Batman v Superman: Dawn of Justice draait op dit moment op volle toeren in de bioscoop. Maar de meningen zijn verdeeld. Lost de film de verwachtingen niet in? Of vragen veel mensen zich af waarom twee superhelden überhaupt (als we überhaupt dat woord nog willen gebruiken) tegen elkaar moeten vechten. Blijkbaar wel, want eind deze maand komt er nog zo’n superhelden-tegen-elkaar film uit, en daar gaan we ook het één en ander rond bespreken. Feit is dat LEGO dit niet aan zijn hart laat komen en rustig uitpakt met DC COMICS Super Heroes sets met dit thema. De grootste, de LEGO 76046 Heroes of Justice: Sky High Battle hebben we uitvoerig besproken, en deze keer leggen we de kleinste uit de reeks onder de loep, LEGO 76044 Clash of the Heroes.

hdr

De kleinste, want net geen 100 elementjes, maar daarom niet de minste. Deze set bevat namelijk dé kern van de film: Batman én Superman die een afspraakje hebben op het dak naast het bat-signaal. Nu, dat weet ik omdat ik de film gezien heb, maar aan de hand van de constructie kunnen we dat eigenlijk moeilijk opmaken. Het bat-signaal staat bovenop een dak van een wolkenkrabber, maar LEGO heeft met deze set precies meer de nadruk op de hoofdfiguren willen leggen dan op het bouwwerk. Daar zijn we dankbaar voor, want uit vroegere reeksen hebben we geleerd dat je meestal een paar sets moest kopen om de hoofdfiguren bij elkaar te verzamelen, maar dit is al de tweede Batman V Superman set waar je twee hoofdrolspelers in kan vinden.

figuurtjes vol ornaat front

De Figuren

figuurtjes voorkant figuurtjes achterkant

’t Is leuk dat Batman en Superman er anders uitzien dan in de LEGO 76046 Heroes of Justice: Sky High Battle, want nu hebben we een Superman in zijn nieuwe volledig blauwe onesie en Batman in een tot de tanden bewapende stalen harnas waarmee hij Superman op andere ideeën wil brengen. Want een onesie? Serieus? En dat Batman daarvoor een bazooka die kryptonite-kogels afschiet, een kryptonite-kristal en nog een paar andere bat-gadgets voor nodig heeft. En dat Superman met zijn met laser-ogen afgebeelde alternatieve gezicht zijn vestimentaire beslissing kracht kan bijzetten. Als Batman zijn harnas afneemt, vinden we een super-gedetailleerd weergegeven lijf en benen, en een glow-in-the-dark hoofdelement waarmee hij de lichtgevende ogen uit de film prachtig kan nabootsen. Wat een topfiguurtje! In zo’n kleine set! Met de superjumper die meegeleverd is, kan je Superman laten springen, maar jammer genoeg niet zo elegant als in de film. Het is eerder een paar salto’s laten maken en dan oncomfortabel neerkomen.

Het Bouwwerk

Een vreemde constructie

batsignaal

Het befaamde bat-signaal! Geprint op een LEGO-element!

Zoals eerder gezegd, moet dit op een dak van een flatgebouw lijken. Althans toch een stukje ervan. Een balustrade, die je makkelijk kan afbreken om als projectiel te gebruiken en een bat-signaal moeten ons de indruk geven dat deze scène zich tussen de wolken afspeelt. Het bat-signaal is een gedrukt elementje waardoor al onze lof naar LEGO gaat om hier geen sticker voor te gebruiken. Het is ook gemonteerd op een flick-fire systeem, waardoor je het ook kan afschieten, maar vraag ons niet waarom we dat zouden willen doen. Ook aan de achterkant zit een mechanisme ingebouwd om een figuurtje af te schieten, waardoor het lijkt alsof die in volle actie zijn vijand tegemoet gaat! De kryptonite-elementjes kruiden de set mooi af. Extra noot: er zit een sticker meegeleverd waardoor het lijkt alsof het bat-signaal aan een computer is gekoppeld, maar je kan die ook gerust weglaten als je niet van bestickerde LEGO houdt. En ik hou niet van bestickerde LEGO.

Voldoende kryptonite-elementjes

Twee hoofdfiguren, een paar leuke speelelementen én een zéér interessante prijs maakt dat deze set eigenlijk een topsetje geworden is. En met een bedrukt element met een vleermuislogo en een glow-in-the-dark hoofdelement bevat deze set nog een paar unieke stukken als extra.

he's got the look

He’s got the look

Adviesprijs: rond de € 18 voor net geen 100 elementjes

Moet je deze set in huis halen?
Ja:
+ Hallo? Batman én Superman. In één set!
+ Bedrukt bat-signaal
+ Verschillende speelelementen

Nee:
– Het ziet er een vreemd bouwwerk uit
– Waar dient die balustrade eigenlijk voor?
– 1 schlemiel stickertje dat je eigenlijk zelfs niet nodig hebt

7.3 Superset

Deze LEGO 76044 Clash of the Heroes moet het vooral van zijn figuurtjes hebben. Zowel een Batman als een Superman figuurtje die bovendien zeer gedetailleerd zijn vormgegeven. Batman heeft een handvol accessoires, een apart harnas én een glow-in-the-dark hoofdelement. Het bouwwerk zelf valt eigenlijk tegen, het ziet er raar uit, maar het bedrukt Bat-signaal en een lading kryptonite-elementjes zorgen voor een opwaardering van deze set.

  • Speelplezier 7
  • Vormgeving 5
  • Figuurtjes 10
Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties