Mag ik ____ cosplayen?

0

Ok, nu heb je een hele wishlist met personages dat je heel graag wil cosplayen. Maar zou je het doen? Mag je iemand 10 jaar jonger dan jezelf cosplayen? Als je Bad Luck Brian bent, mag je Major Armstong cosplayen? De vraag is niet als je “mag” maar als je “kan”. Kan je een andere soort lichaam voor jezelf maken?

 Cosplay can do that!

Eerst moeten we een aantal aspecten vastleggen:
Nee, gewoon een kostuum en een pruik aan doen is niet genoeg.
Nee, je moet niet onder het mes gaan!
Nee, je moet niet jaren lang fitnessen. Ain’t nobody got time for that

Je bent een cosplayer! Met een beetje gezond verstand en genoeg mousse, lijm en elastiek  kan je alles!

Deel een:  proporties!

Size doesn't matter, scale does

Een prima voorbeeld van het gebruik van proportie is in het werken met props. Het maakt niet echt uit als je 1.50m of 1.90m bent. Als je Cloud en zijn zwaard wilt cosplayen dan moet je zwaard 80% van jouw hoogte zijn.  Hetzelfde geldt voor bijna alle andere kostuum onderdelen.

Heb je geen props? Maak dan gebruik van jouw vrienden!

heightchart

Ben je de kleinste maar toch wil je Armstron cosplayen? Platforms zijn jouw nieuwe beste vrienden. Ben je de grootste maar je wil echt Eric doen? Platforms dan voor al jouw vrienden ! Maar als zij toch een hekel hebben aan hooker boots dragen, houden jullie best rekening met de proporties tijdens photoshoots. ‘Cause pics or it didn’t happen.

 scale2

 

Deel twee: vorm

Hier begin de klassieke discussie van lichaamsvormen. Kijk goed naar jouw lichaam en die van aan je personage.

 body-shape-chart

Hoe kan je van het ene naar de andere gaan?

Zo veel is er niet altijd nodig. Het gebruik van schoudervullingen, bijvoorbeeld, kan veel doen voor de vorm van jouw silhouette.  Maar soms heb je nog meer nodig. Wat dan?

Easy!  Wel, eigenlijk niet zo gemakkelijk,  maar toch zijn een aantal tools die gebruikt kunnen worden:

4itled

En vergeet de gepaste schoenen niet!

Deel 3 : gezond verstand

De lieve dames van CLAMP zijn bekend voor hun “stick figure” personage. Met hun hulp leren we het belangrijke punt van gezond verstand.

Seems legit

This is never gonna happen ^.^

 

Do your best maar vergeet niet dat, ookal kan je zo’n gigantische muscle suit of een heel strak korset maken, alles moet nog draagbaar zijn!  Op een conventie moet je soms 6-8 uur aan een stuk rechtstaan. Da’s vermoeiend in je sneakers en t-shirt!

NU het is tijd voor je aangepaste afmetingen. Goed genoteerd? Dan kan je aan jr kostuum beginnen. 5 cm meer of minder op jouw taille of borst kan een wereld van verschil maken!

Stay tuned for part 2: Hair and make up <3

 2

Share.

About Author

Avatar

Cosplayer, blogger, super villain in the making.

Reacties