LEGO onthult nieuwe Super Heroes- en Star Wars-sets op New York Toy Fair 2017

0

De jaarlijkse speelgoedconventie in New York staat zoals steeds garant voor de onthulling van nieuwe LEGO bouwsets.

Het voorbije weekend daalden de giganten uit de speelgoedindustrie neer in New York voor de jaarlijkse New York Toy Fair. Ook LEGO was zoals steeds aanwezig en onthulde nieuwe sets gebaseerd op onder andere Spider-Man: Homecoming, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales en nog een hele lading The LEGO Batman Movie-dozen. Star Wars: The Force Awakens zijn ze bij LEGO duidelijk nog niet vergeten, maar een blik op speelgoed gebaseerd op Star Wars: The Last Jedi blijft vooralsnog uit.

Spider-Man: Homecoming

lego spider-man

Spider-Man is ondertussen geen onbekende held meer voor LEGO. Hij verscheen voor het eerst in sets gebaseerd op de eerste film uit 2002. Nu krijgt de spinnenman opnieuw een eigen reeks naar aanleiding van Spider-Man: Homecoming. De eerste foto onthult een gevecht met de slechterik uit de prent: The Vulture. Ook Iron-Man is van de partij, maar het is nog onbekend wie het vierde figuurtje is, vermoedelijk wegens spoilers. Daarnaast neemt Spider-Man het op tegen enkele bankrovers in een tweede setje.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

lego pirates

Op de Toy Fair kondigde LEGO ook een nieuwe reeks aan gebaseerd op de vijfde Pirates of the Caribbean-film. Het schip Silent Mary is beschikbaar vanaf 1 mei voor 199 dollar. Als kers op de taart worden kapitein Jack Sparrow en Armando Salazar (het booswicht uit de film) vereeuwigd als BrickHeadz, een nieuwe reeks figuren die gelanceerd wordt in maart.

The LEGO Batman Movie

lego batman batwing

Het lijkt wel alsof er 100 sets verschenen zijn rond The LEGO Batman Movie, maar voor LEGO is het einde van de reeks nog lang niet in zicht. In de zomer verschijnen er vijf sets, waaronder een spiksplinternieuwe incarnatie van de Batwing en de meest indrukwekkende Batmobile ooit, die bestaat uit verschillende voertuigen.

Star Wars

lego quadjumper

Ook de inspiratie uit het Star Wars-universum is onuitputtelijk voor de speelgoedmaker. Enkele van de grotere nieuwe sets zijn de Quadjumper die opgeblazen wordt wanneer Rey en Finn willen ontsnappen uit Jakku en de aanvaring met de Rathtars. Daarenboven levert de adventskalender voor 2017 een hoop mooie figuurtjes op, een setje premiejagers met Bossk en Dengar, remakes van oude sets, battle packs en meer.

Foto’s via het team van The Brick Show.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties