The Dark Knight Rises

0

Alsof we aan The Avengers nog niet genoeg hadden om dit jaar naar uit te kijken kwam, na 4 jaar in onze Batman-pyjama wakker-liggend wachten, vorige week ook nog eens The Dark Knight Rises uit.

(Het woord waar u naar zoekt op het einde van die trailer is Frisson)

Iedereen’s 2e favoriete billionaire-superhero (Iron man FTW) trekt zijn carbonfiber batpak nog eens aan voor het laatste deel uit Chris Nolans’ ondertussen legendarische Dark Knight-trilogie.

Uitkijken was het vooral naar wie ze zouden vinden om Heath Ledger’s Joker te vervangen als bad guy du jour, sinds iedereen het er toch min of meer over eens is dat Heath daar toch wel een kanjer van een prestatie heeft neergezet.  Om het toch eerlijk te houden zijn ze dan maar voor 2 villains gegaan:

Catwoman (Anne Hathaway)

Damn straight dat mijn dark knight daarvan riset

En Bane (Tom Hardy)

Catwoman kennen we van de ongelooflijke kutfilm Catwoman (2004) en Bane kennen we (en met we bedoel ik het meer hard-core comic-lezende volk) van de magnifieke Batman   story-arc Knightfall (Warning: Als je de film nog niet hebt gezien en niet weet waar ik het over heb: Don’t google this. MASSIVE spoilers).

Over het verhaal zal ik het maar niet te veel hebben, kwestie van voorafgenoemde spoilers te vermijden. We vinden Bruce Wayne terug als kluizenaar in zijn giga-mansion nadat hij zijn cape heeft opgehangen (sinds het volk Batman zo geen toffe peer meer vond na heel die affaire met Harvey Dent) maar er is wederom iets mysterieus en evil op komst (Zijnde Bane en zijn kompanen).

De film begint ongelooflijk sterk en stelt meteen een aantal vragen die we niet gewoon zijn van Superhero-movies. “Is Batman wel nodig?” en belangrijker “Is Bruce Wayne zelf niet even gestoord als de wackos die hij bestrijdt?”. Bruce Wayne is een volwassen man, en ja zijn ouders zijn vermoord, maar dat schijnt nog wel vaker te gebeuren… Is hij nu niet wat aan het overdrijven?

Maar na een sterke eerste helft vol prangende existentialistische vraagstukken laat TDKR het allemaal een beetje vallen en antwoordt het volmondig op al die vragen: “BECAUSE HE’S THE GODDAMN BATMAN” waarna Bruce iemand in zijn noten schopt met de punt van zijn bat-botinnen. The Dark Knight Rises is en blijft natuurlijk een actie-film (en a damn good one) maar na The Dark Knight en het straffe begin van TDKR verwachtte ik toch wat meer.

Soit: uiteindelijk ga je niet teleurgesteld naar huis. Rises is een knaller van formaat en wordt uitendelijk alleen maar een beetje de das omgedaan door de genialiteit van zijn voorgangers. Als je iets zoekt om over na te denken: Haal die Inception-DVD nog maar eens boven. Maar als je zin hebt om Batman colruyt-familypack-hoeveelheden ass te zien kicken: Ga toch maar eens naar The Dark Knight Rises kijken. Het is de moeite.

Share.

About Author

Avatar

Full-time PHP-developper en freelance nerd. VInd zijn muziek-,film- en boekensmaak beter dan die van u.

Reacties