Suicide Squad-première + pop-upstore afterparty ft. Geekster

0

Geekster is helaas geen tovenaar zoals Gandalf, want alhoewel hij nooit te vroeg of te laat is maar aankomt wanneer hij het zo wil, waren wij er als de kippen bij op de première van Suicide Squad. Die vond plaats in Cinema Cartoons in Antwerpen.

De organisatoren en de cosplayers waren nog met een mondvol pizza aan het opruimen. Na een tijdje met onze duimen te draaien gingen wij als een van de eerste naar binnen en SCOOORE! Een lege ruimte, niet al te groot, mooie stoelen, dé perfecte zaal om Suicide Squad te zien, dachten we. Dan begon de zaal gestaag vol te lopen met mensen. Niet al teveel gekostumeerde aanwezigen, dachten we dan in onze outfits. Er waren een paar dames bij die hun haarpunten in rode en blauwe verf hadden gedipt, maar buiten ons waren de verklede mensen er op één hand te tellen. Dresscodes? Never heard of it!

Deze diashow vereist JavaScript.

De kleine wijzer op de klok draaide eens helemaal rond en Sean Dhondt begon een kleine speech af te steken. Vervolgens werd ons een fragment getoond van z’n interview met de cast. Hierin kwamen kwalitatieve vragen aan bod zoals “Als je een party squad zou samenstellen, wie zou erin zitten?” Ondertussen steeg het kwik met spoedtempo. Ergens hoopte ik dat iemand vergeten was de airco op te zetten, om die persoon dan naar buiten zien te rennen tijdens de film om op de aan-knop te drukken, maar tevergeefs, doorheen heel de film konden we niet rekenen op frisse winden en koele verademingen.

13884346_10209899550435132_1543665180_n

Gedurende de komende twee uur werden we heel langzaamaan gaar gekookt in ons eigen sop. “Kan iedereen alstublieft stoppen met ademen?” dacht ik terwijl alle aanwezigen (buiten Geekster) door mij vervloekt werden omdat ze mede verantwoordelijk waren voor de artificiële broeikas die hier ontstond. Na het eerste uur afzien, haalde ik mijn Owl-masker boven om mezelf verkoeling toe te wapperen. Het zou ons niet verbazen als de temperatuur in de filmzaal boven de veertig graden rees. Tegen het einde toe begon de projectorlens zelfs aan te dampen. Al een geluk was het tijdens een zeemzoet moment tussen Deadshot en zijn klein gespuis, en deed het niet teveel afbreuk aan de film in z’n geheel.

Wanneer de credits begonnen rollen, spurtten mijn bezwete voorhoofd en ik als de wind naar buiten om te ontsnappen van Satans vuurhol. Een van de Harleys zag me zweten terwijl ik naar de uitgang spurtte. Ze riep me na dat er verfrissende drankjes op me wachtten in de pop-upstore met mijn naam erop. Blijkbaar misten we de after-credits scene, maar in mijn hoofd waren er twee gedachtegangen: “Gotta get out, hot, gotta get out, hot, hot, hot“. Deze werd snel afgewisseld met “SWEET BABY JESUS I’M NEVER GOING INSIDE A BUILDING EVER AGAIN” wanneer ik eindelijk de straatstenen onder mijn voeten voelde.

Deze diashow vereist JavaScript.

You smart, you loyal, you gratefuI, I appreciate that, go buy your momma a house

Na een korte trip door het gezellige Antwerpen werden we op de Meir begroet met de prachtige klanken van DJ Khaled. Eenmaal binnen zagen we dat de store prachtig gedecoreerd was met muurpanelen, tralies, tattoostoelen en het beste van allemaal: een bar met gratis drank. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Al snel duwden de cocktailshakers ons twee Harley-cocktails in de handen zodat ze van mijn gezaag af waren. Doorheen de avond kon je terecht bij een van de Quinns, gewapend met baseballbat en washandje, om tijdelijke tattoo’s op je lichaam te zetten. Achteraan was er ook een heuse tattoo-installatie waar ze gratis inkt in je lijf prikten. Natuurlijk gebaseerd op patronen van de Suicide Squad. Helaas was alles al volgeboekt, anders zat yours truly als een van de eersten op die stoel. Na nog een cocktail te consumeren, vonden we dat we alles gezien hadden en trokken we ons terug richting een lekker warm bedje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je zelf nog wat merchandise gaan kopen, wees er snel bij, want volgende maandag sluiten ze al hun deuren. En wat we nu eigenlijk vonden van de film? Dat kun je hier lezen!

Share.

About Author

Timothy

Houdtdt van ananas, de Metal Gear Solid franchise en Evil Dead te quoteren. Heeft een kokosnoot BH in zijn kast liggen maar heeft nog geen rieten rokje gevonden dat erbij past.

Reacties