Filmfestival Gent: Starlet

0
6.2 Niet groots

Het verhaal is niet zo groots, dus Starlet is vooral een feelgoodfilm om te zien samen met je partner gezellig onder een dekentje. Of op het Filmfestival natuurlijk

  • Verwachting 6
  • Net na de Film 6.5
  • Terugblikkend 6
In dezelfde naturalistische stijl van zijn vorige films (‘Prince of Broadway’ en ‘Take Out’) draaide Sean Baker ‘Starlet’, over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de 21-jarige aspirant-actrice Jane (Dree Hemingway, achterkleindochter van Ernest) en oude weduwe Sadie (Besedka Johnson). Wanneer Jane een smak geld vindt in een op een rommelmarkt gekochte thermos wurmt ze zich uit nieuwsgierigheid (of uit schuldgevoel) een weg in het leven van de vorige eigenares. De intussen overleden Johnson en Hemingway voegen met hun gevoelige performances emotionele diepte toe aan de scherpe visuele lyriek van Baker. San Francisco’s San Vernando Valley baadt in het zonlicht en DOP Radium Cheung (‘Margin Call’, ‘Blue Valentine’) doopt zijn strakke shots in een rozige gloed. Volgens The New York Times “a thrillingly, unexpectedly good American movie about love and a moral awakening”.
regisseur: Sean Baker
producent: Chris Maybach
scenario: Sean Baker & Chris Bergoch
montage: Sean Baker
fotografie: Radium Cheung
geluid: J.M. Davey & Zach Seivers

productiehuis: Freestyle Picture Company

dialoog: Engels / anglais / English
ondertitels: Geen ond.
duur: 103 minuten
land: Verenigde Staten van Amerika
jaar: 2012
din 15/10 17:30 Sphinx
Don 17/10 14:30 Sphinx
Hartverwarmend. Zo valt Starlet in 1 woord samenvatten. In de film maken we kennis met de naïeve maar o zo lieve Jane die per ongeluk een pak geld vind tijdens een yard sale van een oud vrouwtje. Uit schuldgevoel leert ze de oude dame kennen en hoewel hun werelden zo ver uit elkaar liggen, raken ze bevriend. Jane, een jong meisje dat haar eerste stapjes zet in de pornoindustrie. Sadie, een oude dame die door de vele tegenslagen zich wat verstopt achter haar humeur.

Maar wat een ‘roze’, happy film zonder over the top te gaan. Ik zat de hele film met een soort oooooooh-gevoel. Alsof mijn geloof in de mensheid een klein beetje werd hersteld.

Het verhaal is niet zo groots, dus Starlet is vooral een feelgoodfilm om te zien samen met je partner gezellig onder een dekentje. Of op het Filmfestival natuurlijk 😉

02 13-0861_gallery_2

TICKETS KAN JE HIER KOPENhttp://www.filmfestival.be/nl/2013/starlet/13-0861

Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties