Zondagavond. Ik verveel me en browse rond, op zoek naar entertainment. Een hoop reacties in een zekere thread op Reddit beloven me dat Tucker and Dale vs. Evil een geweldige film is. Eerder heb ik zo onder andere Moon en Primer leren kennen, dus dit kan niet zo slecht zijn, toch? Ik nestel me gemakkelijk op mijn stoel en val er na niet al te lang bijna weer uit van het lachen.

Tucker Dale vs evil gif

De film start zoals bijna alle traditionele hack ’n slash horrorfilms; met een groepje studenten dat in the middle of nowhere gaat kamperen. Tijdens de autorit komen ze “verdachte” types tegen, twee hillbillies genaamd Tucker en Dale, die door de oppervlakkige tieners al gauw bestempeld worden als eng en gestoord. Het helpt niet dat de goedmoedige Dale zich aangetrokken voelt tot een van de meisjes (Allison) van het gezelschap en een wel heel onhandige poging doet om haar aan te spreken – met een zeis in de hand en een zenuwachtig lachje. Het nerveuze gezelschap haast zich hierop met gierende banden wég van de hilbillies. Tucker en Dale trekken verder naar hun vakantiehuisje, dat uiteraard vlakbij de kampeerspot ligt van de tieners. Terwijl onze hillbillies een vislijntje uitgooien, spetteren de nietsvermoedende tieners in hetzelfde meer rond en krijgt Allison een ongeluk. Dale weet haar te redden… En van hieruit stapelen de misverstanden én de lijken zich op.

tucker dale vs evil message

Hm, hoe kan je dit nu fout interpreteren hé?

Horrorfans, niet gevreesd, de nodige liters bloed vloeien in deze film. Maar je zal eerder last hebben van je lachspieren dan van je gevoelige maag. De tieners komen met wel héél vergezochte conclusies voor de gebeurtenissen (te veel horrorfilms gezien?) en brengen zichzelf zo in de problemen. Je voelt als kijker de situaties aankomen, maar het blijft erg leuk om te volgen, mede dankzij een grotendeels getalenteerde cast. Tyler Labine (Rise of the Planet of the Apes) speelt de uiterst aaibare Dale (ik flapte er vijf keer een “awwwh” uit bij het kijken) en de tieners zijn algemeen acceptabel geacteerd. Maar de hilarische vertolking van Alan Tudyk (Firefly) als de soms psychotisch aandoende Tucker is nog het beste. Ik heb zitten schuddebuiken van het lachen op het moment dat hij met een kettingzaag in de hand, woest brullend, aan een zwerm wespen probeerde te ontkomen en de nabijzijnde studenten krijsend uiteenstoven. Een perfect gebruik van slow motion maakte de scène volledig af.

tucker dale vs evil chainsaw

This looks bad but it’s actually hilarious, trust me

Heel veel medelijden heb je niet met de slachtoffers, aangezien ze vaak redelijk domme beslissingen maken en het grootste deel van de moeilijkheden zelf veroorzaken. En het doet er eigenlijk ook niet toe: Tucker and Dale vs. Evil is zonder meer bedoeld als een zwarte komedie en levert meerdere hilarische momenten af. Een onverwacht theekransje om maar iets te noemen, en een houtversnipperaar waarin op ongelukkige wijze iets anders dan hout wordt geramd. De geweldig geschreven dialogen zullen je ook bijblijven; “We’ve had a doozy of a day, officer” vat het subliem samen. De humor ligt erg dicht bij films zoals Shaun of the Dead en Zombieland en is een verfrissende wind door het genre. Minpuntjes zijn sommige oppervlakkige karakters die je amper leert kennen en de wel heel grote toevalligheden die enkel bedoeld zijn om nog méér misverstanden aan de plot toe te voegen, maar zeg nu zelf, ga je hiervan wakker liggen als je zo hard hebt gelachen? Neerploffen in de zetel en zo gauw mogelijk kijken als je dit nog niet hebt gedaan!

78%
78%
Hilarische grumor

Tucker and Dale vs Evil is een heel erg leuke film. De aaneenschakelingen van misverstanden leiden tot een humorvolle en bloederige finale, waarbij je tot aan de ending credits zal blijven lachen. Een schitterende zwarte komedie!

 • Verhaal
  9
 • personages
  7
 • soundtrack
  7
 • visueel
  8
Share.

About Author

Naomi Busard

Opgegroeid met Ocarina of Time, Banjo-Kazooie en Diablo 2. Casual geek en tettert hierover je oren af als je niet oppast. Tevens een spelling/grammar nazi die op de eindredactie eindelijk een plek heeft gevonden om als pietje precies wat nuttig werk te verrichten.

Reacties