these ARE the droids you’re looking for

0

Aangezien we nog moeten wachten tot december om de Force opnieuw te zien wakker worden hebben de bonzen van Lego en Disney beslist een nieuwe reeks op ons los te laten. Ze willen ons de bestaande trilogieën opnieuw inlepelen maar deze keer in de vorm van legoblokjes.

De titel Lego Star Wars: Droid Tales leert ons dat het uitgangspunt voor deze 5-delige animatiereeks de 2 figuren zijn die alle 6 de bestaande episodes al doorsparteld hebben: de houterige C3-Po en zijn nukkige kompaan R2-D2. Ze nemen ons mee doorheen alle memorabele gebeurtenissen uit de saga en ontmoeten er bekende gezichten. De laatste aflevering zal dan “naadloos” aansluiten met episode 7 “The Force Awakens”. Voor zover dat mogelijk is.

De reeks zal uitgezonden worden op Disney XD en hopelijk bevat ze dezelfde humor zoals we die kennen uit de Lego Star Wars Games en wordt het een feest om al die voertuigen en figuren die al jaren op de rekken  staan te blinken tot leven te zien komen.

Natuurlijk een handig trucje van Lego om hun Star Wars sets voor de tigste keer heruit te geven, ideaal voor verzamelaars om net dat ontbrekende stuk van je collectie in huis te halen, of voor kinderen te laten kennismaken met de oude films. These are the droids you’re looking for. Want de meeste kinderen zijn blijkbaar alleen maar geïnteresseerd in de Clone Wars en Rebels franchise.

Of de oudere generaties blij zijn met deze hervertelling? Ik moet toegeven dat ik er toch ook twijfelachtig tegenover sta. Het zal leuk zijn, maar of het kan tippen aan de originele versies? Vroeger was alles beter. En wie de oude films wil leren kennen, die haalt de DVD maar in huis. Of de Bluray. Of de Laserdisc. Of de videocassette. Dankzij nonkel Lucas is er keuze genoeg.

giphy (1)

Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties