Live uit het park: een betere kijk op Indominus Rex en de raptors

2

Afgelopen weekend deed Toy Fair 2015 de deuren open en herinnerde ons er collectief aan hoe fijn het is om een volwassen kind met een budget voor speelgoed te zijn. Op deze enorme beurs, die een preview geeft van heel wat aanstormende merchandise en figurines, trokken afgelopen weekend twee standen bijzonder veel aandacht: die van Star Wars en, uiteraard, Jurassic World.

En boy, was dat terecht. Na vele teasers, silhouettes en onduidelijke afbeeldingen, krijgen we nu eindelijk een beter beeld van de alom gevreesde Indominus Rex, het man-made-monster dat de voornaamste antagonist van de komende Jurassic World film zal zijn. Without further ado:
jurassic-world-indominous-rex-dinosaurbadass motherf*cker” komt er niet eens in de buurt van deze kerel recht aan te doen. Maar wat leren we van dit figuur over de Indominus Rex? Wel, vooreerst valt de opvallende kleur op. Met een witte huid en rode ogen, lijkt de Rex wel een albino te zijn. Dàt, en hij heeft een veel onverzorgder gebit dan de standaard T-Rex. Maar veelzeggend is de beschrijving van het figuur: het heeft namelijk “color-morphing skin on its back“. Is de Indominus Rex, die toch al bovenaan de voedselketen staat, ook nog eens in staat als een kameleon van kleur te veranderen en in zijn omgeving op te gaan?
naamloos Uiteraard zou geen enkele installment van de Jurassic Park-franchise compleet zijn zonder een optreden van ons aller favoriete koning der tiranhagedissen: de Tyrannosaurus Rex. Ondanks het feit dat de T-Rex niet langer de top cat van het park is, heeft hij nog steeds een plaatsje in onze harten en verdient hij uiteraard ook weer zijn eigen actiefiguur.
naamloos Last but not least: de raptors. Van de teasers en trailers die we al mochten aanschouwen, kregen we de indruk dat de raptors in deze film niet zozeer de baddies zijn, maar door Owen, het personage van Chris Pratt tot een heuse raptor hunting pack werden getraind. Dit vermoeden wordt stilaan bevestigd door de raptor-merchandise. Op de verpakking van verschillende toys en de speelsets van Lego zien we dat deze huisdierraptors elke een eigen kleur en naam hebben.
jurassic-world-lego-23-600x400 Zodoende stelt Geekster met gepaste trots de vier nieuwe publiekslievelingen van Jurassic World voor: de raptors Blue, Charlie, Delta en Echo. Zullen zij trouw samen met Owen jacht maken op de gevreesde Indominus Rex? Of zullen hun wilde instincten toch weer de bovenhand halen? Naar het antwoord hebben we voorlopig nog het raden.

Wat echter wèl opvalt, is dat de Indominus Rex niet de enige “handgemaakte” dinosaurs van het park zal zijn. Afgelopen week dook ook dit figuur al op het internet op:
Jurassic-world-basic-figure-stegosaurus Een Stegoceratops? Hmmmm… Voor wie vroeger nièt door een dinosaurusfase is gegaan, sta me toe te verduidelijken: er heeft nooit een Stegoceratops bestaan. Deze dinosaurus lijkt een hybride te zijn tussen een Triceratops en een Stegosaurus. Gezien we er niet vanuit gaan dat er een romantische avond heeft plaatsgevonden tussen een Stegosaurus en een Triceratops met veel muziek van Barry White, lijkt het erop dat Dr. Wu aan het knutselen geslagen is. Let overigens ook op het “JW”-logo op de heup van de actiefiguren: een mooie throwback naar de oude Jurassic-actiefiguren, die ook steevast een “JP” op de heup hadden staan. Van zulke kleine details wordt deze Geekster nou echt gelukkig.

Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties