Legion

0
10%
10%
Misser
  • Davine
    1

Ik ben volledig open-minded naar deze film beginnen kijken, hoewel ik al een beetje opgezocht had waar de film over ging, wie erin meespeelde en of anderen hem wel goed vonden (lang leve IMDB). Het was op aanraden van een vriend dat ik uiteindelijk voor Legion heb gekozen om mijn namiddag te vullen en hij zou zich moeten schamen!

Het verhaal gaat over de aartsengel Michael (Paul Bethany, The Da Vinci Code) die neerdaalt op aarde om een baby te redden die de mensheid tot verlossing zal leiden van de toorn van God. Die baby is van de zwangere Charlie (Adrienne Palicki, Supernatural), een gewone dienster in een wegrestaurant in de Mojavewoestijn in the middle of nowhere! De eigenaar van het wegrestaurant is Bob Hanson (Dennis Quaid, The day after tomorrow) die wordt bijgestaan door zijn ietwat eigenaardige zoon Jeep (Lucas Black, Jarhead). Er zijn ook enkele passanten die ‘toevallig’ in het wegrestaurant belanden waaronder het gezin Anderson, maar die eigenlijk weinig bijdrage leveren tot het verhaal behalve serieus in de weg te zitten. Na enkele plagen en testen, die zelfs een klein kind van vier met zijn ogen toe aankan, stuurt God uiteindelijk een andere aartsengel Gabriel (Kevin Durand, X-men Origins: Wolverine) om de klus te klaren.

Op zich had het verhaal potentieel en ik zeg met de volste overtuiging dat deze prent echt cool en de moeite kon geweest zijn. Maar wat hebben die mannen of vrouwen eigenlijk in gedachten gehad toen ze dit staaltje weet ik veel wat hebben afgeleverd…
Je wordt gedropt in een verhaal waar er geen uitleg gegeven wordt over het hoe of wat, met als gevolg dat ik het eerste halfuur mij al zat af te vragen van: ‘Waar leidt dit toch allemaal naartoe?’

SPOILERALERT!
Toegegeven er zitten enkele redelijke actiescenes in zoals de crazy granny die helemaal doorslaat en uiteindelijk een stuk bijt uit een nek van een kerel. Of de Ijscreme kerel die uiteindelijk transformeert en lange poten krijgt. Maar die worden totaal overschaduwd door dialogen tussen personages die geen diepgang hebben en uiteindelijk over niets gaan.
Ik heb nooit begrepen waarom scenaristen een drang hebben om in  films de volledige niets betekende geschiedenis van een personage te gaan vertellen, aangezien dit uiteindelijk geen meerwaarde levert aan de film of het verhaal.

Crazy Granny

Naast de slechte dialogen, middelmatige actiescenes en acteerwerk die de andere prestaties van de redelijk goede cast overschaduwt, is er een aaneenrijging van clichés waarbij ik mij afvroeg: ‘Heb je ons nu nog niet genoeg gemarteld met de rest van de film, moet je ons dit nu ook nog eens in het gezicht gaan wrijven?’

De film kon mij echt niet bekoren, wat een serieuze understatement is! Ik zou harder moeten bashen op dit soort nonsens! Niet omdat ik niet geloof dat er wel een God bestaat of dat het volledige ‘de Apocalyps is nabij’-gedoe mij totaal niet interesseert. Apocalyptische films zoals I am legend, War of the Worlds, The book of Eli,.. konden mij wel bekoren. Ik zeg het gewoon zoals het is: het is een slechte, gruwelijke, ‘ik verdoe mijn tijd’-film, dat zelfs een sterke acteur zoals Paul Bettany niet kan redden!

Stiekem denk ik dat ik een sadistisch, zelf-pijnigend kantje heb mits ik de moeite heb gedaan om de film tot de laatste minuut uit te kijken!
Mijn advies? NIET KIJKEN! Neem zelfs de dvd niet in handen, want dan heb je al een minuut te veel van je tijd aan deze film gespendeerd!

 

Share.

About Author

Avatar

Little geeky girlygirl met een grote mond. Voorliefde voor series en alles dat blinkt!

Reacties