waar hij onvoorwaardelijk zijn opbrengsten in investeerde. Conan O’Brien verwoordt het hier uitstekend.
The greatest guy that ever lived? Ik denk dat we nooit meer verder moeten zoeken dan Robin Williams.
Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties