The Wolf of Wall Street

0

Het is woensdagavond en ik zit in een pittoresk cinemaatje in Aalter samen met een handjevol andere mensen te wachten op Martin Scorsese’s nieuwste. Kan de ondertussen 71-jarige Scorsese ons nog verrassen of beginnen de grijze haren zich een weg te banen naar het witte scherm?

original

Eenenzeventig jaar…op die leeftijd ben je vervuld door de wijsheid of krankzinnigheid dat ouder worden met zich meebrengt. Je mantel hangt aan de kapstok der veteranen en een nieuwe generatie jong geweld staat te popelen om je te vervangen. Velen zouden op die leeftijd hun mantel daar laten hangen, zich lekker terugtrekken en genieten van hun oude dag. Scorsese behoort niet tot deze mensen en bewijst met The Wolf dat wijsheid en krankzinnigheid misschien nog niet zo ver van elkaar verwijderd ligt. Hij stoft zijn mantel af en stapt naar zijn regisseurstoel, klaar om ons nogmaals duidelijk te maken dat er jong bloed door z’n aderen pompt.

the-wolf-of-wall-street-trailer-movies-dwarf

Maar tijdens de premiére van The Wolf of Wall Street werd onze oude vriend, samen met DiCaprio uitgejoeld. Amerikaanse critici schreeuwen moord en brand dat Scorsese het decadente leventje van Jordan Belfort verheerlijkt. Doorheen de film wordt er ons geen detail bespaard. Bereid je maar voor op orgieën, een heleboel sexscénes, overmatig druggebruik en overspel. Dat allemaal zonder dieper in te gaan naar z’n onderliggend motief, zonder een moraliserend vingertje dat ons erop wijst dat dit allemaal fout is, maar is dit dan echt nodig?

THE WOLF OF WALL STREET

The Wolf of Wall Street is een komedie, Belfort’s levensstijl is zò decadent en absurd dat hij bijna herleid wordt tot een karikatuur. Er zitten een heleboel scénes, waaronder de kruip-scéne, die echt laugh-out-loud-grappig zijn. Achteraf voelde ik dan ook geen jaloezie voor Belfort , hij is niets meer dan een sexverslaafde junkie die elke vorm van moraal liet varen vanaf hij een stap in Wall Street zette. Geniaal om naar te kijken maar nee, ik heb geen ‘wijze’ levensles op het einde nodig die me moet duidelijk maken dat dit niet oké is.

We moeten er niets meer van maken dan het is: het is 3u pure entertainment met geniale vertolkingen van Leonardo DiCaprio, Jonah Hill & Matthew McConaughey en Martin Scorsese, hij bewijst dat er stiekem nog een 20-jarige jongen in hem schuilt. Moge het aantal fucks en tieten daar een bewijs van zijn.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties