May The Fourth, een hoogdag voor LEGO Star Wars-fans?

0

Ik snap wel dat niet iedereen into Star Wars is. Maar voor zij die dat wel zijn, en dan vooral into Star Wars LEGO, wordt elke vierde mei met een dikke rode stift in de kalender omcirkeld. 4 mei, May The Fourth, weet je wel. En LEGO houdt dan zijn jaarlijkse hoogmis door bij elke bestelling boven €55 leuke goodies uit te delen, met als top of the bill een exclusief minifiguurtje in een polybag. Maar is dat tegenwoordig nog wel zo’n feestdag? Misschien wel voor LEGO, maar voor de fans?

First Order Stormtrooper Polybag
75132 First Order Battlepack
Want elk jaar wordt rond deze periode ook de nieuwe UCS-set op de markt gegooid. En dit jaar is dat die 75098 UCS Assault On Hoth waar ik het eerder dit jaar al eens over had. Die luxueus verpakte 4-in-1-set waarvan iedere Star Wars LEGO verzamelaar al minstens een paar delen in huis heeft. En het minifiguurtje waar elk jaar naar uitgekeken wordt, valt eigenlijk een beetje tegen. Een First Order Stormtrooper? Je moet echt al van de outer-rim afkomstig zijn om er zo nog geen te hebben. (kuch Battlepacks kuch). Waarom geen minder voor de hand liggend figuurtje? Of een verchroomde versie van deze First Order Stormtrooper? Dat zou pas een hebbeding zijn. LEGO is trouwens het enige merk dat speciaal voor deze dag zo’n speciaal figuurtje uitbrengt. Hasbro doet bijvoorbeeld enkel een free-shipping-actie. Wat LEGO ook doet, trouwens.

Bovendien krijg je die dag ook nog eens 10 procent korting op de meeste Star Wars-sets. Wat op het eerste zicht een leuke geste is, maar het kan ook iets zijn waar je je in kan vergissen! Want stel dat je twee sets op het oog had van pakweg €30, dan zou je denken dat je boven de €55 euro zit en dus in aanmerking komt voor dat gratis figuurtje. Maar dankzij deze korting kom je nu maar aan 2 x €27 = €54. En kan je dus nog iets extra beginnen te kopen. En ben je dus meer geld kwijt dan dat je eigenlijk voorzien had.

Dus voor wie is dat dan een hoogdag?

Oh ja, er komen deze zomer een pak nieuwe Star Wars LEGO-sets op de markt. Nieuwe sets uit The Force Awakens, en er wordt een nieuwe LEGO Star Wars-animatiereeks van de nodige LEGO sets voorzien. Maar die kan je jammer genoeg nog niet kopen op 4 mei. Blijkbaar wil LEGO eerst plaats maken door oudere sets uit de shop te verkopen. En om zoveel mogelijk mensen naar die shop te lokken zijn ze bij LEGO met een countdown begonnen. Hype creëren. Noden creëren. Je kent het wel. ’t Is jammer dat wat eerst bedoeld werd als herdenkingsdag voor en door de fans, nu meer en meer op een commerciële marketingstunt begint te lijken.

Maar we willen LEGO niet helemaal afschrijven. Als we een tip mogen geven: laat je geld nog even op de bank staan. Dan brengt het nog iets op, toch? Op de Toy Fairs begin dit jaar zagen we dat er deze zomer een paar sets zullen uitkomen die het wachten waard zijn. En net zoals vorig jaar wordt er in september een andere “feestdag” gevierd: Force Friday – een dag in het leven geroepen door Disney – dan brengen alle speelgoedmerken hun nieuwste Star Wars-speelgoed officieel uit, en aan de trailer van die nieuwe film Star Wars: Rogue One te zien, zullen er dit jaar wederom een paar klassiekers de speelgoedrekken vullen. Althans, een mens mag dat hopen. In de trailer zijn klassieke Stormtroopers te zien, en AT-AT‘s. Dus je kan het ook zo bekijken; ’t is eigenlijk net zoals naar de grote wc gaan: hoe langer je wacht, hoe meer deugd je ervan hebt.

Star Wars: Rogue One

Enfin, May The Fourth be with you en with jouw portemonnee…

Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties