‘Pride and Prejudice and Zombies’ film komt er dan toch

0

Je zou haast denken dat de verfilming van Pride and Prejudice and Zombies vervloekt is! Deze horror/komische parodie gebaseerd op het bekende verhaal van Jane Austen, draait zoals het origineel voornamelijk rond de ongehuwde zussen Bennet. Maar in deze versie vooral bekend om hun schoonheid en hun kick-ass fighting skills. Dat de moeder een romantische ziel is ( of verdomd wanhopig ) wordt duidelijk door het feit, dat ze haar dochters hopeloos probeert aan de man te brengen terwijl de wereld wordt geterroriseerd door horden zombies.

De filmrechten van het gelijknamige boek werden reeds verkocht in 2009 door Grahame-Smith maar de film laat, helaas, nog steeds op zich wachten. Allemaal de schuld van Natalie Portman, die geen rol meer wilde in de film maar eerder wou helpen in de productie en daarmee rampspoed bracht over het hele project. De eerste tegenslag trof David O. Russell, die oorspronkelijk de film zou registeren ware het niet van een dubbele boeking waardoor hij het toneel vroegtijdig diende te verlaten. Net zoals Mike White, die om exact dezelfde reden uit het project stapte. Met Craig Gillespie dacht men eindelijk dé regisseur te hebben gevonden maar na een aantal maanden gaf ook hij forfait.

Matt Smith

Matt Smith speelt de rol van Mr. Collins

Gelukkig kwam er een einde aan al dit drama toen Lily Collins bevestigd dat de verfilming er toch komt en zijzelf een leading role op zich neemt. Velen voegden zich reeds bij haar zoals Lily James, Sam Riley, Bella Heathcote en Jack Huston. Onlangs kregen we zelf het heuglijke nieuws te horen, dat ook Matt Smith deel uitmaakt van het team. Hij neemt de rol van Mr. Collins, een neef van Mr. Bennet voor zich. De eerste camerabeelden worden opgenomen deze maand, en hoewel het nog een tijd zal duren voordat deze prent in onze cinemazalen tevoorschijn komt, weet ik nu al zeker, dat ik bij de eerste in de rij sta aan te schuiven.

 

 		
				
				
			
Share.

About Author

Gwen

Liefhebber van het geschreven woord, b-films en cijfers. Aanbidder van Stephen King en Tim Burton. Beginnende muzikant maar een eeuwige student met een zwak voor bebaarde mannenlichamen.

Reacties