New York Toy Fair: Lego dropt een bommetje

0

Wat ons bij de London Toy Fair niet lukte, was voor de New York Toy Fair geen enkel probleem: foto’s te pakken krijgen van de nieuwe Lego sets. Meer zelfs:  Lego laat ons met veel plezier kennismaken met een paar van hun nieuwste snufjes. Dat ditzelfde bedrijf in 2003 nog op het randje van een faillissement stond valt nergens nog op te merken. Lego gooit alle registers open om de consument te verleiden. Dat ze hierbij hun rechtstreekse concurrenten langs alle kanten proberen te tackelen heeft u ons niet horen zeggen. De troeven van hun lopende franchises (Star Wars, Marvel, DC Comics) spelen ze open en bloot uit op tafel, en ze deinzen er niet voor terug om er nog meerdere binnen te halen (Scooby Doo, Jurassic World). Om het allemaal toch wat overzichtelijk te houden, hebben we de interessantste zaken voor u op een rijtje gezet. Kwestie van nog te kunnen volgen, wat we van onze portemonnee allang niet meer kunnen zeggen.

Star Wars

UCS Tie Fighter

LEGO-Star-Wars-TIE-Fighter-6

Kort nadat dit jaar hun Ultimate Collector’s Series Slave I op de markt kwam, pakt Lego nu al uit met hun nieuwste huzarenstukje: The UCS Tie Fighter. De naam zegt het zelf: een spectaculaire uitgave van deze bekende fighter uit de klassieke trilogie. Voor de verzamelaars die de UCS Red Five X-Wing hebben, past deze natuurlijk mooi in het rijtje. Inclusief een exclusieve Tie-Fighter piloot in een nog niet eerder verschenen versie. (Bedrukte armen maken van deze piloot waarschijnlijk een moeilijk te vinden exemplaar op de tweedehands-markt)

2015-02-14-06.19.12

Constraction Battle Figures

2015-02-14-05.49.09

Helemaal nieuw dit jaar zijn de Constraction Battle Figures. Actiefiguren gebaseerd op wat we vroeger als Bionicle kenden. Hiermee wil Lego de action-figure markt betreden met 6 zelf-te-bouwen hoofdfiguren uit de Star Wars films. Op de beurs stonden er alvast 2: Luke Skywalker en Darth Vader zoals ze te zien zijn in hun allerlaatste onderlinge duel in Episode VI. Maar volgens de geruchten zou er ook een General Grievous in de pijplijn zitten. Hier houden ze ons nog een beetje aan het lijntje, we houden dit nauwlettend in het oog.

2015-02-14-04.44.43

Voor de rest pakt Lego verder uit met een tweede reeks van de Microfighters serie (ook al besproken op Geekster) en natuurlijk hun oude getrouwe speelsets uit de klassieke films en de Disney Rebels reeks. Niet veel bijzonders, een paar heruitgaves van een paar bekende tuigen: Naboo Fighter, Tydirium Imperial Shuttle, Flash Speeder met hun daarbijhorende figuurtjes. En een handvol Battlepacks, ideaal om een eigen leger Geonosioan Clonetroopers, Stormtroopers, Senate Troopers of Shadowtroopers uit te bouwen. Wat ons in het oog viel: The Final Duel. Hier werd de troonzaal uit de Death Star nagebouwd waar keizer Palpatine Darth Vader met Luke Skywalker laat duelleren, met het ons gekende resultaat. Alle scènes tijdens dit gevecht kunnen nagespeeld worden inclusief het in de koker gooien van een in Force-bliksems gehulde keizer. Leuk detail: het Darth Vader figuurtje werd helemaal herzien, zijn gezicht lijkt voor de eerste keer op dat van Anakin en zijn helm bestaat nu uit 2 delen, net zoals in de film. Toppertje.

2015-02-14-06.27.28

En wat het speciale kerst-figuurtje in de Advent Kalender? Het zijn er 2 en ze zijn geïnspireerd op een oude kerstkaart van Lucas Films (net zoals de kerst-Yoda van een paar jaar terug): Santa C3-P0 en Raindeer R2-D2.

2015-02-14-04.50.31

De sets van Episode VII worden nog angstvallig achterwege gehouden. Geen teaser of spoiler alert in Lego-vorm.

Marvel

2015-02-14-05.06.05

Waar we wél al meer van te zien krijgen is van de nieuwe Ant-Man film die binnenkort uitkomt. En zo komen we bij een andere Lego-franchise terecht. Leuk gevonden zijn de lego elementen in uitvergrote schaal, zodat het écht lijkt alsof we ons op mieren-niveau bevinden. De Ant-Man set is nog onder voorbehoud, het is te zeggen, het artwork staat nog niet op punt. Dat vertelt ons het watermerk dat op alle dozen staat afgedrukt, maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om dit met onze lezers te delen.

2015-02-14-05.06.19

Voor de rest in het Marvel-Universum: veel Spiderman, veel Avengers (de Ultraton sets en de UCS Helicarrier die we eerder dit jaar al besproken hebben). De films doen het goed, Lego wil hier natuurlijk in meepikken.

DC Comics

2015-02-14-04.53.34

Ook de Batman en Superman franchise blijft een topreeks. Zeker nu deze twee superhelden samen in één film gaan spelen. Wat wij willen aanbevelen is de Jokerland-set. Een op een pretpark geïnspireerde speelset die natuurlijk zoals de naam het doet vermoeden in beslag is genomen door The Joker en zijn trawanten. In deze set een handjevol slechteriken én natuurlijk de goeie Batman en zijn knechtje Robin. Handig om in één aankoop te beschikken over een meerderheid van hoofdrolspelers.

2015-02-14-04.54.09

Scooby Doo


2015-02-14-05.12.14

Nieuw in Lego-vorm zijn de sets gebaseerd op de tekenfilms van Scooby Doo. Shaggy en Scooby zijn goed vertegenwoordigd in een paar kleinere sets, wat Lego slim gezien heeft: is dat The Bunch Of Meddling Kids verspreid zitten over een paar duurdere sets. De humor en de typische karaktertrekken die de reeks zo populair maakten zitten uiteraard in deze sets verwerkt. En de hoofdjes van de gemaskerde slechteriken zijn langs 2 kanten bedrukt: één kant met hun vermomming, en de andere kant toont hun ware identiteit. Leuk bedacht!

2015-02-14-05.16.27

Jurassic World

de Dino’s van Jurassic World werden al door Geekster besproken, veel woorden gaan we hier niet meer aan vuil maken.

Architecture

2015-02-14-05.23.01

En om in schoonheid af te sluiten tonen we nog de nieuwste telg in het Architecture gamma. Je weet wel: die reeks die alle beroemde bouwwerken van de wereld in het klein op de markt brengt. Veel te dure dozen, voor veel te weinig elementjes. Die reeks. Lego heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door Het Louvre na te bootsen. De herkenbare glazen piramide is aanwezig, omringd door het klassieke bouwwerk. Voor de liefhebbers die nog geld over hebben, want Lego pakt dit jaar groots uit. En veel.

Wie nog meer van Lego wil zien, die komt regelmatig terug naar Geekster, want Geekster houdt jullie op de hoogte als er weer iets nieuws uitkomt.

Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties