Popcorn Time Beta, voor elke TV-serie addict

0

Velen zien er op tegen dat de herfst begonnen is en dat de winter niet later daar op volgt. Voor mij zijn deze seizoenen echter geen pijniging want dit betekent gezellige momenten onder een dekentje voor de buis. De tv-magnaten spelen perfect in op mijn verslaving aan het kleine scherm, door het nieuwe tv-seizoen met de herfst te laten beginnen. Elke tv-serie addict heeft wel zo zijn eigen methodes om zijn verslaving intact te houden. In dit artikel geef ik uitleg over een nieuw medium die je verslaving naar een nieuw level kan tillen!

 Voor het volledige internet en technologie gebeuren waren mensen volledig afhankelijk van de tv-zenders om hun favoriete reeksen te kunnen volgen. Het floreren van de high tech heeft echter nieuwe mogelijkheden geboden om niet meer angstvallig week na week te moeten wachten op die nieuwe aflevering. Er zijn tal van diverse mogelijkheden om reeksen te bekomen zoals: Netflix (zie onze post hierover), Dvd-box kopen, downloaden,…

Ik zal het hier echter over filesharing hebben, meer bepaald een programma genaamd Popcorn Time die gebruik maakt van torrents. Downloaden en filesharing kan als hetzelfde beschouwd worden, namelijk het binnenhalen van informatie (in ons geval een aflevering of seizoen van een tv-reeks) waarbij het initiatief ligt bij het ontvangende apparaat. Waar downloaden gebruik maakt van clients en servers om bestanden te verspreiden, maakt filesharing gebruik van een peer-to-peer netwerk op  basis van peers en trackers. Filesharing is waarschijnlijk beter bekent onder de naam torrent. Ik ben hier absoluut geen expert in en zal er dan ook geen uitgebreide  informatie over kunnen verschaffen (lang leve google). Wat je wel over deze methodes nog moet weten is dat deze in principe illegaal zijn, dus het gebruik maken van deze media is op eigen verantwoordelijkheid en risico.

Popcorn Time

Na deze korte introductie, over tot het onderwerp van dienst Popcorn Time. Dit is een mediaplayer die gebruik maakt van de reeds vermelde torrents, om u alle mogelijke reeksen en films aan te bieden. Je hoeft dus niet meer zelf het volledige net te gaan afspeuren naar een goede kwaliteit van film of reeks, dit programma doet het allemaal voor je. Heb ik trouwens al vermeld dat het zoeken naar een gepaste ondertiteling met dit programma ook bijna volledig verleden tijd is. Jup, zelfs het meest irritante karweitje neemt Popcorn Time voor zijn rekening. Doordat men gebruikt maakt van torrents kan je  films en reeksen op het platform relatief vlug terug vinden. Ik heb gemerkt dat indien een reeks zondag uitgezonden wordt op de Amerikaanse televisie, het vanaf maandag respectievelijk dinsdag te bekijken is.

Het is initieel gebouwd geweest als gratis alternatief voor streaming abonnementsdiensten zoals Netflix. Nadat er echter een hoge dreiging van rechtszaken boven de makers hun hoofd begon te hangen, hebben ze de website opgedoekt. De broncode voor het programma werd echter vrijgegeven waardoor andere groepen Popcorn Time in leven hebben gehouden.

Hoe gaat Popcorn Time in zijn werk?

Je download het programma op je computer, wat zowat standaard is voor om het even wat. Eénmaal het op je pc staat hoef je het programma enkel nog te openen.

Zoals je kan zien aan het startscherm hieronder, is het relatief eenvoudig om met deze mediaplayer te werken en hoef ik naast deze screenshot geen verdere uitleg te geven.

Intropagina Popcorn Time

Hoewel het een schitterend initiatief en idee is, zijn er zoals elk programma wel enkele nadelen aan verbonden. Oudere films en tv-reeksen zijn niet zo makkelijk om te vinden en als je ze al vind heb je een probleem met het laden. Je kent het wel, je bent net volledig op aan het gaan in de film/reeks wanneer er een irritant klokje op je scherm verschijnt! Je moet dan even (soms meer dan héél even) wachten tot het bestand ingeladen is om verder te kunnen kijken. Voor recente films en reeksen heb ik echter nog geen enkel probleem ondervonden!
Daarnaast heeft het ook wat problemen wat betreft de ondertiteling. Bij reeksen heb je een hoop verschillende talen waaruit je de keuze hebt, wanneer je soms echter één aangeklikt, vertikt Popcorn Time het om deze effectief af te spelen. Afsluiten en herbeginnen is hier dan de enige optie. Bij films is er niet altijd ondertiteling voorzien waardoor je dan toch het net moet gaan afspeuren. Maar ah, niet slecht voor een betaversie!

Hoewel deze negatieve punten voor een hypernerveus persoon zoals mezelf voor nogal wat frustratie hebben gezorgd, vind ik het voor een serieverslaafde toch een ideaal platform. Het weerhoudt me ervan de opslagcapaciteit op mijn vriend’s én mijn pc volledig in te palmen met downloads. Beter nog het schaft me de mogelijkheid om nieuwe reeksen te ontdekken waar ik waarschijnlijk anders geen oog voor zou gehad hebben. Kortom het houdt mijn verslaving intact tot ongenoegen van the boyfriend.

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties