Geen enkele LEGO Batman-reeks voelt compleet aan zonder een eigen Batmobile. Nu kunnen we eindelijk ook het exemplaar uit Batman v Superman: Dawn of Justice nabouwen.

Natuurlijk, als Batman riskeer je elke nacht je leven om de straten van Gotham misdaadvrij te maken en moet je het zonder je mama en papa stellen, maar er zijn ook voordelen. Zoals bijvoorbeeld de garage vol coole Batmobiles! Wij, mere mortals, moeten het helaas stellen met de LEGO versie ervan. Zoals bijvoorbeeld die in LEGO 76045: Kryptonite Interception. Deze set bevat 306 blokjes voor een adviesprijs van 37,99 EUR. Voor dat geld krijg je drie losse zakjes met LEGO blokjes, twee handleidingen, een korte tekstloze comic en een vel met 5 stickers.

Kryptonite Interception contents

Maar laten we bij het begin beginnen: de minifigs.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij Kryptonite Interception krijgen we drie minifigs: Batman zelf en twee naamloze thugs (of hardwerkende arbeiders die veel te weinig verdienen voor wat ze allemaal moeten ondergaan). Da’s niet ontzettend spectaculair, want wie echt een LEGO Batman wil, het enige herkenbare personage in deze set, heeft er ongetwijfeld wel al een stuk of vier. Voor de figuurtjes moet je het dus eigenlijk niet doen. Alle minifigs hebben een tweede, kwade gezicht voor wanneer je dynamischere of spannendere scènes wil naspelen. Wat wel opvalt, is het feit dat het beenstuk van Batman in twee kleuren uitgevoerd is, waardoor hij zwarte laarzen lijkt te dragen.

Kryptonite Interception vorklift 2

Waar we deze set nièt voor zouden kopen, maar wat verrassend veel play value biedt, is de vorklift van Lexcorp, het bedrijf van de megalomane Lex Luthor. Deze vorklift is uitgerust met twee flick missile launchers aan de zijkanten en kan dankzij een stevige elastiek het pallet met de drie Kryptonietkristallen opheffen. De vorklift zelf komt helaas niet laag genoeg bij de grond om het pallet vlotjes op te kunnen pikken. Door op een uitstekend stukje aan de achterkant van de vorklift te drukken, kan je het dak eraf laten vliegen. Oftewel: wat de effecten van een aanvaring met de Batmobile zijn voor zo’n arm vorkliftje.

Kryptonite Interception vorklift

Niet slecht, niet slecht. Zoals gezegd kan je met deze vorklift meer dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Bovendien misstaat hij ook niet in een City-display. Maar waar het in deze set ècht om draait, is de nieuwe Batmobile.

Kryptonite Interception Batmobile

Al sla je me dood, ik heb eigenlijk geen idee meer hoe de Batmobile er precies uitzag in Batman v Superman: Dawn of Justice. Als we eventjes een afbeelding opzoeken, stellen we vast dat de LEGO replica ontzettend op de filmversie lijkt.

Batman v Superman Batmobile

Let vooral op de turret vooraan, die in de LEGO versie bestaat uit twee stud shooters, de opstaande kleppen vlak achter de voorste wielen, het spits uitlopende einde en het canopy-dak dat in twee splitst. Deze stukken, die de cockpit afdekken, zijn nieuw, en we vinden ze ook terug in set LEGO 76046 Heroes of Justice: Sky High Battle. Ik moet bekennen dat ik er erg benieuwd naar was, gezien ik hier en daar al wel eens gehoord had dat deze stukken behoorlijk knellen en niet vlot beweegbaar zijn. Gelukkig is daar helemaal niets van aan en kan Batman zonder veel aan z’n deuren te morrelen kwiek in de Batmobile springen.

Batmobile open

Qua omvang moet deze Batmobile niet onderdoen voor de andere LEGO exemplaren, zoals bijvoorbeeld de Batmobile in LEGO 76035 Jokerland. Op zich is de play value beperkt tot de stud shooters, wat niet wegneemt dat dit een bijzonder geslaagde LEGO representatie is van een iconisch voertuig, dat niet zal misstaan in de verzameling van zowel Batman-liefhebbers als LEGO bouwers.

8.5 Blits

Voor de spectaculaire minifigs moet je het niet doen, maar verder bevat de Kryptonite Interception echt wel bang for your buck. Het kroonjuweel van de set is de Batmobile, die stevig gebouwd is maar er dankzij de vele plooibare elementen erg gestroomlijnd uitziet. Onderschat echter ook de vorklift niet, die verrassend veel play value heeft voor zo'n klein ding.

  • Speelplezier 8
  • Vormgeving 9
Share.

About Author

Jeroen Van Heel

Cardboard cowboy, Nintendo nerd en Dr. Deathrite himself. Show your moves!

Reacties