Star Wars: The Force Awakens Teaser vindt zijn weg online

4

J.J. Abrams kon het niet geheim houden, vorige maandag tweette hij nog een foto met de melding dat we een teaser mochten verwachten van Star Wars: The Force Awakens en vandaag is het al zover. Nu de teaser de wijde wereld ingestuurd is stellen we ons de vraag: zijn we al iets wijzer geworden?

Buiten het feit dat we Han Solo (Harisson Ford), Leia Skywalker (Carrie Fisher) en Luke Skywalker (Mark Hamill) zullen terugzien, weten we eigenlijk weinig. De Star Wars: The Force Awakens teaser is eigen aan Abrams’ stijl behoorlijk minimalistisch gebleven. Het doet ons beetje terugdenken aan hoe Abrams in 2009 voor Star Trek ook een korte teaser online gooide. Duidelijk bedoelt om de kijker enerzijds gerust te stellen, dat de franchise in goeie handen is en anderzijds ons al wat waterachtig moet maken voor de film zelf.

Zo zien we de terugkeer van Stormtroopers (niet in Lego-vorm, maar de real thing!), X-wings, Millenium Falcon(!) en wat lijkt op een Sith Crusaderlightsaber (spiffy!). Reken maar dat deze film de moeite waard zal zijn. THE HYPE IS REAL!!

Harisson Ford

Maar is er al iets geweten over het verhaal vraagt u? Een heleboel geruchten, maar ik wil toch eventjes melden dat wat hieronder beschreven staat eigenlijk best aanzien kan worden als één gigantische spoiler.

We zijn 30 jaar na Return of the Jedi en The Empire heeft zich niet simpelweg overgegeven na de dood van Darth Vader. Inquisitors jagen op Jedi Masters en mensen met potentieel om Jedi te worden. Luke Skywalker heeft zich teruggetrokken in ballingschap. Hij is werkelijk paranoid geworden door de kracht die hij hanteert als Jedi Master en begint lichtjes te zakken in the dark side of the force… De twee hoofdpersonages vinden hem en Luke, die enorm potentieel ziet in de 2 nieuwelingen, vindt terug hoop en keert terug naar de goeie zijde. Deze Inquisitors zouden blijkbaar de rol van bad guys spelen in The Force Awakens, met een flashback waarin we Darth Vader de eerste Inquisitors inlijft.

Meer is eigenlijk nog niet geweten en onthou, dit zijn gewoon geruchten. We moeten vertrouwen hebben in Abrams; hij heeft zijn pluimen al verdient met Star Trek. Zoals de wijze Yoda ooit zei: “Patience, we must have, young padawan”. Nog een jaar. Eén verdomd lang jaar.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties