Ted

0

Eerst en vooral een toegeving: Ik ben geen grote fan van Seth Macfarlane.
Voor dat u massaal in de comments begint te bitchen over mijn gebrek aan smaak, weet dat dit niet altijd het geval was. Family Guy had (en heeft, maar nu in veel mindere mate) zijn momenten, maar iemand die met The Cleveland Show afkomt en dat niet als prank bedoelt kan ik nu eenmaal niet serieus nemen.

Nu: Ted.
Voor de 3 mensen die de trailer nog niet gezien hebben: Ted gaat over John Bennet (gespeeld door Mark Wahlberg  en zijn Bostonian accent) die toen hij acht was wenste dat zijn teddybeer Teddy (ge-voiced door Seth Macfarlane zelf) tot leven kwam. En omdat de magie toch nog niet helemaal de wereld uit is kwam zijn wens uit en groeide hij op met Ted als zijn beste vriend. 27 jaar later wonen ze nog altijd samen en zijn ze respectievelijk opgegroeid tot verlepte child-star en unsuccesvolle slacker. Om een of andere reden heeft  John Mila Kunis als vriendin te pakken gekregen (ik zou daar eerder voor wensen op kerstmis). Kunis heeft het zowel wat gehad met Ted en zijn shenanigans en eist dat John zijn eigen leven begint te leiden in plaats van zijn dagen te verkwisten met zijn knuffelbeer terwijl ze stoned naar Flash (AAAAAA-aaaaah!) Gordon zitten te kijken.

Dus: een film over een man-child en iets dat niet zou moeten praten, maar het toch doet en vunzige praat verkoopt. Van Seth Macfarlane moesten we natuurlijk niet veel meer verwachten. Ik ga toegeven dat er 1 of 2 momenten zijn dat ik heb moeten lachen, maar voor de rest kon ik het overweldigende meh-gevoel niet afschudden. De pitch-meeting voor Ted ging in mijn hoofd als volgt:

Macfarlane: Ok, dus: ik heb een film-idee waaraan het enige originele aspect een pratende teddy is, en dat gaan we dus ook uitmelken tot er stof uit de uiers komt. En in de plaats van grappen gaan we er gewoon vuile woorden insteken en hopen dat niemand het merkt.
Big time movie executive: SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

Dus: kleine test om te zien of je Ted moet gaan kijken of niet… klaar?

“Fuck”

Kan je dit amper lezen omdat de tranen van het lachen uw zicht troebel maken? Ga naar Ted kijken. Zo niet: probeer eens iets anders.

 

Share.

About Author

Avatar

Full-time PHP-developper en freelance nerd. VInd zijn muziek-,film- en boekensmaak beter dan die van u.

Reacties