TV-herfst seizoen 2013 (deel 1)

1

September staat voor de deur, wat voor seriefreaks betekent dat het herfst tv-seizoen bijna van start gaat! Reeds bestaande reeksen zoals ‘The Walking Dead’, ‘Sons of Anarchy’, ‘Person of Interest’ en nog vele anderen zullen terug de draad oppikken. Tevens worden er, zoals gewoonlijk, ook een hele resem aan nieuwe reeksen gelanceerd. In een tweeledige post zal ik proberen de diamanten tussen de hoop keien te halen en jullie deze op een zilveren schotel aanbieden.

Het is vaak moeilijk om het kaf van het koren te scheiden en voor reeksen geldt dit des te meer! Je zou denken dat tussen een 50+ nieuwe series (wat naar mijn mening a shitload is!), er toch een hoop pareltjes zouden zitten. Jammer maar helaas, het is waarschijnlijk één van de zwakste seizoenen die het kleine scherm al gehad heeft, buiten enkelen na. Ik heb de immer nobele taak op mij genomen om me door het oerwoud te woelen en om enkel nog de watervallen en regenbogen over te houden. In twee posts  zal ik mijn mening over dit herfst seizoen delen.

Uiteindelijk zijn er nog vier reeksen, die volgens mij wel jullie aandacht waard zijn.
Wat de netwerken betreft zijn het zeker niet de minste die kijkcijfers zullen binnenhalen.
Namelijk NBC, CBS, ABC en CW hebben mijn lijstje van ‘Must See tv-shows’ gehaald!

 

1. The blacklist
Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader, Stargate) is de meest gezochte voortvluchtige binnen de Verenigde Staten. Hij doet het meest ondenkbare en geeft zichzelf over in het hoofdkwartier van de FBI. Hij beweert dat hijzelf en de FBI gemeenschappelijke belangen hebben, nl. het neerhalen van gevaarlijke criminelen en terroristen. Hij zal zijn volledig medewerking verlenen, op voorwaarde dat hij enkel en alleen contact heeft met Elisabeth Keen (Megan Boone, Law & Order: LA). Waarom hij deze Special Agent als contactpersoon heeft gekozen, is voor iedereen een mysterie. Nadat de FBI een terrorist neerhaalt, waar Red informatie over verschaft had, komt de aap uit de mouw. Reddington onthult dat dit slechts de eerste van velen is die hij samen met hen wil neerhalen.

 


NBC heeft voor mijn part, dé reeks van het seizoen te pakken. De trailer en het verhaal zijn alvast erg veelbelovend en geven een nieuwe touch aan het volledig crimi genre. Je vraagt je vanaf de eerste minuut af wat de onderliggende motieven zijn van Red en wat hij nog allemaal uit zijn mouw zal toveren. De cast is misschien niet één van de meest gekende (buiten James Spader na) maar dit geeft de reeks, voor mij toch, een pluspunt. Al te vaak worden dezelfde acteurs ingezet voor (top)reeksen, wat zorgt voor weinig tot geen variatie. Nieuwe gezichten houden de kijkers geboeid, zeker als deze qua acteerprestaties niet moeten onderdoen voor ‘de groten’.

 

2. The crazy ones (CBS)
De reeks volgt het doen en laten binnen het reclamebureau Roberts & Roberts. Deze wordt geleid door vader Simon Roberts (Robin Williams, ‘Jumanji’; ‘Flubber’) en dochter Sydney Roberts (Sarah Michelle Gellar, ‘Buffy the vampire slayer’). Simon is een waar genie maar helaas ook erg onvoorspelbaar en juveniel. Zijn dochter daarentegen is beredeneerd en vastberaden om een eigen naam te maken. Desondanks ze tegenpolen zijn en een ongewone manier van werken hebben, kunnen ze klanten toch aan zich binden en nieuwe klanten binnenhalen.  Hoewel het volledig bedrijf denkt dat ze beide van lotje getikt zijn (de vader al héél wat meer dan de dochter), draait het bedrijf goed en op volle toeren!


Qua series ben ik ab-so-luut geen fan van comedy en alles wat er ook maar lichtjes naar neigt. Nooit ofte nimmer had ik gedacht dat er in zo een lame tv-seizoen een comedy reeks zou zitten die mij zou kunnen bekoren en toch … Het concept is wellicht niet het meest originele met de gekke vader, de uptight dochter en een hoop personeelsleden die niet weten wat ze van dit boeltje moeten denken. Wat mij echter overtuigd heeft om deze toch een kans te geven is Robin Williams en Sarah Michelle Gellar (voor de volledig belevenis lees dit in hoofdletters). Voor diegene die het niet begrijpen even mijn opwinding verklaren. Wat betreft Robin Williams ben ik altijd een fan geweest van zijn werk, van zowel ‘Good Morning Vietnam’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Flubber’ tot zijn stand-up comedy werk (denk maar aan ‘Weapons of mass distruction’). Die man is een genie in mijn eigen ogen en hoewel hij meestal (zoals nu) voor comedy gaat, heeft hij zich al in diverse stijlen bewezen. Daarnaast heb je nog Sarah Michelle Gellar, voor velen zal zij echter maar voor één rol bekend zijn en dat is deze van Buffy. Jammer genoeg heeft ze hiernaast geen al te vette rollen gekregen waardoor dit ook voor mij haar beste werk is. Hopelijk zal ze met deze reeks nog een parel aan haar CV kunnen toevoegen.

 

Ik blijf nog steeds sceptisch of dit effectief wel iets van niveau zal worden deze reeks. Maar ik vind dat het toch minimaal een kans moet krijgen dus to be continued.

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties