[SPOILER] Wat betekent de post-credit scene van Guardians of the Galaxy?

0

Waarschuwing! Indien je de film nog niet bekeken hebt, scroll dan niet verder. Deze post is eigenlijk een gigantische spoiler en we willen je geen kijkgenot ontnemen. Vandaar ook dat we je graag doorsturen naar onze recensie of onze introductie post over Guardians of the Galaxy. Als ik je toch niet kan tegenhouden en elk deeltje in je verlangt naar meer info over Marvel’s plannen, proceed cautiously. Een gewaarschuwd man is er twee waard.

Als trouwe Marvel-fan blijf je zitten als de credits over het scherm rollen, dat weet iedereen. Maar als je vandaag bleef zitten na Guardians of the Galaxy, dan verliet je de zaal toch wel met grote vraagtekens. Een eend?! Serieus? Nee, niet zomaar een eend, we hebben het hier over het gedrocht dat me de stuipen op het lijf jaagde als kind. Enger dan Freddy Krueger en die familie punthoofden:

Howard the duck

Howard the duck in George Lucas’ geflopte film-adaptatie

Howard, the duck

Toegegeven, deze Howard the duck komt uit George Lucas’ meest geflopte film ooit. De originele eend ziet er in de comics, weliswaar op z’n eigen manier, heel wat charmanter uit. De sigaarrokende Howard kwam eigenlijk op het toneel als een satire-versie van Disney’s Donald Duck, bedoeld om de maatschappij een spiegel voor ogen te zetten. Mogen we dus binnenkort een nieuwe langspeelfilm verwachten van Howard the duck?

Howard the Duck

‘Howard the Duck’ bij The Collector in ‘Hulk and the Agents of S.M.A.S.H.’

Zou me erg verbazen. Volgens mij kwam Howard gewoon eventjes langs als cameo en moeten we er niet té veel achter zoeken. Guardians of the Galaxy had een meer komische toon dan voorgaande Marvel-films, waardoor er ruimte was voor een kleine knipoog. Marvel heeft tot 2017 een behoorlijk strakke planning qua filmreleases en ik vrees dat er weinig plaats is voor een sarcastische eend. Maar wees niet getreurd, er is een sequel van Guardians of the Galaxy bevestigt, als dàt geen goed nieuws is, dan weet ik het niet meer.

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties